Raportul CE pe justitie lauda DNA si critica Parlamentul

Vineri, 18 Februarie 2011, ora 13:59

   

Raportul CE pe justitie lauda DNA si critica Parlamentul
Raportul Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare si Verificare in justitie pentru Romania lauda DNA pentru lupta impotriva coruptiei, subliniaza progresele facute de aceasta in ultimul timp, referindu-se mai ales la actiunile din vami, dar in acelasi timp critica Parlamentul pentru blocarea dosarelor de coruptie.

Purtatorul de cuvant al presedintelui CE, Pia Ahrenkilde, a declarat ca "Romania, de la ultimul raport, a raspuns intr-un mod constructiv la problemele pe care le-a ridicat Comisia.Cateva exemple - momentum pozitiv in aria reformei judiciare. Romania a facut multe progrese - mica reforma, a amendat Legea Curtii Constitutionale, a mentinut un parcurs constant pentru mentinerea investigatiilor anticoruptie. Activitatea ANI e apreciata de Comisia Europeana. Comisia recomanda ca pana la urmatorul raport Romania sa se concentreze pe un sistem juridic independent si incurajam sa se pregateasca de adoptarea codurilor civil si penal".

Autoritatile romane: Raportul pe justitie este unul dintre cele mai bune de la instituirea MCV

Rezultate bune la DNA

Raportul lauda activitatea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), aratand ca au inceput sa rezolve cazuri de coruptie "la nivel inalt".

"In ultimele sase luni, DNA si-a mentinut rezultatele convingatoare in ceea ce priveste anchetarea cazurilor de coruptie la nivel inalt. In aceasta perioada, s-a putut observa o crestere a numarului condamnarilor nedefinitive si a pedepselor disuasive si a fost lansata o analiza de impact independenta a ultimelor doua strategii anticoruptie. Cu toate acestea, in privinta cazurilor importante de coruptie la nivel inalt nu s-au inregistrat evolutii importante in instanta de la ultima evaluare a Comisiei", stipuleaza raportul.

Anchetele procurorilor DNA privind politistii de frontiera si vamesii au dus la o operatiune anticoruptie de mari proportii la frontiere, in februarie, care s-a concretizat prin numeroase arestari, insa este important ca posturile ramase vacante sa fie ocupate,se arata in raportul pe justitie al CE.

Astfel, in raportul de tara pe justitie se arata ca "este foarte important sa se furnizeze resursele umane pentru a ocupa posturile vacante in perioada in care se desfasoara procedurile judiciare corespunzatoare care urmeaza acestor arestari".

De altfel, raportul intermediar privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) noteaza ca de la ultimul raport al Comisiei, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a continuat sa obtina rezultate bune in ceea ce priveste investigarea cazurilor de coruptie la nivel inalt, trimitand in instanta un numar semnificativ de persoane, inclusiv un membru al Parlamentului European (George Becali, n.r.), trei fosti ministri (Tudor Chiuariu, Victor Babiuc, Zsolt Nagy, n.r.), doi fosti secretari de stat si mai multi magistrati.

Un alt motiv de lauda pentru Romania e invalidare alegerilor din CSM, care dau posibilitatea alegerii unui Consiliu cu legitimitate.

Decizia CCR privind invalidarea alegerilor in cazul unora dintre membrii CSM creaza posibilitatea de a asigura credibilitatea noului Consiliu, insa este importanta asigurarea functionarii CSM pana la organizarea de noi alegeri pentru pozitiile invalidate,potrivit raportului interimar pe justitie.

"In ceea ce priveste alegerile pentru Consiliul Superior al Magistraturii, legalitatea mandatelor mai multor membri ai Consiliului a fost contestata, fiind introdusa si o actiune in instanta in acest sens, decizia finala nefiind inca pronuntata. Decizia Curtii Constitutionale din ianuarie de a invalida alegerile in cazul unora dintre membri creeaza posibilitatea de a asigura credibilitatea noului Consiliu. Va fi important sa se asigure functionarea intre timp a Consiliului, pana la organizarea de noi alegeri pentru pozitiile invalidate", se arata in raportul interimar pe justitie publicat vineri.

