Cocos, Gabriel Sandu, Dumitru Nicolae si Gheorghe Stefan, control judiciar in dosarul Microsoft

Luni, 15 Iunie 2015, ora 23:05
4857 citiri
Cocos, Gabriel Sandu, Dumitru Nicolae si Gheorghe Stefan, control judiciar in dosarul Microsoft
Foto: Romania TV

Dorin Cocos, Gabriel Sandu, Dumitru Nicolae si Gheorghe Stefan au fost plasati sub control judiciar in dosarul Microsoft, printr-o decizie de luni a instantei supreme, care nu este insa definitiva, astfel ca acestia raman deocamdata in arest la domiciliu.

Decizia de luni a Inaltei Curti poate fi contestata de procurorii DNA.

Cei patru inculpati din dosarul Microsoft sunt in prezent judecati in arest la domiciliu.

Cocos, Sandu, Nicolae si Stefan au fost arestati preventiv in acest dosar in 29 octombrie 2014.

Kovesi, despre dosarele EADS si Microsoft - cand vor fi finalizate (Video)

Gabriel Sandu si Dumitru Nicolae au stat in arest preventiv pana in 25 ianuarie, cand au fost plasati in arest la domiciliu, in urma deciziei instantei supreme, dupa ce ar fi facut denunturi in dosar.

In cazul lui Dorin Cocos, instanta a dispus, in 23 februarie, inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, la propunerea procurorilor DNA, dupa ce fostul sot al Elenei Udrea ar fi facut un denunt in dosarul "Microsoft". Dorin Cocos a ramas insa in arestul Politiei Capitalei pana pe 21 aprilie, intrucat pe numele sau mai era emis un mandat de arestare preventiva, in dosarul "Bica 2".

Gheorghe Stefan, ultimul arestat in dosarul Microsoft, a fost eliberat din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu in 15 aprilie.

Basescu despre dosarul Microsoft: Pescariu si Florica sunt protejati de un serviciu de informatii (Video)

Oamenii de afaceri Dorin Cocos si Dumitru Nicolae, precum si primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt Gheorghe Stefan si fostul ministru Gabriel Sandu au fost trimisi in judecata, in 23 martie, in dosarul "Microsoft".

Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mita si spalare de bani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Legalitatea rechizitoriului in cazul "Microsoft", contestata de avocatii inculpatilor

Totodata, potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

In acest dosar sunt vizati si alti opt fosti ministri: senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Adriana Ticau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Dorin Cocos Microsoft, #dosar Microsoft coruptie , #justitie
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Sa fie liberi, ca sa nu fie inchisi.
Poza cucubaul
cucubaul
rank 1
si microsoft unde a fost plasat