Judecatorul care i-a condamnat pe Nastase, Voiculescu si Becali, candidat la Curtea Suprema

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 12:18
4225 citiri
Judecatorul care i-a condamnat pe Nastase, Voiculescu si Becali, candidat la Curtea Suprema
Foto: Ziare.com

Judecatorul Ionut Matei si-a depus candidatura pentru a ocupa postul vacant de vicepresedinte al instantei supreme, urmand ca, in cazul in care va fi numit in aceasta functie, sa conduca unul dintre cele doua complete de cinci judecatori.

Ionut Matei este singurul care si-a depus candidatura pentru acest post, termenul limita in acest sens fiind ziua de luni. "Deocamdata, nu putem sti cu siguranta daca acesta este singurul candidat, intrucat candidaturile se pot trimite si prin posta, motiv pentru care primirea lor dureaza mai mult timp", au declarat surse din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Numele judecatorului Ionut Matei este legat de mai multe dosare celebre. Astfel, el a facut parte din completul care l-a condamnat pe fostul premier Adrian Nastase la doi ani de inchisoare, in dosarul "Trofeul calitatii".

De asemenea, Matei s-a pronuntat si in dosarele "Valiza" si cel al schimbului de terenuri cu MApN, condamnandu-l pe Gigi Becali la cate trei ani de inchisoare cu executare, precum si in dosarul de trafic de persoane si acte sexuale cu minori al lui Gregorian Bivolaru, care a primit o pedeapsa de sase ani de inchisoare.

Intre dosarele judecate de Ionut Matei se numara si cel al lui Dan Voiculescu legat de privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare. Potrivit declaratiei de avere, Ionut Matei detine un teren de 38 de metri patrati si doua apartamente, in Bucuresti.

Alaturi de sotia sa, Matei mai are doua autoturisme, un Suzuki SX4, respectiv un Peugeot 407. De asemenea, conform declaratiei de interese, judecatorul este actionar la SIF Muntenia.

Sectia pentru judecatori a CSM a decis, in 10 septembrie, inaintarea catre presedintele Romaniei a propunerii de numire a Cristinei Tarcea ca vicepresedinte al instantei supreme, in timp ce contracandidatele acesteia - actuala ocupanta a functiei, Aida Popa, si Nela Petrisor - au fost respinse.

"In urma interviului organizat astazi, 10 septembrie, Sectia pentru judecatori a CSM a hotarat, cu unanimitate de voturi, inaintarea Presedintelui Romaniei a propunerilor de numire a doamnei judecator Iulia Cristina Tarcea (proiectul managerial) in functia de vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a doamnei judecator Lavinia Curelea (proiectul managerial) in functia de presedinte al Sectiei I civile in cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie", se arata intr-un comunicat al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Judecatoarele Aida Popa, actualul vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si Nela Petrisor nu au obtinut numarul de voturi necesare pentru a fi propuse pentru a doua functie de vicepresedinte a instantei supreme.

"Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, cu majoritate de voturi, respingerea candidaturilor doamnei judecator dr. Rodica Aida Popa si a doamnei judecator dr. Nela Petrisor pentru functia de vicepresedinte al ICCJ", se arata in comunicat.

In conditiile in care instanta suprema trebuie sa aiba doi vicepresedinti, demersurile pentru ocuparea uneia dintre aceste functii au fost reluate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Judecator ionut matei candidatura Curtea Suprema, #Ionut Matei candideaza vicepresedinte Curtea Suprema, #Judecator nastase, #Voiculescu Curtea Suprema , #justitie