Parlamentul, criticat pentru votul la Ridzi si Pasat

Totusi, evaluarea Comisiei Europene critica faptul ca, in aceeasi perioada, Parlamentul a dat un vot negativ in ceea ce priveste solicitarea de a se permite perchezitia unui calculator personal (votul Parlamentului in cazul Monica Iacob Ridzi: n.r.), intr-o ancheta in curs privind o suspiciune de comitere a unor acte de coruptie de catre un fost ministru. "Prin urmare, parchetul va trebui sa utilizeze toate celelalte dovezi disponibile in acest caz", se arata in raportul intermediar pe justitie al CE.

Parlamentul mai e criticat si pentru reducerea bugetului Agentiei Nationale de Integritate, considerand ca aceasta poate afecta lupta cu coruptia din Romania.

Codurile, principala provocare

Potrivit raportulii, principala provocare a Romaniei in lunile urmatoare in ceea ce priveste reforma judiciara va fi de a se pregati cu succes pentru intrarea in vigoare a celor patru noi coduri, care introduc un cadru si proceduri legislative noi in materie de drept civil si penal, fapt care reprezinta o provocare importanta, date fiind deficientele existente in ceea ce priveste capacitatea si consecventa procesului judiciar.

"Romania a facut un pas important in ceea ce priveste lansarea unei analize de impact a noilor coduri, in vederea evaluarii implicatiilor in ceea ce priveste personalul si ajustarile legislative si structurale necesare. S-au inregistrat progrese in ceea ce priveste legislatia de punere in aplicare: au fost inaintate Parlamentului proiecte de legi de punere in aplicare a codului civil si penal, fiind in curs de elaborare legile de punere in aplicare a codurilor de procedura", se arata in raportul citat. Totodata, in momentul in care autoritatile romane vor primi analiza de impact finala, va trebui pregatit un plan de punere in aplicare cuprinzator si vor fi necesare cursuri de formare pentru a se asigura faptul ca punerea in aplicare se desfasoara in bune conditii si este eficace, potrivit raportului CE.

- continua -
Sursa: Ziare.com

Articol citit de6203 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Problema e la Parlament
Parlamentarii - ABSOLUT TOTI, vor sa mentina acea cutuma infiintata de Iliescu si Bombo!
Fratilor, luptam cu coruptia pe la TV si prin ziare, dar cand e vb de NOI, de Parlamentari , gata cu gluma. Strangem randurile si votam intotdeauna pt a ne apara propriile interese!

Nu mai conteaza ca Pasat a scapat de arest pt ca 30 de PDL-isti au votat contra, in timp ce 150 de PSD si PNL n-au votat deloc.
E acelasi ra-hat!

Cand le este amintata pielea, Parlamentarii nu mai tin cont de partid sau de promisiunile facute la TV!
Repet, este vb de toti, de la toate Parrtidele!
ca intr-un partid sunt mai multi, ca intr-unul mai putini, este irelevant.
Se apara intre ei de fiecare data!
kogayonn
rank 5
Fetisoara Pia e purtatoarea de cuvant a lui Barroso
Barroso, care s-a reales anul trecut cu sprijinul euroi-deputatilor PDL stie sa fie recunoscator, deoarece multa lume nu-l mai voia.
Dyana
rank 5
Interesant
Se pare ca din afara se vede ceva mai bine.
instabil13
rank 1
cum asa?
La televiziunile noastre e invers!!
Cronos
rank 3
Parlamentul Romaniei -Odaia de dezmat si furturi
:((((

DE CE TREBUIE SA SCHIMBAM PREMIERUL DACA PARLAMENTUL ESTE BOLOVANUL LEGAT DE GATUL ROMANIEI????
adevar
rank 1
FELICITARI DOMNULE PRESEDINTE PENTRU SUCCESUL IMPOTRIVA LIDERILOR POLITICI SINDICALI VAMESI SI NU NUMAI!
EXACT CUM SPUNEATI,ACTIUNEA ELICOPTERE VERSUS VAMESI ESTE

BINE VAZUTA IN UE,SI LA FEL ATI PREVAZUT CRITICA CE LA

ADRESA PARLAMENTULUI!

