Judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu raman in arest

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 22:03
2442 citiri
Judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu raman in arest

Judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti, precum si celelalte sase persoane din dosarul acestora de coruptie, raman in arest, a decis, luni, Curtea de Apel Bucuresti, care a admis propunerea procurorilor de prelungire a masurii preventive.

Hotararea Curtii de Apel nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la instanta suprema.

In 15 martie, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva a judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache, suspendate de CSM din functiile de la Tribunalul Bucuresti dupa ce au fost acuzate de luare de mita si trafic de influenta pentru solutii in mai multe dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu (fost Staicu).

Alaturi de acestea, au fost arestate patru persoane, respectiv avocata Ileana Raducan, Marian Vasile, Angela Cirlan si Marius Neagu. Instanta a mai dispus cercetarea in libertate a lui Marian Catrin, acesta avand interdictie de a parasi tara. Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost contestata atat de cei sase arestati, cat si de procurorii anticoruptie, in cazul lui Marian Catrin.

La 20 martie, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins definitiv recursurile fata de masura preventiva, hotarand totodata si arestarea lui Catrin.

Judecatoarele, arestate din cauza atitudinii - spuneau ca au colegi "prea tampiti" sa ia spaga

In 28 martie, Tribunalul Bucuresti a decis ca in acelasi dosar sa fie arestat preventiv si fratele lui Dinel Nutu (fost Staicu), Marian Staicu, acuzat de dare de mita si cumpararea influentei judecatoarelor Dinu si Costache.

La 1 aprilie, CAB a respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de Antonela Costache.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in acelasi dosar sunt cercetati Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti, Daniel Petre, avocat in Baroul Bucuresti, si sotia acestuia, Daniela Petre, pentru care procurorii au luat masura obligarii de a nu parasi tara pe un termen de 30 de zile, precum si fratele lui Dinel Nutu (fost Staicu), Marian Staicu.

Judecatoarele Dinu si Costache sunt suspectate ca ar fi luat mita pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nutu si pentru a interveni si in alte dosare.

Viorica Dinu este cercetata pentru patru infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata, si luare de mita, iar Antonela Costache este acuzata de complicitate la infractiunea de trafic de influenta, luare de mita si trafic de influenta, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) verifica averea judecatoarelor Viorica Dinu si Antoanela Costache.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#antonela costache viorica dinu arest, #judecatoare corupte mentinere arest, #judecatoare mita trafic influenta, #judecatoare tribunal Bucuresti arest , #justitie