Codrut Marta, desi e urmarit international, cere CNA cedarea unui post radio

Joi, 07 Martie 2013, ora 14:22
3496 citiri
Codrut Marta, desi e urmarit international, cere CNA cedarea unui post radio

Codrut Marta, fostul sef de cabinet al fostului presedinte ANAF Sorin Blejnar si care a fost dat in urmarire internationala din 2012, a cerut CNA, prin imputernicire, cedarea unui post de radio pe care il detine in Arad catre o alta societate.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de joi, o solicitare primita de la societatea Glasul Aradului SRL de cedare a licentei audiovizuale a postului de radio Glasul Aradului catre societatea Joi Media Enterprise SRL.

Potrivit documentelor depuse la CNA, asociatii societatii Glasul Aradului SRL sunt: Twenty Two Media SRL (50%) si Marta Codrut Alexandru (50%). Asociatii Twenty Two Media SRL sunt: Rotiu Dan-Alex (52,4%) si Ivan Alexandru (47,6%).

Pe de alta parte, Maria Muntean este asociatul unic al societatii Joi Media Enterprise SRL, care ar urma sa preia postul de radio Glasul Aradului, daca CNA va aproba acest lucru.

Totodata, la CNA a fost depusa o hotarare din 23 ianuarie 2013 a adunarii generale a asociatilor societatii Glasul Aradului SRL Arad, care doreste cedarea licentei pentru postul de radio. In document se spune ca la respectiva adunare generala a asociatilor au participat cei doi reprezentanti ai Twenty Two Media SRL, in timp ce Marta Codrut a fost reprezentat de Alexandru Codrut, printr-o procura speciala, datata 23 februarie 2013. La dosarul depus la CNA, insa, nu a fost depusa procura speciala.

Codrut Marta este dat in urmarire internationala din 2012.

"Cred ca Interpolul ar jubila la aceasta informatie", a spus Radu Calin Cristea, membru al CNA.

"El are regim de urmarire generala, trebuie sa anuntam niste foruri, niste organe", a spus Laura Georgescu, presedintele CNA. "Domnul Marta Codrut are un statut special in acest moment in Romania. Suntem obligati sa respectam legile tarii pe teritoriul careia ne desfasuram activitatea", a mai spus ea.

Pana la momentul difuzarii acestei stiri, CNA nu a luat o decizie in acest caz. Discutiile despre acest caz urmeaza sa fie reluate in sedinta de joi, dupa o pauza de circa o ora in care au intrat membrii Consiliului.

Politia a fost sesizata pe 25 mai 2012 cu privire la disparitia in imprejurari suspecte a lui Codrut Alexandru Marta, fostul sef de cabinet al fostului presedinte ANAF Sorin Blejnar, de catre sotia acestuia, Andreea Marta, care a precizat ca ultima data sotul ei a fost vazut pe 21 mai.

Ulterior, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), prin Directia de Investigatii Criminale - Serviciul Urmariri, a dispus darea in urmarire internationala prin Interpol a lui Codrut Alexandru Marta.

Numele lui Codrut Marta a fost vehiculat in mai multe dosare de evaziune fiscala, fiind cercetat alaturi de fostul presedinte ANAF Sorin Blejnar si de alte persoane cu functii de conducere in autoritati de control ale statului.

In legatura cu disparitia lui au fost audiate mai multe persoane, cunoscuti si apropiati ai acestuia, printre care si Elan Schwartzenberg si Sorin Blejnar.

Citeste si:
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a acuzat marți, 18 ianuarie, într-o postare pe Facebook, că aşa-zisa şedinţă a Colegiului Naţional de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a...
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Într-o declarație de presă din data de 30 iulie 2021, președintele Klaus Iohannis condamna practica plagiatului, în urma reacțiilor care au apărut atunci în opinia publică din România pe...