INCA O DATA ATI DOVEDIT CA SUNTETI CEL MAI BUN

POLITICIAN!
marius64
rank 4
adevar ...
tu ai citit Raportul !?

... sau ai ascultat traducerile inelte ... din 4 in 5 cuvinte si 3 fraze sarite ... ale specialistilor de traducatori de la posturile romanesti de televiziune ?


... ma lamuresti zilnic prin "aprecierile" tale... sigur esti spectator fondator al OTV !
nonvolo
rank 1
Gurile de mitraliera de la antene si realitatea n'au cum sa vada adevarul prin catarea pustilor !
Spalate pe creer cocoanele de mahala ale lui Voiculescu si Vintu, dusmanesc viitorul tarii pe lovele.
opus9
rank 5
Iliescu tocmai vorbea de fumigenele actualului presedinte ! Unde santem, ce credem si unde este adevarul, sant trei lucruri diferite care se bat cap in cap ... cand ii vad pe cei doi consomolisti care bat din picioruse sa la putere ma umfla rasu-plansu' !
.
marius64
rank 4
ia de citeste Raportul mai !!! .... adevar ... stii sa citesti sau te uiti la tv ! ... cred ca esti frate cu cel mai mare pdl-ist de la Piatra Neamt ... Ciprian Apostoaie *
http://ec.europa.eu/dgs/secretariat_general/cvm/docs/com_2011_80_en.pdf

Brussels, 18.2.2011
COM(2011) 80 final
INTERIM REPORT FROM THE EUROPEAN COMMISSION TO THE EUROPEAN PARLIAMENT AND THE COUNCIL
On Progress in Romania under the Co-operation and Verification Mechanism

pag. 8 :

In the last six months, Romania has launched an independent evaluation of Romania's national anti-corruption strategy in response to a recommendation by the Commission. An internal evaluation of the interim results of the strategy completed earlier confirmed another recommendation by the Commission on the need tostrengthen general anti-corruption policy through coordination at high-level.10
No concrete steps have as yet been taken in this respect. Various corruption prevention measures continued during the last six months.11


...

10 The review furthermore identified a lack of national and unitary approach in preventing and fighting
corruption, insufficient monitoring and reporting mechanisms and an absence of impact indicators which impedes evaluation of the strategy.

11 Measures include: continued work to implement a new methodology for identifying corruption risks and vulnerabilities in the Ministry of Administration and Interior; further proposals arising from anticorruption
debates hosted by the National Integrity Centre; conferences to promote best practices in public administration organised by the National Agency of Civil Servants; and proposals being devised to strengthen mechanisms for preventing and detecting corruption in health sector procurement.* - http://www.youtube.com/watch?v=pcswZRz2J5Q
transmite-i salutari si fratelui tau pdl-istilor.
THEO
rank 5
DIFICULTATI JUDICIARE IN FAMILIA BASESCU! Rugam CE sa intervina in favoarea lui Bercea Mondialu!
Bercea Mondialu, membru de vaza al familiei Basescu, si-a injunghiat grav o ruda.
Din unele relatari, era nervos din cauza scaderii PDL in sondaje.
ulivia
rank 1
"adevar" este un comisar stalinisto-securist !
Cum este posibil sa fie admise "comentariile acestui stalinist care batjocoreste justita romana si prezumtia de nevinovatie.

Comenatriul "adevar"-ului,interventia insipidului Valeriu Turcan platit degeraba din bani public ca si consilier prezidential,DOVEDESC ca Vasile Marica este hartuit de politia politica PDL-ista.
adevar
rank 1
CEA MAI TARE SI INTELEAPTA MUTARE A PRESEDINTELUI,AR FI NUMIREA IN FOTOLIUL DE PREMIER PE ACTUALUL VICEGUVERNATOR ;LUCIAN CROITORU RECOMANDAT DE VIITORUL PREMIER IN POZITIA DE MINISTRU DE FIINANTE SI MARIAN SARBU LA MUNCA!
DESI BOC SI ACTUALII MINISTRI AI MUNCII SI FINANTELOR AU

LUCRAT MULT,CU ONESTITATE SI COMPETENTA,STRUCTURA LOR

PSIHO-RELATIONALA NU CORESPUNDE CU SPIRITUL DE TURMA

PREDOMINANT IN ARENA POLITICA SI PE MALRILE DAMBOVITEI!

