Ziare.com

Mai poate scapa Dragnea? Lovitura de sistem

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 04 Iulie 2019, ora 06:22

   

Mai poate scapa Dragnea? Lovitura de sistem
Liviu Dragnea a disparut din peisaj, insa oamenii plantati in pozitii cheie in vremea lui au ramas in urma si lovesc in continuare cu violenta in statul de drept din Romania. Iar dovada cea mai buna este chiar decizia CCR in privinta completurilor de 3 nespecializate pe coruptie. Ea nu ii mai foloseste lui Dragnea in mod direct, dar foloseste altora. Stapanul s-a schimbat, slugile au ramas. Iar decizia CCR este perfect aberanta si contradictorie.

Minuta CCR spune asa:

"1. A admis sesizarea formulata de presedintele Camerei Deputatilor si a constatat ca a existat un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament, pe de o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte, generat de neconstituirea de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie a completurilor de judecata specializate pentru judecarea in prima instanta a infractiunilor prevazute in Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, contrar celor prevazute de art.29 alin. (1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003.

2. Cauzele inregistrate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si solutionate de aceasta in prima instanta anterior Hotararii Colegiului de conducere a Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr.14 din 23 ianuarie 2019, in masura in care nu au devenit definitive, urmeaza a fi rejudecate, in conditiile art.421 pct.2 lit.b) din Codul de procedura penala, de completurile specializate alcatuite potrivit art.29 alin. (1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003".


In primul rand, aflam ca este vorba despre un conflict care "a existat". Deci daca nu mai exista, interventia CCR nu se mai justifica in niciun fel. De altfel, in momentul in care a fost sesizat conflictul, Hotararea la care face referire CCR era deja adoptata.

Dar ce spune Hotararea Colegiului? Spune ca in continuare toate completurile ICCJ sunt specializate. Deci Hotararea Colegiului nu schimba nimic, sunt aceleasi completuri ca pana acum, la fel de specializate sau nespecializate ca pana acum.

Este ceea ce puncteza si presedintele ICCJ, Cristina Tarcea: "In comunicat nu se mentioneaza nimic de cauzele in curs de judecata la fond cu care a fost investita ICCJ inainte de 23 ianuarie 2019. Probabil, dar o sa vedem in motivare, s-a considerat ca sunt judecate de completuri specializate in virtutea Hotararii Colegiului de conducere nr 14/2019, prin care s-a aprobat functionarea in continuare a tuturor completurilor sectiei penale ca si completuri specializate.

Se pare ca CCR a validat Hotararea Colegiului de Conducere 14/2019. Numai ca, prin acea hotarare, Colegiul de conducere a aprobat functionarea in continuare a tuturor completurilor ca fiind specializate. Deci, daca Hotararea 14 nu are probleme de constitutionalitate si aproba functionarea in continuare, deci atesta ca si in trecut toate completurile erau specializate, de ce mai e necesara rejudecarea? Toate aceste aspecte ar trebui lamurite in motivare. Si inca un aspect. Prin validarea Hotararii 14, la data sesizarii CCR nu exista un conflict actual de constitutionalitate."


Deci, in mod normal, dupa aceasta Decizie ar trebui sa se intample NIMIC. Aceleasi completuri specializate care au fost inainte de 23 ianuarie sunt si dupa 23 ianuarie.

Ceea ce vrea insa CCR sa se intample este sa se rejudece acele cauze care nu au fost definitiv solutionate. Deci, asa cum arata dispozitivul deciziei CCR, Liviu Dragnea nu are cum sa beneficieze de aceasta decizie CCR decat daca vor urma si alte modificari legislative.

Contestatia in anulare nu este admisibila pentru ca decizia CCR priveste completul din prima instanta, nu din apel, iar intre motivele de revizuire nu se incadreaza. Ceea ce nu inseamna ca nu va incerca caile extraordinare de atac si nu va incepe un nou circ. Insa conform dispozitivului deciziei CCR si codului de procedura penala, nu are cum sa beneficieze.

Este o ironie teribila a sortii ca pentru cine s-a pregatit nu prea are cum sa fie beneficiar. Dar vor beneficia de aceasta decizie CCR absolut aberanta si abuziva alte nume ilustre in frunte cu Darius Valcov, Alina Bica, Elena Udrea, familia Cosma. Nu sunt foarte multi, in jur de 20-30 de dosare, dar dintre cele mai odioase.

Veti spune ca pana la urma nu e nicio nenorocire ca se rejudeca fondul. Teoretic, nu, dar practic pentru multe procese va veni sfarsitul prin prescriptie. Revenite la punctul zero, unele nu vor mai avea nicio sansa sa ajunga la decizia definitiva inainte de prescriptie.

Asta cu atat ma mult cu cat va urma un cosmar organizatoric, avand in vedere incompatibilitatile care vor aparea pentru judecatorii care au mai judecat o data aceeasi cauza, in alt complet specializat, dar care nu mai e recunoscut ca atare de CCR, s-au pronuntat in camera preliminara, pe masuri asiguratorii etc.

Dar e mai mult decat chestiunea albirii unor nume. Este si o lovitura de sistem. Cea mai inalta instanta a tarii este din nou umilita, a aparut din nou prilejul unui discurs care sa denigreze justitia, judecatorii, sa justifice toate porcariile. Si nu sunt putini judecatorii care nu mai suporta asa ceva. Dna Tarcea a anuntat ca nu va mai candida pentru sefia ICCJ, alti judecatori si-au depus deja cererile de pensionare.

Daca privim acum in urma, cred ca trebuie sa intelegem ca singurul motiv pentru care acest montaj - si inadmisibil si netemeinic - nu a apucat sa devina realitate este ca trei judecatori constitutionali, Livia Stanciu, Daniel Morar si Stefan Minea, carora li s-a adauga ulterior si Mona Pivniceru, au reusit sa amane cauza si au dat posibilitatea ICCJ sa faca dreptate. Daca ei nu rezistau, CCR se pronunta, Liviu Dragnea scapa nepedepsit pentru infractiunea comisa si sufoca Romania.

Ar mai trebui sa vedem, cred, si cat de inutile au fost intrebarile formulate la referendumul pe justitie. Degeaba largesti numarul celor care pot sesiza CCR, daca CCR ramane ceea ce este acum. Majoritatea toxica de acolo pare ceva mai slaba, dar rezista. Valer Dorneanu, Marian Enache, Varga Attila si nou intratii Geani Stan si Cristian Deliorga. Problema ca nu ajungi la CCR a devenit secundara in comparatie cu problema CCR in sine.

Degeaba interzici ordonantele de aministie si gratiere, daca ele se intampla cu mana CCR. Si ma tem ca vor urma si alte actiuni de acest fel. Astazi, la CCR ar urma sa se ia o decizie privind modificarea codurilor penale, acelea care prevad inclusiv reducerea masiva a termenelor de prescriptie. Planul antijustitie merge inainte cu CCR, cu Lia Savonea, cu Adina Florea.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 30063 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
55 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CCR vrea rejudecarea causelor

Nu este motiv serios de punere a prescriptiei la timpul T zero daca CCR vrea rejudecarea causelor? Asa cum incepe judecarea cauzei de la zero, asa si prescriptia sa inceapa de la zero!? Altfel, in unele cazuri, s-ar putea sa incepi sa rejudeci o cauza, in care sa constati ca a intervenit prescriptia! Intreb si eu ca profanu.

 

 

pentru multe procese va veni sf. prin prescriptie

Art. 2537 Noul cod civil Cazurile de intrerupere a prescriptiei. Prescriptia se intrerupe:
1.
...
4. prin orice act prin care cel in folosul căruia curge prescriptia este pus in intarziere

 

 

Gile, PSD s-s transformat in fostul PRM a raposatului Vadim T!

Liderii acestui partid nu mai au nimic comun cu partidele social- democrate din Europa.Codrin Stefanescu, fost indoctrinat cu ideologia lui Vadim Tudor, la congresul PSD a declarat ca Liviu Dragnea este condamnat politic si ca atare indeamna prostimea "La lupta cea mare" pentru desfiintarea Justitiei si a Statului de Drept. Shalom

 

 

c c r ...o plaga bubonica

care infesteaza ratiunea, bunul simt si omul cinstit.Sper la caderea psd-ului sa fie toti dati jos si condamnati !!! A nu se paote, au imunitate///ba se poate.Totul se poate, se schimba legea si le zboara scaunele de sub ei ! Ai presedinte, majoritate si poate Kovesi unde trebuie se asaneaza pitecantropii de la radacina !

 

 

alfabeta

Nu am spus numele trililor dar erai si tu printre ei, nu-ti face probleme alfabeta, o sa-ti dea astia o prima (acolo pe Kiseleff)

 

 

Problema este ca in lumea de astazi, nicio tara nu poate exista...

...si nu poate progresa de una singura. Mai ales in cazul Romaniei, intr-o pozitie geo-strategica dificila (in toata istoria pozitia noastra geografica a fost dificila).
Atat timp cat lupta anti-coruptie slabeste prin tot felul de interpretari partizane si sunt anulate condamnari hotarate de instititii abilitate ale statului, prin dosarele intocmite de procurori si deciziile instantelor de judecata (oricati membri ar fi avut ele), este evident faptul ca pozitia Romaniei in cadrul Uniunii Europene (si inclusiv NATO) slabeste, prin faptul ca Romania va fi considerata mereu o tara in deriva si neguvernabila.
Asta trebuie sa inteleaga toti cei care cauta sa gasesca fel de fel de chichite (ca judecatorii nu au avut nu stiu ce numar la pantofi sau nu au purtat cravata de o anumita culoare) pentru a anula decizii ale instantelor.
Important este sa se decida de catre institutii abilitate ale statului daca probele care au stat la baza condamnarilor sunt reale si demonstreaza vinovatia inculpatilor. In rest, atat timp cat procurorii sunt functionari abilitati ai statului in acest sens, iar judecatorii din instante sunt, de asemenea, functionari abilitati ai statului, nu ar trebui puse la indoiala actiunile lor. In niciun caz de politicieni.
Liviu Dragnea trebuie sa ramana acolo unde este acum si, eventual, dosarul sau sa fie re-judecat de o alta instanta, daca se considera ca prima nu a fost in regula. Numai daca noua instata (constituita legal si dupa toate procedurile) decide altfel, atunci se poate hotari altceva. Cu toate ca s-a facut acest lucru. Liviu Dragnea a trecut deja prin cel putin trei instante (una la prima condamnare si doua la a doua condamnare). Chiar toate sa fi gresit?
O observatie si un element de ingrijorare: este cel putin dubios faptul ca decizia definitiva in al doilea proces s-a dat a doua zi dupa alegerile din 26 Mai, cand se cunosteau, in mare, rezultatele. Pare ca o comanda politica sau o incercare de a specula emotia unui moment politic, ceea ce este de neadmis intr-un stat de drept.

 

 

printule, iti recomand...

sa citesti articolul lui Grigore Cartianu, ca sa vezi pentru cine pledezi. Poate o sa ti se faca si tie rusine.

https://ziaristii.com/ei-sunt-cei-5-membri-ai-ccr-care-au-bagat-justitia-coma-patru-psd-isti-si-un-udmr-ist-ii-platim-regeste-ca-sa-distruga-romania/#comment-14707

 

 

Te miri?

Băsescu din ce parte a apărut ca parlamentar,ministru...?
Ar fi vrut să pară Făt Frumos,deși se trăgea dintre zmei...
Că a fost mult mai rațional decat frații din gruparea fsn, poate și din mai multă glagorie decat un Dragnea.

 

 

Am scris,nu o dată...Departe de a fi dreaptă,

Legile date in diverse guvernări-cum se incerca și acum- o pot transforma chiar cu părți monstruoase.De aici,cei care ca slujbași o...deservesc,au luat fie chipul unui TT ori alt ins de prin CCR,CSM...Și pot s-o slujească și din cei cu sufletul schilod,dar nu SS cu această formulă,poate aduce corecții,ci prin parlament fără penali și cu vot echilibrat al partidelor din componență prin aleși!E ultra necesar!

 

 

Nu cred ca Dragnea are vreo portita de scapare.

In plus, inca nu a ajuns pe rol frauda de 22 de milioane de euro europeni.
Nici inculparea lui Dragnea drept comanditar al masacrului criminal din 10 august 2018!
Dragnea is Dead.

 

 

Nu faptul ca sunt bosorogi conteaza,ci faptul ca sunt mafioti

comunisti si slugi ale mafiotilor din psd, alde si udmr ! Astia nu au decis decat mizerii anti-justitie si anti-romani ...

 

 

Cei 5 demolatorii statului de drept din Ronania,SLUGILE aldePSD.

Valer Dorneanu,
Attila Varga,
Marian Enache,
Cristian Deliorga,
Gheorghe Stefan.
DEMISIA,ticalosilor!

 

 

Chiar nu exista ac de cojocul ei?

Acesta CCR incalca grosolan Constitutia. Toate atributiile CCR sunt cuprinse in Art 146 din Constitutie si absolut toate se refera la stabilirea constitutionalitatii sau neconstitutionalitatii unor legi, ordonante, conflicate juridice, regulamente etc sau altele cu privire la presedinte, referendum, initiative legislative cetatenesti.
Nu am citit legea organica a Curtii, dar nu cred ca are voie sa-si bage nasul peste tot unde are interese "patronul", profitand de faptul ca ea are ultimul cuvant.
In ultima vreme, a devenit mama coruptilor, protectoarea escrocheriilor de mare calibru, a intrat in gasca pradatorilor.
Chiar nu exista ac de cojocul ei?

 

 

Dupa cum merg lucrurie...

Mai spera cineva ca o frauda de 22 milioane mai poate fi pedepsita? Poate premiata.
Cu Dornenu si Stan la CCR, cu Savonea la CSM si amica ei la ICCJ, cu Florea la SS si cu niste baieti ascultatori la parchete?
Campania de salvare a hotilor si de mafiotizarea Romaniei a reinceput dupa o foate mica pauza.

 

 

Singura concluzie logica:

Romani, iesiti la vot, dar nu mai votati psd-ul, udmr si nici alde+pro Romania! Astfel, se va scapa de lichelele din legislativ si apoi se va putea face cu adevarat reformarea statului, cu judecarea celor ce au distrus statul la porunca psd-ului.Pana atunci, ganditi-va ca aceste decizii ne afecteaza pe toti (cei eliberati de recursul compensatoriu a lui Tudorel Toader sunt inca in libertate si lovesc in noi, nu in ei, in cei ce i-au eliberat).Cat priveste avocatul poporului, Curtea Constitutionala a Romaniei, Curtea de Conturi, Parlament, Guvern,... toate institutiile statului de fapt lupta impotriva cetateanului si nu pentru el!
Realizati asta, dragi votanti romani si o sa aflati sursa raului din tara asta.
Ocroteste-i, Doamne pe romani!

 

 

Prima   1   2   3   4   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor