Ziare.com

EXCLUSIV Misterul completului 17 in ziua norocoasa a lui Liviu Dragnea

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Vineri, 25 Ianuarie 2019, ora 11:54

   

EXCLUSIV Misterul completului 17 in ziua norocoasa a lui Liviu Dragnea
Pe 23 noiembrie 2018, Completul 17 fond al Curtii de Apel Bucuresti il scapa pe Liviu Dragnea de cel de-al doilea complet de 5 neconvenabil pentru judecarea apelului sau in dosarul Bombonica, dupa condamnarea la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare din prima instanta.

Completul 17 fond anula, la cererea lui Liviu Dragnea, Hotararea nr. 137/ 2018 a Colegiului de conducere al ICCJ in baza caruia au fost trase la sorti noile completuri de cinci judecatori dupa Decizia CCR care a constatat nelegala lor constituire din 2014 incoace. Mai mult, Hotararea 137 a fost suspendata pana la solutionarea definitiva a cauzei.

Dupa aceasta decizie a Completului 17 CAB, Liviu Dragnea a scapat de judecatorii Rodica Cosma, Horia Valentin Selaru, Cristina Simona Nenita, Francisca Maria Vasile si Ioana Alina Ilie si a fost necesara o noua hotarare de Colegiu si o noua tragere la sorti, care i-a adus lui Liviu Dragnea a treia varianta de complet, la care acum nu vrea sa renunte.

Din start, hotararea a fost ciudata, avand in vedere ca actiunea in contencios administrativ fusese introdusa initial de Liviu Drangea impotriva altei Hotarari a Colegului ICCJ, nr.89/2018, emisa inaintea Deciziei CCR privind completurile de 5.

Hotararea nr. 89 stabilise ca noile completuri nu trebuie trase la sorti in mijlocul anului chiar daca a intrat in vigoare noua Lege 304, ci, asa cum spune chiar aceasta lege, la inceputul anului, deci in ianuarie 2019. Actiunea la CAB avea practic aceeasi tinta ca sesizarea CCR.

Dupa Decizia CCR privind completurile de cinci, aceasta cerere in contencios la CAB a ramas fara obiect pentru ca Hotararea nr. 89, atacata de Dragnea, a iesit din vigoare si a fost inlocuita cu Hotararea nr. 137/2018, in baza careia ICCJ a tras la sorti de indata noile completuri, dupa cum i-a cerut CCR.

Pentru ca lui Liviu Dragnea nu i-a convenit completul, a modificat obiectul cerererii impotriva Hotararii nr. 89. Pe 15 noiembrie, a depus o cerere modificatoare care a trasformat actiunea in una impotriva noii Hotarari nr. 137.

In mod normal, aceasta cerere ar fi trebuit respinsa ca tardiva, pentru ca potrivit art. 204 NCPC ea ar fi trebuit introdusa inainte de primul termen de judecata la care partile au fost legal citate, termen care fusese pe 26.10.2018. Este ceea ce a invocat ICCJ. Dar, surpriza!, cererea a fost admisa. De ce nu stim, pentru ca motivarea nu a aparut.

In aceeasi zi, acelasi Complet 17 fond mai avea de pronuntat o hotarare extrem de importanta tot pentru Liviu Dragnea, aceea prin care CJ Teleorman cerea ministerului Dezvoltarii anularea unei parti din prejudiciul in dosarul Tel Drum, acela anchetat de DNA si reclamat de OLAF. Si aceasta a fost admisa.

Cine a luat aceste decizii?

Judecatorul care ar fi trebuit sa judece in completul 17 fond ambele cereri atat de importante pentru Liviu Drangea se numeste Vasile Bicu. Dar in sala nu a intrat el. Am intrebat in baza Legii 544 de ce. Si mi s-a raspuns ca dl Bicu a depus in data de 20 noiembrie o cerere de concediu pentru zilele de 22 si 23 noiembrie.

O cerere brusca inaintea unor cazuri foarte controversate, dupa care dl Bicu a revenit la serviciu, mai odihnit dupa atat de necesarul concediu, probabil.

