Ce scrie presa externa despre cum a adoptat Parlamentul modificarile la Codul de Procedura Penala

Marti, 19 Iunie 2018, ora 12:29
8879 citiri
Ce scrie presa externa despre cum a adoptat Parlamentul modificarile la Codul de Procedura Penala
Foto: Arhiva Pixabay

Modificarile la Codul de Procedura Penala, votate luni seara de coalitia PSD-ALDE, au ajuns subiect de stire in presa externa, care in ultima perioada a stat cu ochii pe situatia din Romania.

"Parlamentul Romaniei a aprobat o parte dintr-un pachet controversat de reforme judiciare, care a fost criticat si catalogat drept o alta incercare a coalitiei de guvernare de a micsora pedepsele pentru oficialii condamnati", scriu jurnalistii de la Bloomberg.

Vezi cine a votat modificarea Codului de Procedura Penala si cine s-a opus

Publicatia amintita il citeaza si pe deputatul Florin Iordache, presedintele Comisiei speciale pentru Legile Justitiei, care a declarat, luni, ca "facem asta pentru ca vrem sa oprim abuzurile din Justitie".

Agentia de presa Reuters scrie ca modificarile au fost adoptate in viteza, cu 175 de voturi "pentru" si 78 "impotriva".

De asemenea, agentia noteaza ca "Romania este una dintre cele mai corupte tari din UE, sistemul judiciar de la noi din tara fiind sub supravegherea speciala a Bruxelles-ului (MCV - n.red.) din 2007, de cand a aderat la Uniunea Europeana".

"Procurorii anticoruptie au asigurat, in ultimii ani, mai multe condamnari, fiind vizati parlamentari, ministri, primari. Au fost expuse conflicte de interese, abuzuri de putere, fraude, dari si luari de mita. Insa politicienii aflati la Putere, dintre care unii sunt cercetati, isi neaga greselile si acuza procurorii ca se folosesc de puterea lor pentru a-i persecuta politic", scrie Reuters.

De asemenea, jurnalistii mai amintesc ca liderul PSD, Liviu Dragnea, nu poate deveni premier din cauza unei condamnari definitive. In incheierea articolului, sunt amintite protestele de la inceputul lui 2017, declansate de adoptarea OUG 13.

Intr-un articol Associated Press este abordat acelasi subiect, insa este amintit si discursul lui Wess Mitchell, adjunctul secretarului de Stat al SUA pentru Europa si Eurasia, privind importanta Romaniei in regiunea de Est.

Wess Michell a declarat, luni, la Bucuresti, ca "Statele Unite aplauda si incurajeaza" munca procurorilor romani, "pentru ca asa indepartezi vulnerabilitatile de care se folosesc puterile ostile pentru a subjuga" o natie, arata AP.

Citeste si Wess Mitchell: China si Rusia vor sa intre in Est, China vrea sa submineze si Rusia vrea sa incalce

Aceeasi agentie il citeaza si pe presedintele USR, Dan Barna, care a spus ca, odata cu aceste modificari, Romania devine "raiul infractorilor".

Citeste si Dan Barna (USR): Femeile violate trebuie sa dea declaratii privindu-i in ochi pe agresori, iar daca furi bani publici, esti liber sa pleci in Costa Rica

Stirea publicata de Associated Press a fost preluata de mai multe surse straine, printre care ABC News, Fox25Boston sau Washington Post.

Amintim ca luni Camera Deputatilor a votat, in viteza, modificarea Codului de Procedura Penala, in ciuda protestelor Opozitiei, care a cerut sa nu fie votat ceva atat de important fara o dezbatere reala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Romania presa externa, #cod procedura penala modificari, #cod procedura penala presa externa , #justitie
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Aşa trebuie să fie omul nou - fără frică de Dumnezeu, fără ruşine de
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Modificarile necesare pentru ca prea ati folosit justitia ca politie