Dosarul Mineriadei: 211 persoane au fost chemate la Parchetul General

Luni, 15 Februarie 2016, ora 17:41
2461 citiri
Dosarul Mineriadei: 211 persoane au fost chemate la Parchetul General
Foto: Arhiva Hepta.ro

Procurorii militari continua ancheta in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, peste 200 de persoane implicate in acele evenimente fiind citate sa se prezinte la audieri in urmatoarele saptamani.

"In perioada 15 februarie - 24 martie 2016, au fost citate 211 persoane pentru a fi audiate in calitate de persoana vatamata, parte civila sau martor de catre procurorii militari ai Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Urmarirea penala in cauza se desfasoara intr-un mod ritmic, tinand seama de complexitatea deosebita a acesteia, in vederea solutionarii sale temeinice, legale si cu celeritate", se arata intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

Totodata, se reaminteste faptul ca, prin ordonanta nr. 47/P/2014 din data de 16 octombrie 2015, "procurorii militari au dispus schimbarea incadrarii juridice si efectuarea in continuare a urmaririi penale sub aspectul savarsirii de infractiuni contra umanitatii".

Ion Iliescu, urmarit penal in dosarul Mineriadei - e acuzat de crime contra umanitatii

Iliescu, pus sub acuzare: Reactia lui Andrei Plesu, ministru la Mineriada

Reprimarea violenta, din data de 13 iunie 1990, a manifestatiei din Piata Universitatii s-a soldat cu decesul a 4 persoane si ranirea prin impuscare a altor 3.

Marturie de la Mineriada: Am vazut cu ochii mei cum minerii au omorat un om

De asemenea, circa 1.000 de persoane au fost lipsite de libertate in zilele de 14 si 15 iunie 1990, ca urmare a venirii minerilor la Bucuresti.

"Prin aceeasi ordonanta s-a dispus extinderea urmaririi penale cu privire la participarea altor persoane la savarsirea faptelor descrise anterior", se reaminteste in comunicatul remis luni de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Miron Cozma, pus sub acuzare in dosarul Mineriada

Dosarul Mineriadei: Parchetul cere aviz pentru anchetarea lui Petre Roman si Gelu Voican Voiculescu (Video)

Printre cei pusi sub acuzare in acest dosar se numara fostul presedinte Ion Iliescu, fosti membri ai Guvernului in frunte cu fostul premier Petre Roman, fostul lider al minerilor Miron Cozma, dar si fostul sef al SRI Virgil Magureanu.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#audieri dosar mineriada, #Iliescu procurori dosar mineriada, #Petre Roman dosar Mineriada , #justitie