O judecatoare s-a maritat in inchisoare cu unul dintre avocatii sai

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 16:30
8202 citiri
O judecatoare s-a maritat in inchisoare cu unul dintre avocatii sai
Foto: ProTV

Judecatoarea Anemary Antonela Costache, arestata de peste un an pentru acuzatii de coruptie, s-a casatorit in postul Pastelui cu unul dintre avocatii sai.

Judecatoarea, in varsta de 42 de ani, este inchisa la Penitenciarul de femei Targsor, fiind acuzata de luare de mita si trafic de influenta. Sotul ei a divortat dupa ce a ajuns in spatele gratiilor, iar fetita de 12 ani a ramas singura, doar cu bunica, informeaza ProTV.

Judecatoarele corupte Dinu si Costache raman in arest

George Cristea, unul dintre avocatii sai, a cerut-o de sotie, iar ceremonia a fost oficiata de primarul localitatii. De fata au fost doi ofiteri de penitenciar, nasii, precum si o ruda a judecatoarei. Fetita nu a putut participa la eveniment deoarece este minora si nu are aces intr-o inchisoare.

Antonela Costache risca peste 10 ani de detentie daca va fi gasita vinovata de catre instanta, la finalul procesului.

Ea a fost arestata preventiv alaturi de o alta judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, Viorica Dinu. Potrivit DNA, judecatoarea Viorica Dinu este acuzata de patru infractiuni de trafic de influenta si luare de mita, iar Antonela Costache de complicitate la trafic de influenta, luare de mita si trafic de influenta.

In acelasi dosar, au fost arestati Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti; Costel Petre, avocat in Baroul Bucuresti, sotia acestuia, Daniela Petre; Marian Staicu, fratele lui Dinel Nutu, fost Staicu.

DNA sustine ca, in luna ianuarie 2013, grefierul Sorin Vasilescu de la Tribunalul Bucuresti a primit 5.000 de euro de la avocatii Ileana Raducan si Costel Petre, pentru a manipula sistemul informatic de inregistrare a cauzelor penale, astfel incat dosarul privind eliberarea din arest a omului de afaceri Dinel Nutu (fost Staicu) sa fie repartizat la un complet din care faceau parte si cele doua judecatoare.

De asemenea, Sorin Vasilescu, in baza unei intelegeri cu Antonela Costache, a pretins de la Ileana Raducan suma totala de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru sine, iar 100.000 de euro pentru cealalta judecatoare, care, la randul sau, urma sa imparta acesti bani cu ceilalti membri ai completului.

Totodata, pentru a determina pe judecatori sa dispuna punerea in libertate a fratelui sau, Dinel Staicu, i-a remis avocatului Costel Petre suma de 60.000 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#judecatoare Antonela Costache casatorit, #Antonela Costache casatorie inchisoare , #justitie