Printul Paul, in arest la domiciliu in dosarul Truica-Andronic: Trebuie sa fac barba!

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 16:04
6581 citiri
Printul Paul, in arest la domiciliu in dosarul Truica-Andronic: Trebuie sa fac barba!
Foto: Arhiva Digi24

Printul Paul al Romaniei va fi cercetat in arest la domiciliu in dosarul Truica-Andronic, in care este acuzat de cumparare de influenta, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu.

Decizia Curtii de Apel Brasov nu este definitiva, putand fi contestata atat de printul Paul, cat si de DNA.

La iesirea de la instanta, printul Paul a declarat ca este emotionat si ca inca nu va face contestatie, avocatul acestuia precizand: "pentru 30 de zile nu facem contestatie".

"Nu uitati ca eu am facut plangere penala si atunci trebuie sa se verifice tot si eu vreau sa fiu corect", a spus printul Paul, citat de Mediafax.

Paul al Romaniei trebuie sa mearga la arestul IPJ Brasov pentru a face o serie de formalitati, dupa care va pleca spre Bucuresti.

Intrebat de jurnalisti cum se simte, printul Paul a spus razand: "Trebuie sa fac barba".

"Normal ca sunt un pic mai relaxat acum. E normal, ca s-a intamplat ce s-a intamplat din cauza ca am facut plangere penala. Se va vedea ca nu sunt vinovat deloc. (...) Nu am avut nimic de la ei, nu am primit nimic de la ei, niciun pamant, niciun hectar, nimic", a mai spus printul Paul.

DNA: Printul Paul stia tot ce facea grupul infractional Truica-Andronic in favoarea sa (Interceptari)

Procurorii l-au retinut vineri, pentru 24 de ore, pe Paul al Romaniei si au cerut instantei sa aprobe arestarea lui preventiva.

Remus Truica, cercetat in arest la domiciliu. Dan Andronic, sub control judiciar

Printul Paul a fost retinut dupa sase ore de audieri la sediul DNA Brasov. Cu putin timp inainte ca printul Paul sa fie retinut, la audieri a ajuns si printesa Lia, sotia sa.

Printul Paul trebuia sa fie audiat inca de miercuri, odata cu ceilalti cinci suspecti din dosar, insa i s-a facut rau in drum spre DNA Brasov si a ajuns la spital. Asadar, acesta a dat explicatii in fata procurorilor anticoruptie abia vineri.

In drum spre DNA, printului Paul i s-a facut rau si a ajuns la spital

Intre timp, DNA i-a retinut pe ceilalti cinci suspecti si a cerut arestarea lor preventiva la Curtea de Apel Brasov. Vineri dupa-amiaza, magistratii brasoveni au decis ca Remus Truica si avocatul Robert Rosu sa fie cercetati in arest la domiciliu, iar jurnalistul Dan Andronic, Marius Marcovici - fost consilier al lui Calin Popescu Tariceanu - si Lucian Mateescu - directorul companiei Impact - sa fie plasati sub control judiciar.

Nici aceasta decizie nu este definitiva, ea putand fi atacata atat de catre suspecti, cat si de procurori.

Remus Truica: Pe mine adevarul nu ma deranjeaza cu nimic

Care sunt acuzatiile DNA

Procurorii anticoruptie sustin ca cei cinci au facut parte dintr-un grup infractional organizat care se ocupa de retrocedari ilegale de terenuri.

Dosarul de coruptie se refera la 47 de hectare de padure si de teren obtinute in conditii suspecte de printul Paul dupa ce au fost retrocedate.

O mare parte din acele hectare ar fi fost vanduta catre omul de afaceri Remus Truica.

Acuzatiile DNA in cazul Remus Truica: Grup infractional cu Dan Andronic si comision de pana la 80%

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Printul Paul arest la domiciliu, #Paul DNA Truica Andronic , #justitie