Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Justitia sufocata cu haina de blana

Sambata, 16 Martie 2013, ora 15:11
8183 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Justitia sufocata cu haina de blana

Daca mai aveati vreo iluzie despre cat de corupti sunt unii judecatori din Romania, toate sperantele voastre au fost spulberate de interceptarile din rechizitoriul depus de procurorii DNA in cazul arestarilor de la Tribunalul Bucuresti.

Odata cu bagarea la zdup pentru 29 de zile a judecatoarelor Viorica Dinu si Costache Antonela Anemary, ceata s-a ridicat de pe ochii opiniei publice si a descoperit cu stupoare hatisul de interse si gramezile de bani care circula in preajma salilor unde ar trebui sa se imparta dreptatea.

In spatele schimbului de cuvinte dintre avocate siliconate, judecatoare corupte si grefieri spagari putem descoperi cu bucurie ca in sistemul juridic din Romania apar ca firele fragede dupa ploaie si judecatori incoruptibili care sunt numiti "fraieri" si "fricosi" de catre cei care fac profesia de rusine.

Descoperim ca USL-ul nu a reusit sa distruga tot din moment ce "inca te leaga daca iei spaga". Aici cred ca devine important de remarcat forta raportului MCV care reuseste sa tina sistemul pe linia de plutire. E mult mai usor de inteles de ce urla Antena 3 seara de seara impotriva monitorizarii europene pe Justitie.

Acum, pentru opinia publica, e limpede si strategia lui Dan Voiculescu, una care l-a facut sa renunte la pozitia sa de senator pentru ca dosarul de coruptie sa aterizeze la Tribunalul Bucuresti.

Banii lui "Felix" gasisera locul ideal si oamenii potriviti pentru a scapa basma curata. E clar si pe mana cui vor Victor Ponta si Crin Antonescu sa dea Romania, pentru ce au sacrificat statul de drept si pentru ce au vrut cu orice pret sa-l dea jos pe Traian Basescu vara trecuta.

Dialogul judecatoarelor socheaza nu atat prin incalcarea grava a legii, ci prin meschinaria compararii preturilor hainelor de blana. Una costa 1.400 de euro, iar alta, "prea grea" ca sa fie purtata, valora 3.500 de euro.

Sunt oameni cinstiti in Romania care n-au vazut in viata lor atatia bani la un loc. Oameni care se trezesc dimineata, se duc la munca, platesc taxe si spera la un viitor mai bun pentru copiii lor. Doamna judecator tine pe umeras o duzina de vulpi moarte si vorbeste cu invidie de tata despre haina de blana a colegei. Dumnezeu sa ne aiba in paza atata vreme cat astfel de individe sunt chemate sa imparta dreptatea!

O alta ciudatenie legata de stenogramele judecatoarelor consta in faptul ca nu descoperi la ele nimic in afara de lacomie. Nimic. Parca sunt monstri imaginati de un programator turbat pentru un joc video horror.

Nu descoperi atasament fata de profesie, un minimum de respect pentru colegi, vreo sclipire de umanitate, nimic. Numai si numai interese si bani. Sunt asaltate de atat de multe aranjamente incat 10.000 de euro nu mai reprezinta o mare suma si sunt dispuse s-o cedeze unei colege mai putin corupte doar pentru a o atrage in "afacere".

Si intr-o astfel de situatie, noi defilam cu un ministru de Externe care spune ca Schengen nu mai e o prioritate pentru Romania, cu un prim-ministru care vrea sa scape de MCV.

Daca a citit si domnia sa stenogramele groazei ar fi de bun simt sa puna mana pe telefon si sa sune la Bruxelles ca sa ceara o suta de MCV-uri si ajutor pentru a scapa de merele putrede din Justitie. Dar o sa curga multa apa pe Dunare pana o sa fim martorii unei astfel de responsabilitati de la un lider politic USL.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#judecatore arestate, #judecatoare Tribunalul Bucuresti coruptie, #judecatoare arestate coruptie , #justitie