Laura Stefan, expert anticoruptie: Sunt ingrijorata ca Guvernul nu stie daca vrea sa abroge sau sa proroge ordonanta

Sambata, 04 Februarie 2017, ora 23:58
6478 citiri
Laura Stefan, expert anticoruptie: Sunt ingrijorata ca Guvernul nu stie daca vrea sa abroge sau sa proroge ordonanta
Foto: Facebook/Laura Stefan

Laura Stefan, expert anticoruptie, afirma ca este ingrijorata de faptul ca tot Guvernul Grindeanu va decide modul prin care ordonanta de urgenta privind modificarea Codurilor Penale sa nu intre in vigoare.

"Sunt ingrijorata ca Guvernul nu stie daca vrea sa abroge sau sa proroge ordonanta si vor sa ia o decizie de azi pe maine. Se pot genera probleme mai mari decat cele de acum.

Nici dansul (premierul Sorin Grindeanu - n.red.) nu stie ce vrea sa faca. Prorogarea nu este o solutie, e doar o invitatie pentru oamenii din strada sa continue sa protesteze. Ma asteptam ca dupa o sedinta asa lunga sa vina cu solutii concrete", a spus Laura Stefan, sambata seara, la Realitatea Tv.

Potrivit expertului anticoruptie, situatia privind aceasta ordonanta este foarte complicata si afirma ca cei din PSD trebuie sa gaseasca o solutie pentru ca ei sunt cei care au generat acest impas.

"Situatia este complicata si cei de la PSD trebuie sa gaseasca solutia, pentru ca ei au generat acest impas. Ordonanta contine atat prevederi de drept penal, cat si prevederi de procedura penala. Pentru a nu se crea probleme si mai mari, ar trebui ca fiecare articol sa fie tratat individual.

Nimeni nu a vazut niciun text al unui nou act normativ. Solutia ar fi sa scrie actul normativ, sa il publice, dar inainte de intrarea in vigoare a OUG 13. Cred ca e singura cale de reconstruire partiala a increderii in acest guvern, care s-a pierdut complet. Nimeni din piata nu are incredere in mesajul premierului", a mai spus Laura Stefan.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a anuntat, sambata seara, abrogarea ordonantei de urgenta privind modificarea Codurilor Penale. In plus, premierul a spus ca ministrul Justitiei, Florin Iordache, isi va asuma consecintele.

"Maine (duminica - n.red.) vom face in regim de urgenta o sedinta de Guvern pentru abrogarea acestei ordonante. Vom gasi calea legala - abrogare, prorogare, ca sa nu intre in vigoare aceasta ordonanta", a spus prim-ministrul, intr-o scurta declaratie sustinuta la ora 20:30.

De asemenea, premierul a lasat sa se inteleaga ca ministrul Justitiei, Florin Iordache, va fi sacrificat, subliniind ca acesta si ministerul "isi vor asuma si isi asuma consecintele".

Sorin Grindeanu a subliniat ca a ascultat opiniile tuturor - ale colegilor de partid, de alianta sau din opozitie, dar si ale protestatarilor, si ca a decis ca nu vrea dezbinarea Romaniei. Nu in ultimul rand, premierul a mentionat ca spera ca ordonanta sa fie trimisa in cel mai scurt timp, sub forma de proiect de lege, in Parlament, pentru ca este nevoie de punerea in concordanta cu deciziile CCR, "excluzand poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat".

Iata ce ze zic presedintele Iohannis si oamenii politici despre decizia Guvernului

Vezi si daca se poate abroga ordonanta daca nu e inca in vigoare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#ordonanta cod penal abrogata, #ordonanta cod penal prorogata , #justitie