UPDATE Elena Udrea nu va fi lasata sub control judiciar: "Cred ca este drept sa fiu achitata". Sedinta se tine cu usile inchise

Joi, 11 Martie 2021, ora 16:01
5431 citiri
UPDATE Elena Udrea nu va fi lasata sub control judiciar: "Cred ca este drept sa fiu achitata". Sedinta se tine cu usile inchise
Elena Udrea afla daca va fi plasata sub control judiciar FOTO Facebook

Instanta Suprema a respins joi, 11 martie, contestatia DNA la decizia Curtii de Apel Bucuresti de a respinge cererea de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar. Fostul ministru spune ca singura solutie sa obtina achitarile pe care crede ca le merita este sa se prezinte in fata instantei.

UPDATE 16.00 Instanta suprema a respins contestatia DNA la deciziei instantei de a nu o plasa pe Udrea sub control judiciar, asa cum au cerut procurorii.

Hotararea este definitiva.

Update ora 12.00:

Sedinta de judecata se tine cu usile inchise, dupa ce avocatul Elenei Udrea a cerut sa nu fie publica. El a a spus ca Udrea vrea sa dea declaratii, iar unele aspecte tin de viata privata. Instanta a acceptat cererea, noteaza G4media.ro.

Stire initiala:

Elena Udrea a afirmat, joi dimineata, ca nu crede ca a afectat in vreun fel independenta justitiei prin faptul ca a criticat decizia instantei.

"Cred ca singura solutie sa pot sa obtin achitarile pe care cred ca le merit, cred ca sunt legale si cred ca este drept sa fiu achitata, este aceea de a ma prezenta in fata instantei. Ca dovada, m-am prezentat timp de doi ani de cand m-am intors in tara, m-am prezentat la fiecare termen in fiecare din dosarele pe care le am pe rol.

Cat priveste faptul ca m-as fi exprimat in fata presei si as fi criticat decizia instantei de fond, in continuare consider ca e o decizie profund ilegala, profund imorala si nedreapta, si nu consider ca am incalcat cu ceva independenta justitiei sau am afectat in vreun fel deciziile fostei judecatoare sau viitorilor judecatori in acest dosar prin faptul ca mi-am spus un punct de vedere", a declarat Udrea.

Curtea de Apel Bucuresti a respins in 5 martie cererea DNA de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar dupa decizia de condamnare la 8 ani de inchisoare in dosarul finantarii campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2009. Astfel ca, pana la o decizie definitiva Udrea poate pleca din tara daca doreste.

Elena Udrea poate pleca din tara

Ce i-a spus Basescu Elenei Udrea dupa condamnarea la opt ani de inchisoare: "Si-a exprimat regretul ca s-a intamplat asa un abuz"

Ea a declarat atunci ca a revenit de bunavoie in tara si nu intentioneaza sa plece din nou. "Eu m-am intors de bunavoie din Costa Rica si nu cred ca se pune problema ca in acest moment sa fie vreun risc ca eu sa plec undeva, cata vreme mi-am asumat sa vin sa traiesc in Romania", a afirmat Udrea. Ea a sustinut ca nu crede ca vreo instanta poate mentine decizia data pe fond si a afirmat ca acea sentinta este si asupra copilului sau.

"In baza art. 399 alin. (10) rap. la art. 214 C.proc.pen. respinge propunerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie de luare a masurii controlului judiciar fata de inculpata Udrea Elena Gabriela", se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Elena Udrea: "Am finantat personal campania din 2009, alocand sume totalizand peste 300 de mii de euro". Dosarul privind finantarea campaniei electorale, la un pas de pronuntare

In motivarea respingerii controlului judiciar, judecatoarea Claudia Jderu a sustinut ca nu se justifica o astfel de masura raportat la circumstantele bune - mediul familial, nivelul de educatie si la faptul ca a facut declaratii exprese ca nu intentioneaza sa plece in Italia, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Udrea, condamnata la 8 ani de inchisoare

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnata de Curtea de Apel Bucuresti, la 8 ani de inchisoare, iar fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu, Ioana Basescu, la cinci ani de inchisoare, in dosarul finantarii campaniei electorale prezidentiale din 2009. Sumele care au facut obiectul luarii de mita vor fi confiscate de la Udrea. Decizia nu este definitiva.

Momentele rasunatoare care ar fi putut arunca in aer dosarul in care au fost condamnate Elena Udrea si Ioana Basescu

Fostul ministru Elena Udrea a afirmat ca sentinta a fost pentru ea un soc si ca a revenit in tara convinsa ca ceva s-a schimbat in Justitie.

In opinia Elenei Udrea, judecatoarea din dosarul sau "a dat o decizie absurda".

"Nu stiu cum va dormi la noapte! O blestem sa simta copiii ei ce simte copilul meu. Nu inteleg cum va dormi aceasta femeie linistita la noapte", a declarat Elena Udrea imediat dupa decizia instantei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Elena Udrea, #control judiciar, #dosar campanie electorala , #justitie