DE ACEEA ESTE NEVOIE DE PRESTANTA,FERMITATE,TUPEU!

SPER CA PRESEDINTELE SI FACTORII ABILITATI SA IA IN

CALCUL ACEASTA VARIANTA,CRED EU,CEA MAI

REDUTABILA,PENTRU CA MAI INTAI VA DISPARE...OBIECTUL

MUNCII AL...HIENELOR DIN OPOZITIE SI FORUMURI(TIRURILE

PERMANENTE SI BESTIALE LA ADRESA LUI BOC),IAR APOI PDL

POATE SA ISI VADA MAI DEPARTE FARA SA FIE BRUIAT DE

PREGATIRILE PENTRU CAMPANIILE VIITOARE,SI NU IN ULTIMUL

RAND NOUA FORMULA GUVERNAMENTALA VA PUTEA SA LUCREZE IN

LINISTE PANA LA SFARSITUL ACTUALEI LEGISLATII!

MULT SUCCES GUVERNULUI SI ROMANILOR DE BINE!

AR FI TIMPUL SA IESIM DIN JOCUL ACESTA NEBUN DE LOVIRE

LA MALEOLE INTRE ROMANI DE ACEEASI MAMA FARA NICI O

RATIUNE,IN TIMP CE SPECTATORII ,TOT ROMANI,SUFERA SI

SUNT DEZBINATI ARTIFICIAL!
gill
rank 2
"Raportul CE pe justitie lauda DNA si critica Parlamentul". Stie cineva de ce ani de zile nu a ajuns nici un corupt in puscarie?
Ue stie, noi stim? Sa fi fost parlamentul de vina sau Justitia? De ce azi sunt anchetati? Vor ajunge dupa gratii cei cu procese de ani de zile sub masa judecatorilor?
Cronos
rank 3
à gill - nimeni nu va ajunge dupa gratii dar nici Romania in Schengen
-
tico
rank 5
"Parlamentul mai e criticat si pentru reducerea bugetului Agentiei Nationale de Integritate, considerand ca aceasta poate afecta lupta cu coruptia din Romania."
Va amintiti cine dorea desfiintarea ANI? Le sta unora in gat. Dar de nevoie, vor cumpara batiste...
robyn
rank 5
Cazul Voicu, va spune ceva? Cine sunt ceilalti inculpati? Din Justitie? Vantu se lauda ca are 192 parlamentari si din justitie, platiti de el. Cine are legaturi cu Voicu si Vantu?
Daca le punem cap la cap vedem cine a avut interes sa blocheze legea. Sa speram ca se va schimba ceva.
robyn
rank 5
Dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, contine cinci volume, incluzand stenogramele discutiilor cu jurnalisti din grupul Realitatea, precum Catalin Popa, Cornel Nistorescu, Stelian Tanase, dar si cu politiceni
Fragmente..."S. TOADER: Eu, cand ma intorc, sa stii ca lucrurile nu pot fi... Oamenii pot fi manipulati. Manevrati, cu rezultate foarte nasoale.
S. O. VINTU: Eu nu manipulez pe nimeni, oamenii trebuie sa creada ceea ce este: este organizatia lui Vintu si raspunde la comanda lui Vintu.
S. TOADER: Asta vreau sa le spun.
S. O. VINTU: Corect.
S. TOADER: Ca, altfel nu stiu cum se construieste.
S. O. VINTU: Dar nu vreau altceva, nu ma intereseaza, nu vreau sa comunic o falsitate, adica: Bai, sunteti liberi!
S. TOADER: Nu, nu.
S. O. VINTU: Nu sunteti liberi, nene. Va convine, lucrati, nu va convine, plecati, ce mare c...!
S. TOADER: Exact asta vroiam sa-ti spun, cand ma intorc acolo, la butoane, asta trebuie sa le spun oamenilor, pentru ca mi-ai cerut sa fac asta, asta fac, sa-mi bag p... daca nu. Intr-adevar, daca ai nevoie de asta, iti garantez, o sa fie o constructie beton, foarte eficienta.
S. O. VINTU: Da, batrane, de asta am nevoie, de o constructie foarte eficienta, sa raspunda comenzilor economice la care este supusa. Nimic altceva. Asta incerc... In sfarsit, ne-am clarificat! Dar asta trebuie comunicat in clar, care vrei ramai, care vrei, pleci. Eu nu vreau sa manipulez, sa prostesc pe nimeni, eu sunt foarte corect. In general, cu oamenii sunt corect.
S. O. VINTU: Maine, daca fac o intelegere cu Basescu, Mosule, sunt cu tine, din momentul acela am dat ordin in organizatie si organizatia este cu Basescu. Punct. Fara abateri de genul fac intelegere cu ala si ma trezesc doua fete cinci castele.
S. TOADER: Mhi.
S. O. VINTU: Nu se poate asa ceva. Nu stiu daca m-ai inteles.
S. TOADER: Ba da."
ulivia
rank 1
SI RAPORTUL PE JUSTITIE AL U.E ESTE FOLOSIT DE POLITRUCII PDL-isti PENTRU DEZINFORMAREA CONTRIBUABILILOR ROMANI?IN RAPORT SE SPUNE CA DNA MUNCESTE MULT SI PROST.
In primul rand DNA-ul nu este laudat, ci doar se constata ca este "activ" in instrumentarea anchetarilor penale ale cazurilor de coruptie:

