Dan Stroe (ANAF) si Octav Grecu, zis Butoane, retinuti in dosarul de evaziune fiscala

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 12:10
4548 citiri
Dan Stroe (ANAF) si Octav Grecu, zis Butoane, retinuti in dosarul de evaziune fiscala

Directorul din ANAF, Dan Stroe, si afaceristul din Giurgiu Octav Grecu, zis "Butoane", se afla printre cele cel putin 15 persoane retinute de procurorii DIICOT pana miercuri dimineata in dosarul de evaziune fiscala in care mai sunt implicati senatorul Cezar Magureanu, fiica si ginerele acestuia.

Procurorii au audiat, pana miercuri dimineata, aproximativ 80 din cele 125 de persoane ridicate in urma celor peste 250 de perchezitii din dosarul de evaziune fiscala in care sunt vizati senatorul PSD de Giurgiu Cezar Magureanu, fiica si ginerele acestuia, afaceristul Octav Grecu zis "Butoane", precum si sefi din ANAF. In cazul a 40 din cei ridicati pentru audieri, procurorii DIICOT ar urma sa propuna retinerea, au declarat surse judiciare.

Cezar Magureanu: Nu am niciun amestec in dosarul de evaziune fiscala (Video)

In urma perchezitiilor de marti au fost adusi la Parchet mai multi saci cu documente. De asemenea, ar fi fost confiscate doua pusti si o sabie. In seiful directorului de achizitii de la ANAF, Dan Stroe, s-ar fi descoperit un seif cu 600.000 de euro, informatie care inca nu a fost confirmata oficial,au mai precizat sursele citate.

Senatorul PSD Cezar Magureanu, printre invinuiti

Senatorul PSD de Giurgiu Cezar Magureanu, fiica si ginerele acestuia, doi directori din ANAF si mai multi comisari ai Garzii Financiare si afaceristul Octavian Grecu, zis "Butoane" din Giurgiu, se afla printre persoanele suspectate de evaziune fiscala din grupul infractional organizat destructurat marti de politisti si procurori DIICOT.

Marti, procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism-Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPR-DCCO si IGPF, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat cu legaturi transfrontaliere, specializat in obtinerea unor importante beneficii financiare, ca urmare a derularii unor operatiuni de import sau achizitii/livrari intracomunitare de bunuri, neinregistrarea in documentele contabile a operatiunilor realizate si/sau inregistrarea de operatiuni nereale, in scopul obtinerii rambursarii ilegale de TVA.

In acest scop, sunt in curs de efectuare un numar de 256 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Giurgiu, Arges, Ilfov, Buzau, Gorj, Dolj, Timis, Bihor, Constanta si Valcea.

In mod concret, activitatea infractionala a vizat tranzactiile comerciale intracomunitare cu zahar si a gravitat in jurul urmatoarelor firme sau grupuri de firme: SC LEMARCO SA Bucuresti, reprezentata de Tudor Constantin; SC DUCTIL ROM SA Bucuresti, reprezentata de Sorin Stuparu; SC NOVICIO FOOD & BEVERAGE SRL Ilfov, reprezentata de Nicole Saikaly si SC VEGA TRADE COMODITIES SRL Giurgiu, reprezentata de Sorin Adrian Gazdac si Raluca Livia Ioana Gazdac, ginerele si fiica senatorului Magureanu. Reprezentantii firmelor in cauza au fost pusi sub invinuire.

Potrivit procurorilor, activitatea infractionala a acestora a fost sprijinita in diferite forme, de: Nicusor Dragan, director general adjunct in cadrul ANAF, Dan Stroe, director achizitii in cadrul ANAF, Elena-Madalina Naipaeanu, angajat DGFP Giurgiu, Nadia Pacala, comisar in cadrul Garzii Financiare Centrale, precum si George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zabava, Stelian Sebe si Mihaita Penciu - comisari in cadrul Garzii Financiare Giurgiu.

Senatorul Cezar Magureanu si sefi ai ANAF, suspectati pentru activitati evazioniste

De asemenea, activitatea infractionala de pe raza judetului Giurgiu a fost sprijinita de catre Octavian Grecu, zis "Butoane". Procurorii au mai stabilit ca la activitatea infractionala a lui Sorin Adrian si Raluca Livia Gazdac a contribuit si senatorul PSD Cezar Mircea Magureanu.

DIICOT precizeaza ca, data fiind calitatea acestuia de senator in Parlamentul Romaniei, contributia acestuia va fi analizata intr-o cauza penala separata.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Dan Stroe retinut evaziune fiscala, #Octav Grecu evaziune fiscala, #dosar evaziune fiscala, #ANAF evaziune fiscala, #Cezar Magureanu evaziune fiscala , #justitie