Interesant este ca CJ Teleorman a facut cerere de repunere pe rol (cauza fusese suspendata pana la solutionarea laturii penale) pe 19 noiembrie la ora 14.54 si a primit termen peste numai 4 zile, ceea ce reprezinta un record absolut de viteza. Avand in vedere ora depunerii, cel mai probabil dl Bicu a vazut-o in mapa in ziua de 20 noiembrie, fix in data in care si-a depus cererea de concediu pentru zilele cand avea de judecat ambele cereri atat de importante pentru dl Dragnea.

Intr-o asemenea situatie, regula stabilita de art. 110 al 6 si urmatoarele din Hotararea nr. 1375/2015 din 17 decembrie 2015 a CSM pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti este ca judecatorul va fi inlocuit cu unul de pe lista de permanenta, care pentru data de 23 noiembrie - sectia VIII contencios administrativ si fiscal includea 17 judecatori.

Primul pe lista de permanenta a zilei de 23 noiembrie era unul dintre cei mai titrati si respectati judecatori ai sectiei, Bogdan Cristea. Nu a intrat insa domnia sa sa judece actiunea lui Liviu Dragnea si a CJ Teleorman. Si nici vreun alt judecator de pe lista de permanenta, ci Alina Ghica, vicepresedintele CAB, din afara listei de permanenta.

Inlocuirea a fost decisa in data de 21.11.2018 prin Hotararea nr.321 a Colegiului de conducere al CAB care a explicat-o prin necesitatea de "a evita incarcarea suplimentara a volumului de munca al judecatorilor care figureaza in planificarea de permanenta aferenta zilei de sedinta" si pentru ca "doamna judecator Alina Nicoleta Ghica, vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti, este partial degrevata de activitatea de judecata ".

Am cerut CAB sa imi precizeze cat de aglomerati erau in 23 noiembrie judecatorii de pe lista de permanenta si mi s-a raspuns ca unul era in concediu si restul au avut sedinte de judecata in zilele de 19 (luni), 21 (miercuri), 22 (joi) si 26 (lunea viitoare) noiembrie.

Confruntat cu planificarea sedintelor de judecata, asa cum a fost ea modificata prin Hotararea 321 a Colegiului de conducere CAB, raspunsul ascunde cel putin o eroare, daca nu chiar o minciuna.

Intelegem ca un judecator de pe lista de permanenta era in concediu, insa conform planificarii 4 judecatori de pe lista de permanenta nu au avut nicio sedinta de judecata in saptamana 19 noiembrie - 25 noiembrie: Victor Hortolomei, Silvia Pavelescu, Maria Bratu si, surpriza, chiar primul de pe lista de permanenta, Bogdan Cristea. Judecatorii Cristea si Bratu au avut prima sedinta abia saptamana urmatoare, pe 26 noiembrie.

Am intrebat CAB ce incarcare cu dosare avea judecatorul Bogdan Cristea, primul de pe lista de permanenta, in raport cu media sectiei. CAB nu mi-a raspuns decat care e media sectiei. Daca dl Cristea are mai multe sau mai putine decat aceasta medie, CAB nu a vrut sau a omis sa spuna.Este adevarat ca dna Ghica, ca vicepresedinte al CAB, are degrevare partiala de activitate, dar este totusi titulara a doua completuri de judecata (achizitii publice), si chiar inainte de sedinta in care a intrat peste lista de permanenta, adica pe 22 noiembrie, a avut o zi plina de dosare.

In saptamana 19-24 noiembrie, dna Ghica a fost unul dintre cei mai aglomerati judecatori, conform planificarii, si totusi, pe motiv de neaglomerare a fost delegata sa intre peste lista de permanenta sa judece cererile dlui Drangea si a CJ Teleorman, desi cel putin 3 dintre judecatorii de pe lista de permanenta, inclusiv cel de pe primul loc, au fost mai liberi.

Potrivit CAB, din ianuarie pana in noiembrie, dna Ghica a mai intrat peste lista de permanenta in 9 sedinte de judecata.

