DNA cere arestarea judecatorilor corupti: Spaga in carne si cherestea, negociata chiar la tribunal

Marti, 20 Mai 2014, ora 16:52
3112 citiri
DNA cere arestarea judecatorilor corupti: Spaga in carne si cherestea, negociata chiar la tribunal

Procurorii DNA au solicitat Curtii de Apel Bucuresti arestarea preventiva a celor 4 judecatori suspectati de coruptie de la Tribunalul Bucuresti.

Cei 4 magistrati de la Sectia a VII-a Civila, Ion Stanciu, Elena Roventa, Ciprian Sorin Viziru si Mircea Moldovan, sunt acuzati ca ar fi cerut si ar fi primit, in mod direct sau prin intermediari, spaga in bani, carne de miel sau de vita, haine, cherestea sau lambriuri.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul DNA, spaga era negociata uneori chiar in sediul Tribunalului Bucuresti sau in apropiere de acesta, dar si in timpul unor plimbari cu masina prin Capitala.

DNA: Cei patru judecatori de la TB cereau mita in faina, carne, cherestea si haine

Potrivit procurorilor, acestia luau banii sau produsele "in scopul de a indeplini/ a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu ori pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor deduse judecatii, pe care le-au pus la dispozitia lichidatorilor judiciari, implicati sau interesati in procedura insolventei unor societati comerciale".

Judecatorul Mircea Moldovan, care s-a baricadat in casa, luni, cand a fost citat la audieri si care a fugit ulterior de la domiciliu, sarind gardul, ca sa se predea, este acuzat de 5 infractiuni de luare de mita, dintre care una in forma continuata (patru acte materiale) si abuz in serviciu.

Televizor color, peste, haine pentru sotie sau bani transferati direct pe cardul de salariu

Potrivit DNA, Mircea Moldovan a primit, in mod direct, sume de bani cuprinse intre 3.000 si 4.000 de lei, 8.000 de lei prin Western Union sau sume care ii erau transferate direct pe cardul de salariu.

Judecatorul Moldovan a mai primit ca spaga peste, carne de vita si de miel, cherestea si 90 de metri patrati de lambriuri, in valoare totala de 6.652 de lei, precum si un televizor color.

Judecatorul Elena Roventa este acuzat de luare de mita. Potrivit procurorilor anticoruptie, aceasta ar fi primit 10.000 de lei spaga, bani pusi intr-un plic mascat printr-o revista. Totodata, aceasta ar mai fi primit o parte din suma de 174.000 de euro, bani reprezentant onorariul unui practician in insolventa.

CSM a avizat retinerea si arestarea celor patru judecatori de la TB - magistratii vor fi dusi in arest

Judecatorul Ion Stanciu este acuzat de luare de mita in forma continuata (doua acte materiale), dupa ce ar fi primit 10.000 de lei reprezentand "rata de vacanta". De asemenea, procurorii DNA sustine ca acesta a mai primit si obiecte vestimentare de la un practician aflat in insolventa, haine destinate sotiei magistratului.

Judecatorul Ciprian Sorin Viziru este acuzat tot de luare de mita, fiind acuzat de DNA ca a primit 10.000 de lei si o sacosa cu produse pentru a solutiona niste dosare in favoarea unui practician aflat in insolventa.

Spaga negociata in tribunal, in masina sau prin intermediari

DNA sustine ca acestia negociau solutionarea dosarelor in cadrul unor "intalniri periodice, aparent protocolare sau profesionale, chiar in incinta Tribunalului Bucuresti, in fata cladirii Tribunalului Bucuresti sau in proximitatea instantei"

Mai mult, magistratii se plimbau cu masina prin Bucuresti, in cadrul unor "intalniri discrete", pentru a stabili modul in care vor comunica in mod codat atunci cand vorbesc la telefoanele mobile.

Cei patru judecatori de la TB acuzati de fapte de coruptie au fost retinuti (Video)

Nu in ultimul rand, procurorii precizeaza ca "ofertele" erau transmise prin intermediul unei rude a judecatorului Mircea Moldovan, care fusese angajata special pentru asta la societatea unui practician in insolventa.

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat, luni, retinerea si arestarea celor patru judecatori, iar ei au fost retinuti peste noapte de procurori.

I.S.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#judecatori spaga cerere arestare, #DNA judecatori spaga carne, #judecatori mita lambriuri cherestea , #justitie
Comentarii