Fost senator condamnat la sapte ani cu executare

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 17:00
5786 citiri
Fost senator condamnat la sapte ani cu executare

Fostul senator UDMR Olosz Gergely a fost condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare, miercuri, pentru fapte de coruptie.

Decizia pronuntata de Tribunalul Bucuresti, instanta la care dosarul a ajuns dupa ce Gergely a demisionat din Parlament, nemaifiind, astfel, judecat la Curtea Suprema, nu este definitiva si poate fi atacata cu apel la Curtea de Apel Bucuresti, transmite Romania TV.

Dosarul lui Gergely a fost judecat mai intai la Curtea Suprema, dar a ajuns la Tribunalul Bucuresti in data de 17 mai, ca urmare a cererii formulate de avocatii sai, in care se arata ca inculpatul a renuntat la calitatea de demnitar.

UDMR: Nu s-a pus problema retragerii candidaturii deputatului penal Olosz Gergely

Olosz Gergely este acuzat ca i-ar fi ajutat pe reprezentantii unor firme sa obtina o serie de contracte, in perioada in care era presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

Fostul senator este acuzat ca, intre 2007 si 2008, pe vremea cand era presedinte al ANRE, i-ar fi ajutat pe Ion Bircina, Costin Iliescu, Catalin Stan si Ovidiu Ionel Badea, reprezentanti ai unor societati comerciale, sa obtina o serie de contracte, in schimbul unor sume de bani.

Ion Bircina a primit patru ani de inchisoare cu executare in acelasi dosar, iar ceilalti trei inculpati, Costin Iliescu, Catalin Stan si Ovidiu Ionel Badea, au primit cate trei ani cu suspendare si termen de incercare de cinci ani.

Deputat UDMR acuzat de trafic de influenta

Instanta a a mentinut sechestrul asigurator instituit de procurorii anticoruptie asupra bunurilor celor patru inculpati, in vederea recuperarii prejudiciului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Olosz Gergely condamnat inchisoare, #inchisoare executare fost senator, #fost senator UDMR condamnat , #justitie