Desi a preluat Completul 17 fond in ziua de 23 noiembrie pe motiv de neaglomerare, dna Ghica nu motivat nici pana in ziua de astazi decizia prin care l-a scapat de Liviu Dragnea de completul nedorit, desi au trecut de la pronuntare fix 2 luni.

Curtea de Apel Bucuresti este considerata o feuda a actualei presedinte a CSM, Lia Savonea, care a fost presedinte CAB pana cand a intrat in Consiliul Superior al Magistraturii. Dna Savonea este sotia avocatului Mihai Savonea, avocat, coleg de cabinet cu Catalin Voicu.

Dna Alina Ghica a fost presedinte al CSM si este este acum vicepresedinte CAB, cu delegatie reinnoita din 6 in 6 luni de sectia de judecatori a CAB, dominata de Lia Savonea. In aceeasi situatie se afla si presedinta CAB, Elisabeta Rosu.

Din sectia de judecatori face parte si dna Simona Marcu, al carei sot, avocatul Gil Vasile, a incasat de la Tel Drum, intre 2011 si 2017, jumatate de milion de lei pentru servicii avocatiale.

Harta secreta a justitiei. Culoarele puterii reale

Vicepresedinte CAB este si dna Cristiu-Ninu Luminita, fosta presedinta a Tribunalului Telelorman si al carei sot este consilier in CJ Teleorman.

Judecatorul Vasile Bicu, cel care a intrat brusc in concediul de odihna, s-a inscris exact in perioada aceea la concursul pentru un post de judecator la ICCJ, pe care il va sustine in fata sectiei de judecatori a CSM.

Dupa decizia luata de judecatoarea Alina Ghica, ICCJ a fost nevoita sa emita o noua Hotarare de Colegiu si sa traga din nou la sorti completurile de 5 judecatori. Al treilea complet la care a ajuns dosarul lui Dragnea este alcatuit din Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

La singurul termen de anul trecut nu a fost administrata nicio proba, ceea ce potrivit practicii ICCJ, ar fi presupus ca dosarul sa fie transmis noului complet de cinci, tras la sorti pentru anul 2019. Totusi, CSM a recomandat ca dosarele sa ramana la acelasi completuri.

Sectiile reunite ale ICCJ urmeaza sa decida daca ICCJ isi va schimba practica si astfel Liviu Dragnea isi va pastra completul de judecata obtinut dupa decizia completului 17 fond CAB.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 53658 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
33 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu este ,mai simplu sa-l trimiteti pe acest infractor in vacanta si

sa-i suspendati pasaportul in acelasi timp?
Sa nu mai poata sa se intoarca?
De doi ani numai Dragnea in sus, Dragnea in jos!
Descotorositi-va de el.
Asta consuma tot bugetul Romaniei numai cu procese, amanari, sedinte, strambari de legi si smecherii de doi bani.
Taiati-l pe Dragnea din bugetul Romaniei si veti avea o crestere economica mai mare decat a Chinei.

 

Dupa alegeri multi vor infunda puscaria , si la urgente ...

fara nicio amanare , isi bat joc de popor ...nu mai este mult .

 

"MISTER"????

Glumiti, doamna Ioana Ene! Numai ultimul locuit de un neuron sau lenes notoriu, nu-si da seama, astazi, incotro ne duc sceleratii care au pus mana pe Romania si pe destinele noastre, de 2 ani incoace!!! BOLNAVE, LASE si IGNORANT de lenese!!!! Baietii au ajuns la atacarea rezervei nationale aflata in B.N.R! Pe barba situatiei Romaniei, fac averi uriase, partenerii de afaceri ai echipei TRADATOARE, dragnea-tradiceanu-teodorovici-valcov! Se mai intreaba astazi, un om cu carte, cine sunt acesti DEMENTI care arunca Romania in aer??? Nu i-ati vizionat pe toti, la scena deschisa, din 2014 incoace??? Cu haitele din spatele lor cu tot???

