Dan Adamescu, audiat la DNA in dosarul celor patru judecatori arestati pentru coruptie (Video)

Joi, 22 Mai 2014, ora 11:58
1927 citiri
Dan Adamescu, audiat la DNA in dosarul celor patru judecatori arestati pentru coruptie (Video)
Foto: enational.ro

Omul de afaceri Dan Adamescu s-a prezentat joi la DNA, fiind citat de procurori dupa ce miercuri au fost facute perchezitii la locuinta si la sediile unor firme ale sale, in dosarul in care patru judecatori sunt acuzati ca ar fi luat mita pentru interventii in dosare de insolventa.

Dan Adamescu a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 10:15 si nu a dorit sa faca nicio declaratie.

Surse judiciare au declarat ca Dan Adamescu a fost citat sa se prezinte joi la DNA, fiind suspectat ca, pentru a obtine solutii favorabile in dosare, ar fi dat mita judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti pusi sub acuzare pentru coruptie.

Procurorii DNA au facut miercuri perchezitii la locuinta omului de afaceri Dan Adamescu si la firmele detinute de acesta, in dosarul in care patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti sunt acuzati ca ar fi luat mita pentru interventii in dosare de insolventa.

Directia Nationala Anticoruptie a aratat, intr-un comunicat de presa, ca miercuri au fost facute perchezitii la noua sedii ale unor societati comerciale, precum si la domiciliul unei persoane fizice, toate situate in Bucuresti, in dosarul in care au fost arestati patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti.

Perchezitii la omul de afaceri Dan Adamescu - care e legatura cu arestarea celor 4 judecatori

DNA a precizat ca in aceasta cauza se efectueaza urmarirea penala si fata de alte persoane, pe langa cei patru judecatori.

Dan Adamescu detine, printre altele, compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati.

Judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, toti de la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a civila, acuzati ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa, au fost arestati preventiv, printr-o decizie luata marti de Curtea de Apel Bucuresti, la propunerea procurorilor anticoruptie.

Potrivit procurorilor, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata, sume de bani, bunuri sau servicii.

Cei 4 judecatori de la TB acuzati de fapte de coruptie au fost arestati preventiv (Video)

Insolventa FC Otelul Galati, Piata de Gros, Rosegur si Argirom International se numara printre dosarele in care judecatorii Mircea Moldovan si Elena Roventa au intervenit, selectand si desemnand in mod discretionar lichidatorii judiciari, in schimbul unor favoruri, arata DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Adamescu DNA, #Dan Adamescu judecatori arestati, #judecator Mircea Moldovan arestat , #justitie