Circ la poarta printului Paul: Executat silit cu politia, licitatie de arta inceputa in strada

Joi, 01 Septembrie 2016, ora 12:14
21352 citiri
Circ la poarta printului Paul: Executat silit cu politia, licitatie de arta inceputa in strada
Foto: Ziare.com

Printul Paul este executat silit dupa ce a fost dat in judecata si a pierdut procesul cu un jurnalist britanic pe care l-a convins sa scrie un articol defavorabil despre principele Radu Duda.

Executorul judecatoresc a organizat joi o licitatie pentru mai multe tablouri, sculpturi si alte obiecte de arta, licitatie ce trebuia sa aiba loc la casa din strada Alexandru Philippide din Capitala unde locuiesc Paul si sotia sa, Lia. Insa cand a ajuns la ora stabilita, impreuna cu mai multe persoane venite sa liciteze, poarta era incuiata si pe ea lipit un manifest prin care executorul era acuzat ca incalca legea.

"Bunurile aflate in imobilul de la aceasta adresa sunt in totalitate detinute si inregistrate legal de catre Art Preservation Foundation din Liechtenstein. Fiind recunoscuta international si inregistrata in urma cu 10 ani, dupa ce ASR Printesa Lia a nascut in Romania pe micul Print Carol Ferdinand (pe 11 ianuarie 2010, n.r.). ASR Printul Paul a dorit sa protejeze patrimoniul Romaniei (statueta din bronz a lui Carol al II-lea, a reginei Maria etc.) si pentru a proteja bunurile Familiei Regale pentru fiul lor. (...)

Majoritatea bunurilor sunt proprietratea Art Preservation Foundation din Liechtenstein iar restul sunt detinute de un prieten bancher englez al (sic!) carui sotie romanca a murit.

Executoarea a vazut si a luat la cunostinta toate actele legale si traduse in limba romana, recunoscute de Uniunea Europeana. Cu toate acestea, dansa continua prin mijloace abuzive si ilegale sa instraineze bunurile".

Reprezentantii autointitulatei "Familii Regale" mai spun ca vor actiona in judecata pe oricine va fi implicat in tranzactionarea bunurilor.

Vazand aceasta, executorul judecatoresc a chemat politia la fata locului. Intre timp, cum duba cu bunurile ce urmau sa fie vandute a ajuns in fata casei lui Paul, a inceput ad hoc, in strada, licitatia. Politia a decis insa sa intrerupa "tocmeala" ca la piata si a incercat sa discute cu reprezentanti ai autointutilatei Familii Regale ca licitatia sa se tina in casa, cum era programat. Cum nu s-au inteles, insa, evenimentul a fost anulat, urmand sa fie reprogramat.

Executarea silita se face in baza unei hotarari judecatoresti definitive din Marea Britanie, recunoscuta in Romania. Suma pe care instanta a dispus sa fie recuperata de la Paul este de aproximativ 2 milioane de lire sterline.

Insa potrivit Realitatea Tv, bunurile aduse cu duba la poarta casei lui Paul nu valoreaza mai multe de cateva zeci de mii de euro, astfel ca se ia in considerare si executarea silita a locuintei din strada Alexandru Philippide.

La ora 14:00, tot joi, urma sa fie scos la licitatia un alt lot de bunuri ale printului Paul, insa cel mai probabil si aceasta licitatie va fi anulata, au declarat, pentru Ziare.com, surse apropiate situatiei.

Amintim ca scandalul a inceput cu multi ani in urma, cand in Royalty Magazin a aparut un articol defaimator la adresa principelui Radu Duda. Sotul principesei Margareta l-a dat in judecata pe autorul articolului si a castigat despagubiri in valoare de 2 milioane de lire sterline. Imediat dupa aceea, jurnalistul britanic a cerut sa recupereze banii de la Paul si instanta i-a dat castig de cauza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#printul Paul executat silit , #justitie