 

ALEGERI ANTICIPATE!!!!

Singura formula de a inceta scoaterea Romaniei din lumea civilizata si protejata, de N.A.T.O, impotriva Rusiei tzarului Putin!!! Si partenerului de pescuit in ape tulburi, la care coana veorica, zboara, neanuntandu-si poporul si Presedintele Statului Roman, la primul sunet de telefon!!! P.S. Dragilor, daca nu iesim in strada, milioane de romani, ramanem cu echipele de TRADATORI si "cozi de topor", neam de neamul nostru, la carma patriei comune! Bunicii care nu-si dau seama cui vand Romania si proprii urmasi, ar trebui sa plece, de pe acum, de pe acest taram!!! Nu putem fi chiar ultima loaza de pe mapamondul dus, cat de cat, la scoala!!!

 

Te compătimesc.

Dacă-ți dorești să-ți moară bunicii, nu poți fi decat un copil abandonat, lepădat de mamă la o margine de drum.
incearcă să te tratezi dacă nu e ceva ireversibil.
"Bunicii care nu-si dau seama cui vand Romania si proprii urmasi, ar trebui sa plece, de pe acum, de pe acest taram"

Daca asa ceva era la Antene

adica in spatiul "public", se autosesiza cineva. Asa ne enervam doar noi si strangem din dinti. Mai sunt 2 ani...

 

Pe vremea romanilor, talharii si infractorii ca dracnea erau

expulzati din inima Romei si ostracizati catre Pontus Euxinus, catre Marea Neagra actuala, de la Tg.Jiu si pana la Constanta, cu un popas in Teleorman :)

Si imperiul britanic trimitea in Australia floarea fina a criminalilor si talharilor de tot soiul.

Cine nu a auzit de Contele de Monte Cristo sau de Papollon, exilat de francezi in Guyana.

Romania ar trebui sa faca la fel, incheind o conventie cu Costa Rica, Serbia sau Madagascar :) Toata lumea ar avea de castigat :)

 

Ce mister ? Misterul completului ? Dara ce ziceti de misterul

sentintei ?
Nu este nici un mister !
Cand a TARA are pe scaunul doi un INFRACTOR, ce faureste legi cu ajutorul scalvului Tudorica constitutionalistul de drept penal, are albesc si mai nou recompenseaza infractorii, cum am vrea ca judecatorii sa fie feriti de coruptie !
PS Cine mai tarece prin instantele de judecata cunoaste ca sunt multi avocati care iti garantreaza solutia ! Acest lucru se cheama coruptie in justitie !

 

Infractor, dar ce mai inseamna sa fi infractor in Romania?

eu zic sa nu ne pripim deoarece inca nu stim sigur ce inseamna sa fi infractor in Romania lui Dragnea. Ce stim sigur este ca nu esti infractor daca furi de la statul Roman si esti sau nu esti prins, esti judecat si esti sau nu condamnat. Chiar daca executi deja o sentinta definitiva s cred cu tarie ca astazi nu mai inseamna sa fi infractir ci doar ca ai avut ghinion dar se ocuta tatuca Dragnea de asta si vei iesi basma curata, cu dosarul albit si de ce nu poate cu ceva banuti primiti compensatoriu de la stat ca si-a permis sa te faca infractor ca l-ai furat.

Misterul completului 17 in ziua norocoasa a lui Liviu Porkarul!

Tara plina de mulți dar PRO*** !!:))))
Foarte mulți GOgosari!
Ia Gogoașa RRomule!

 

Asta e graficul grupului infractional

1. Neutralizarea procurorilor
2. "Domesticirea", "educarea" si coafarea judecătorilor
3. Eliberare din inchisoare prin orice mijloace (cred că și evadarea e luata in calcul)
4. Libertate asigurată, liber la furat, trai pe vătrai cu irinuce din belșug.

 

Nu uitați că nu e nicio diferență.

