Mariana Rarinca, trei ani de inchisoare cu suspendare, dupa rejudecarea cazului

Vineri, 11 Septembrie 2015, ora 18:15
5797 citiri
Mariana Rarinca, trei ani de inchisoare cu suspendare, dupa rejudecarea cazului
Foto: B1 Tv

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, ca Mariana Rarinca, femeia acuzata ca ar fi santajat-o pe sefa ICCJ, Livia Stanciu, sa ramana cu condamnarea de trei ani de inchisoare cu suspendare, decisa initial.

Decizia vine dupa ce instanta a ramas in pronuntare, joi seara, in urma unor dezbateri ce au durat aproape 11 ore. Astfel, a fost respins apelul facut de Mariana Rarinca, iar decizia este definitiva.

Zi decisiva in celebrul caz Rarinca: Curtea de Apel Bucuresti da verdictul

Sefa ICCJ: Mihai Gadea i-ar fi promis bani Marianei Rarinca

Joi s-a rejudecat la Curtea de Apel Bucuresti procesul Marianei Rarinca. Aceasta a fost condamnata initial in luna decembrie 2014, la trei ani de inchisoare cu suspendare, de Tribunalul Bucuresti. In luna mai 2015, Curtea de Apel Bucuresti a achitat-o, decizie care insa a fost anulata de aceeasi Curte, dupa o contestatie a DNA.

Procurorul DNA a cerut, in timpul procesului de joi, ca pedeapsa initiala de trei ani de inchisoare cu suspendare sa fie majorata, aratand ca Mariana Rarinca ar fi amenintat-o pe Livia Stanciu. In plus, a precizat ca femeia ar fi vrut sa se incheie un acord de vinovatie pentru santaj.

Procesul Rarinca va fi reluat

Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe 17 august, ca procesul Marianei Rarinca sa fie reluat. Rarinca a facut 6 luni de arest preventiv si a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare de Tribunalul Bucuresti, dar ulterior Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv achitarea ei.

Astfel, s-a anulat ultima decizie si s-a decis rejudecarea procesului.

Dosarul Rarinca ar putea fi rejudecat - Contestatia DNA, acceptata de judecatori (Video)

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a spus joi ca Mariana Rarinca, femeia acuzata ca ar fi santajat-o, ar fi primit bani de la Mihai Gadea, moderator Antena 3, pentru a-i oferi acestuia informatii despre ea.

Joi, Mariana Rarinca le-a spus judecatorilor ca nu a santajat-o pe Livia Stanciu, insa ca era "foarte suparata" pe aceasta: "Nu recunosc fapta de care sunt acuzata. Recunosc ca am avut o abordare gresita. Daca stiam ca mi se va intampla asa ceva, nu mai ceream un leu de la Livia Stanciu".

Astfel, Rarinca a sustinut ca a incercat sa recupereze de la sefa ICCJ datoriile de 1.600 de euro si 3.800 de lei si ca nu ar fi santajat-o pentru 20.000 de euro.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Mariana Rarinca condamnata inchisoare, #Rarinca inchisoare suspendare, #Rarinca rejudecare caz, #rejudecare proces Rarinca , #justitie