ICCJ mentine interdictia de a parasi tara in cazul lui Florin Costiniu

Vineri, 14 Mai 2010, ora 20:19
1398 citiri
ICCJ mentine interdictia de a parasi tara in cazul lui Florin Costiniu

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, vineri, sa mentina interdictia de a parasi tara in cazul fostului presedinte al Sectiei Civile a instantei supreme, Florin Costiniu, dupa ce a respins plangerea acestuia impotriva unei ordonante a procurorilor DNA, de prelungire a interdictiei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat, vineri, o plangere facuta de judecatorul Florin Costiniu impotriva ordonantei DNA procurorului DNA prin care a fost prelungita interdictia de a parasi tara in cazul sau.

Plangerea lui Costiniu a fost judecata in sedinta secreta, fostul presedinte al Sectiei Civile a Inaltei Curti fiind prezent in sala, alaturi de sotia sa, judecatorul de la Curtea de Apel Bucuresti Viorica Costiniu.

Interdictia de parasi tara in cazul lui Florin Costiniu a fost dispusa initial de Completul de 9 Judecatori al ICCJ, pe 12 aprilie, cand a admis recursul acestuia, precum si al oamenilor de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu, impotriva deciziei din 9 aprilie, prin care cei trei au fost arestati preventiv, la propunerea DNA.

Pe de alta parte, incepand de luni, Florin Costiniu, Marius Locic si Costel Casuneanu s-au prezentat zilnic la DNA, unde a fost adus si senatorul Catalin Voicu, pentru ca procurorii anticoruptie sa le prezinte materialul de urmarire penala. Prezentarea materialului de urmarire penala este ultima etapa a anchtei DNA in cazul scandalului de coruptie al senatorului Voicu, urmand ca instanta sa fie sesizata cu rechizitoriu.

Senatorul Catalin Voicu a cerut, in cursul acestei saptamani, instantei supreme revocarea arestarii preventive, insa cererea a fost respinsa. Unul dintre argumentele aduse in fata judecatorului care a luat in discutie cererea a fost faptul ca urmarirea penala din dosar este finalizata, iar parlamentarul nu mai are cum sa influenteze probe sau martori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#florin costiniu interdictie parasire tara, #florin costiniu mentinere interdicitie parasire tara , #justitie