Romanul despagubit de Posta Romana cu zeci de mii de lei pentru sute de scrisori pierdute: "Daca as fi utilizat adrese fictive, mi-ar fi fost returnate"

Miercuri, 24 Martie 2021, ora 23:50
4294 citiri
Romanul despagubit de Posta Romana cu zeci de mii de lei pentru sute de scrisori pierdute: "Daca as fi utilizat adrese fictive, mi-ar fi fost returnate"
Vasile B. a primit despagubiri de 41.000 de lei si cere inca 50.000 de lei FOTO Pixabay

Ziare.com a scos la iveala cazul unui focsanean care a primit din partea Postei Romane despagubiri de zeci de mii de lei si se judeca pentru alte zeci de mii dupa ce a trimis in afara tarii sute de scrisori recomandate care nu au ajuns la destinatie. Barbatul a reactionat, explicand cum a ajuns sa se judece cu Posta Romana.

In urma articolului Ziare.com, care explica modalitatea in care Vasile B. a ajuns sa primeasca despagubiri de zeci de mii de lei de la Posta Romana pentru scrisori care nu au ajuns la destinatie, judecandu-se, totodata, pentru despagubiri de peste 50.000 de lei, barbatul a transmis redactiei un punct de vedere in care isi prezinta propria versiune.

"Despagubirile pe care le-am solicitat C.N. Posta Romana S.A. (prin instanta de judecata) au temei legal, respectiv art. 38 alin. ( 1 ), art. 46 din O.U.G. nr. 13/2013, art. 5 alin. ( 1 ), alin. ( 6) lit. a) pct. 2, alin. ( 9) din Conditiile generale privind furnizarea serviciilor postale incluse in sfera serviciului universal.

Disputa, transata de Curtea de Apel Galati

Toate trimiterile postale ce fac obiectul dosarului sunt incluse in categoria trimiterilor de corespondenta internationala recomandata. Acest serviciu postal are particularitatea de a oferi garantii forfetare impotriva riscurilor de pierdere, furt, distrugere totala sau partiala ori deteriorare a trimiterii postale si in eliberarea, la cerere, a unei dovezi privind depunerea la punctul de acces sau livrarea la destinatar", a aratat focsaneanul.

Vasile B. mai aratat ca, achitand tariful solicitat de C.N. Posta Romana S.A. (n.r. 16 lei pentru fiecare trimitere), beneficia de urmarirea corespondentei. "Fiind trimiteri recomandate, in cazul in care as fi utilizat adrese fictive, toate aceste scrisori mi-ar fi fost returnate cu mentiunea "destinatar inexistent", ceea ce, in cazul meu, nu s-a intamplat.

Dosarul a parcurs etapa judecatii in fond, la Judecatoria Focsani, care, in urma probelor administrate, inclusiv a unei expertize contabile care a identificat trimiterile reclamate, mi-a admis cererea de chemare in judecata", a aratat barbatul, care a pierdut procesul in apelul de la Tribunalul Vrancea, urmand ca disputa sa fie transata de Curtea de Apel Galati.

Despagubiri de peste 40.000 de lei

"In motivarea deciziei Tribunalului Vrancea nu mi se imputa faptul ca scrisorile mele contineau bucati de ziare si nici nu se face vorbire despre disfunctionalitati. Faptul ca nu as fi facut dovada calitatii mele de colectionar este o imprejurare care nici nu mi-a fost pusa in vedere de catre Tribunalul Vrancea, fiind un motiv de nelegalitate ce va fi analizat de Curtea de Apel Galati.

Referitor la despagubirile incasate in anii 2017 si 2018 (n.r. 41.000 de lei), tin sa precizez ca acestea au fost oferite de catre C.N. Posta Romana S.A. in urma sesizarii neajungerii la destinatie a mai multor colete cu valoare declarata pe care le-am expediat pe plan international si care au fost asigurate conform bunurilor supuse serviciului vamal", mai arata Vasile B., care asteapta procesul de la Curtea de Apel Galati pentru a afla daca va primi despagubirile de peste 50.000 de lei solicitate de la Posta Romana.

Românii vor putea achita facturi cu cardul la poștaș. Poşta Română a cumpărat 7.000 de dispozitive mobile
Românii vor putea achita facturi cu cardul la poștaș. Poşta Română a cumpărat 7.000 de dispozitive mobile
Românii vor putea achita facturi cu cardul direct la poștaș. Compania Poşta Română a cumpărat 7.000 de dispozitive mobile care permit procesarea de plăţi direct la persoană. Astfel,...
După protestele angajaților, Poșta Română a hotărât mărirea salariilor. Cu cât s-a majorat bugetul de salarii al instituției de stat
După protestele angajaților, Poșta Română a hotărât mărirea salariilor. Cu cât s-a majorat bugetul de salarii al instituției de stat
Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Poşta Română a aprobat o creştere a fondului de salarii la nivelul maxim prevăzut de lege, respectiv cu aproximativ 105 milioane de lei, în...
#Posta Romana, #despagubiri, #Vrancea, #Focsani , #justitie
Comentarii
Poza Gigi-FDP
Gigi-FDP
rank 5
Cine au fost băieții deștepți de după Revoluție. Stolojan, „tăticul
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Aproape sigur, a intrat pe circuit vreunul care-o are cu cartofilia