Elenele sau schimbat cu Irinuci.

sekuristii acuza pe cei care aplica legea

Dragnea a beneficiat de incompetenta (cel putin) a doua ne-judecatoare (Stanciu si Tarcea) care au constitutit complete nelegale si care ar trebui sa plateasca din buzunarul propriu atat cheltuielile de judecata ale statului, cat si pe cele ale inculpatilor care trebuie rejudecati.

 

Misterul cunoscut de toti: solidaritatea uselista in actiune e beton

Cauze, motivatii: pentru ca se poate si pentru ca "bagajul" acumulat dupa 89 atarna infiorator de greu, simplu.
Personaje, fapte: din cele mai diverse marcate de simbolistica acumularii irationale, masive si imediate; orice imprejurare benefica furtului cinstit, de la o simpla adeverinta de orice pana la celebrele si secretele(candva nu si-n prezent) HG pentru o persoana, un tun sau o tzeapa cinstita.
Obiectiv, strategie: albirea hotilor, insanatosirea tovarasilor, adoptarea formalismului deontologic ca ideologie cinstita si democrata, adica toti stiu da nimeni nu mai zice nimic. Strategia de dezbinare, de manipulare, deturnare si insusire a noii vechi credinte, ca la noi doar asa merge treaba, functioneaza din plin pentru ca nimeni nu mai zice nimic de si pe fond, cel mult efecte din cele mai perverse, dar perfect predictibile, descalcite la miez de noapte si care nu mai spune nimic bun nimanui. La noi doar asa merge treaba!
Ca concluzie: am ajuns asa departe in cultivare limitelor incat doar Dumnezeu sau providenta ne mai poate scoate din putul gandirii orientate EXCLUSIV pe supravietuire, complicitate, oportunism. Ei pot pentru ca noi le permitem, useleul castiga pentru ca nimeni nu mai lupta, doar arata, se vaita, se plange si atat, doar suntem romani, nu mioare, vegetale sau altceva!

 

Ce inseamna ADMIN ?

Se pare ca reprezentantii ADMIN sint in slujba unor politicieni !

@electronistul 11.20

- ADMIN ar trebui sa fie o persoana echidistanta care sa judece reclamatiile userilor care semnaleaza comentariile nepotrivite si sa stearga , cand e cazu' comentariile neadecvate ! din pacate se pare ca unii isi incaseaza banuti de la psdalde ! :o)))

Tovarasi linistitiva-ti tovarasi! Totul decurge conform planului!

Tovarasul Dragnea a zis ca "nu vrea sa pleca ca p...stul din veata asta", pai ce si pana cand democratie, ce ie alea, ie rele! Pai astea mici de vin din urma nu isi mai aduc aminte cum era pe vremea marelui tovaras Ceausescu si ar fi pacat sa nu le dam o lectie de istorie pe viu. Traiasca Partidul Socialist Democrat Roman in frunte cu Tovarasul Liviu Dragnea si aleasa inimii lui!!! URA,URA,URA si afara din Europa!

 

Doamna Dogioiu combat cat poate de una singura mentalitatea

Miticilor Damboviteni, dar trebui sa recunoastem ca are nevoi de ajutorul nostru!
Romani de pretutindeni unitiva!

Mitici braileni barbugii fruntasi pe ramura

Eu stiam ca jocul Braila era la babaroase cu para indarat practicat de miticii braileni.Barbugii de pretudindeni uimiti-va.

 

 

partidul

si mafiotii anilor 70,PSD.

 

Articolul arata excelent legaturile mafiote pe care mafia psd-ista a

lui drakknea le-a folosit ca sa traga sforile pentru salvarea sa de puscarie!
Sa speram ca nu-i va merge pana la urma si acest infractor mafiot va merge impreuna cu complicii sai la locul meritat din inchisoare ... Acum sau mai tarziu (dar nu mai tarziu de anul 2020 !).

 

"EXCLUSIV Misterul completului lui Liviu Dragnea"

Nu-i nici un mister, ăștia-s adevăratul stat paralel, ăia care in timp ce urlă despre "abuzuri" și se "luptă cu procurorii", fac afaceri necurate cu politicieni murdari și personaje ale lumii interlope și nu-și pot justifica averile enorme...
Dacă e nevoie de o reformă in Justiție, atunci ăștia trebuie reformați, iar in capul listei sunt alde Savonea, Putorel, Ghica, slugoii de la CCR sau de la Avocatul Poporului...

Așa ceva ...

Doamna Dogioiu, știm: Dragnea inculpat penal pușcăriaș, dar ce ați vrut să spuneți in acest articol? Pămantul se rotește sau se invartește😊😊😊?

Nu misterul, ci miNIsterul

Ministerul Completurilor..
Curtea Completurilor...
Consiliul Superior al Completurilor...

Ofitzerul superior IED a transmis loazelor rezist

cantecul ei de lebada: Razbelu e bierdut! Abucatzi dovarashi teslele cu manutzele alea dibace ale voastre. Lovitzi cu strasnicie ouale de cuc! Omleta la tot boboru sa fie.
Zdraqnea v-a dat la toata gloata rezist cioc si clantza (aka shoc si groaza). O sa continuatzi tot intr-un soc si o groaza pana la alegeri cand unele loaze mai spera la cai verzi pe peretzi.

Justitia de cumetrie

Sotii de avocati care desevesc inculpatii, sau de membri ai CJ inculpat fac parte din completuri sau trag sfori.
Salariile mari si pensiile nesimtite nu i-au transformat pe magistrati in slujitorii dreptatii, mai curand i-au apropiat de clanul imbogatitilor.
Insasi existenta unei asemenea clasificari, completuri favorabile si nefavorabile, arata cat de departe a ajuns stricaciunea Justitiei.
O aparam ca sa nu devina si mai putreda, dar vocile competente care arata neregulile sunt prea putine.
Cum eposibil ca sotii de avocati care se invart printre mafioti sa se cocoate in varful Justitiei?

infractoru din Teleorman,barmanu Dragnea,are tupeu

ar trebui instiintata si curte europeana de justitie cum mituieste Dragnea justitia si cum macelareste legile din Romania pt a ascunde cum fura din bugetul tarii si fondurile europene acest tilhar la drumul mare...Sau mai bine nu se gasesc 2 raketi moldoveni care sa-i puna un glonte in ceafa acestui mistret salbatic ciumat?

Ati uitat ca alina GHICA l-a salvat pe base de la

suspendare in 2012 in cardasie cu haineala si CCR (zagrean si minea ,amicul lui boc de la Cluj) !!! Acum nu mai este buna ca s-a nimerit sa-l judece pe dragnea !!! Deontologie de doi bani !!!

@MasorCoceanu' 08.47

"Comentariul raportat "Ofitzerul superior IED a transmis loazelor rezist" postat Vineri, 25 Ianuarie 2019 la articolul "EXCLUSIV Misterul completului 17 in ziua norocoasa a lui Liviu Dragnea" respecta regulile de exprimare a opiniilor pe Ziare.com. In consecinta, comentariul a ramas afisat pe site"

"LOÁZA, loaze, s. f. (Regional) Om de nimic, netrebnic, secatura. O loaza ca tine nu ma opreste pe mine in cale. SLAVICI, O. I 162. Vii sa ma rogi pentru vreo loaza de elev de-ai mei! CARAGIALE, O. II 286."

- consultati dictionarul daca nu cunoasteti termenii , altfel ma voi adresa la fel acestui user !

"EXCLUSIV Misterul completului 17 in ziua norocoasa a lui Liviu Dragnea"

Daca-i adevarat ce scrie aici, romanii ar fi indreptatiti

sa intre cu furcile peste judecatorii astia..... cata ticalosie, cata ilegalitate, cata murdarie in justitia romana. Asta a facut partidul hotilor din Romania !!!!! Ne trebuie inca un 89, viata sociala in Romania trebuie resetata fara gunoaie....

@cotzcar 09.57

- pai la asa motiv de suspendare , asa rezolvare ! :o(((

"EXCLUSIV Misterul completului 17 in ziua norocoasa a lui Liviu Dragnea"


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor