Angajat al unui service de telefoane mobile, la un pas sa fie omorat pentru ca nu a putut repara un Iphone. Pedeapsa primita de atacator

Autor: Paul Nedelcu - Redactor
Joi, 06 Mai 2021, ora 04:05
10263 citiri
Angajat al unui service de telefoane mobile, la un pas sa fie omorat pentru ca nu a putut repara un Iphone. Pedeapsa primita de atacator
Atacatorul a cumprat telefonul, cu o zi inainte, de pe OLX FOTO Pixabay

Un tanar de 27 de ani din judetul Galati a fost condamnat recent de Tribunalul Brasov la sase ani si sapte luni de inchisoare pentru tentativa de omor dupa ce l-a atacat cu bata de baseball pe un angajat al unui service de telefoane mobile care nu i-a putut repara Iphone-ul.

Tribunalul Brasov a pronuntat o prima sentinta intr-un dosar de tentativa de omor in cazul unui tanar acuzat ca, in cursul lunii iunie 2020, l-a atacat cu bata de baseball pe angajatul unui service de telefoane.

Totul a inceput in 17 iunie 2020, in jurul orei 12.00. In service-ul de telefoane a intrat un tanar care a cerut inlocuirea bateriei de la telefonul sau marca IPhone 7 Plus.

Angajatul service-ului i-a spus clientului ca nu poate schimba bateria pe loc pentru ca are multa treaba si i-a spus sa lase telefonul si va fi contactat in aproximativ doua ore.

Cand a desfacut telefonul, angajatul service-ului a constatat ca multe din piesele originale ale acestuia fusesera inlocuite, a facut fotografii ale circuitelor, a inlocuit bateria si l-a apelat pe proprietar pentru a merge sa isi ia telefonul.

La scurt timp dupa ce si-a luat telefonul, tanarul s-a intors la service, spunand ca nu i se incarca aparatul. Angajatul service-ului a pus o alta baterie si clientul a plecat, dar a revenit dupa cateva minute, sustinand ca nici aceasta noua baterie nu functiona.

Angajatii service-ului i-au explicat tanarului ca probabil este o problema la placa de baza si oricate baterii ar fi montat tot nu functiona. Astfel, i-au pus bateria originala si i-au restituit suma de bani 180 de lei pe care tanarul o achitase.

S-a intors cu bata de baseball si a facut prapad

Tanarul a plecat si s-a intors dupa aproximativ doua ore, nervos, cu o bata de baseball in mana. Tanarul a aruncat spre unul din angajati service-ului cu telefonul care nu a putut fi reparat, a lovit cu bata un scaun dupa care l-a lovit pe unul dintre angajati in zona capului. Victima s-a dezechilibrat si a cazut la pamant. Dupa ce si-a revenit a fugit la baie, unde a vazut ca ii curge sange din ureche. Din baie, l-a auzit pe agresor cum spargea lucruri din magazine si striga ca "daca nu ii repara telefonul il omoara". In urma agresiunilor, victima a avut nevoie de peste 40 de zile de ingrijiri medicale, iar agresorul a fost trimis in judecata pentru tentativa de omor.

La proces, agresorul a recunoscut comiterea faptelor, dar a spus ca, desi a ridicat bata si a lovit victima in cap, in dreptul urechii, nu a intentionat sa o omoare.

Condamnat pentru tentativa de omor

Tribunalul Brasov l-a condamnat pe agresor la sase ani si sapte luni de inchisoare pentru tentativa de omor. "Pedeapsa este apreciata ca fiind apta sa asigure nu numai o constrangere adecvata, ci si sa induca inculpatului respectul pentru valorile sociale lezate si, in genere, pentru normele penale in vigoare, cu alte cuvinte menita sa restabileasca ordinea de drept incalcata, indreptarea si disciplinarea comportamentala, prevenirea reiterarii de noi fapte de gen pe viitor.

Pedeapsa se va executa in regim de detentie, avand in vedere gravitatea infractiunilor pe care le-a savarsit inculpatul, instanta apreciind ca prin aceasta modalitate de individualizare judiciara a executarii pedepsei poate fi atins scopul prevazut de legiuitor, dand posibilitatea inculpatului sa reflecteze asupra valorilor sociale pe care le-a incalcat prin savarsirea infractiunii si sa-si adapteze comportamentul viitor la aceste valori", a aratat Tribunalul Brasov in sentinta, care poate fi atacata cu apel, la Curtea de Apel Brasov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Motorola a lansat trei smartphone-uri noi: Edge 50 Pro, Edge 50 Fusion și Edge 50 Ultra
Motorola a lansat trei smartphone-uri noi: Edge 50 Pro, Edge 50 Fusion și Edge 50 Ultra
Motorola a anunțat lansarea a trei noi modele de smartphone-uri: Edge 50 Pro, Edge 50 Fusion și Edge 50 Ultra. Dintre acestea, Edge 50 Ultra reprezintă vârful de gamă, aducând...
#telefon, #iphone, #service gsm, #tentativa de omor , #justitie