""In ultimele sase luni, DNA si-a mentinut rezultatele convingatoare in ceea ce priveste anchetarea cazurilor de coruptie la nivel inalt. ""

Numai ca dosarele instrumentate de DNA nu sunt LUCRATE PROFESIONAL ,trimiterile la Instante ale dosarelor de coruptie,ANCHETATE DE DNA nu contin suficiente dovezi, probe si acte oficiale care sa aiba si finalitate temeinica si legala in condamnarea celor ANCHETAI penal de catre DNA ;mai pe intelesul oamenilor de rand DNA-ul MUNCESTE MULT SI PROST:

"Cu toate acestea, in privinta cazurilor importante de coruptie la nivel inalt nu s-au inregistrat evolutii importante in instanta de la ultima evaluare a Comisiei", stipuleaza raportul."


Conform realitatii romanesti a politizarii DNA-ului DGA-ului de catre gruparea de crima organizata PDL-UDREA BASESCU BOC ,dar si razboiul dus de Basescu tarian impotriva judecatorilor romani,putem spune ca raportul pe justitie al U.E are si o poarte popzitiva numia la adresa judecatorilor, care nu condamna ,asa cum ar dori PDL-BASAESCU TRAIAN, dupa metode stalinist-neonaziste ,la ordin politic si cu dosarele superficiale intocmite de DNA ,ci judecatorii respecta principiile fundamentale ale statului de drept.

In ceea ce priveste coruptia din vami, deocamdata SRI ,despre aceasta nu se pot face concluzii laudative ,deoarece este in stadiul de cercetare penala si mai mult decat atat acum,in urma acuzelor aduse de Vasile Marica SRI-ul are de clarificat atacul la siguranta nationala de catre insusi Basescu Traian si complicii lui.Intr-un stat de drept nimeni nu=-i mai presus de lege,mai ales atunci cand este vorba despre siguranta nationala.
marius64
rank 4
ulivia ... ce mai vrei sa ceri de la ...base , pdl ,
adevar... nonvolo... opus9... ca si pdl-acii inculti ?? ... habar nu au sa citeasca ... dar sa mai si traduca un text din engleza ???

... ei nu stiu , ca si boc , decat :

... creste ... scade ... am iesit ... am intrat ... am luat ... moguli ... presa ... ponta ... crin ... usl ... iliescu ... comunisti ... basescu ... ce trebuie .


si pe astea le combina si editeaza fraze ca dl. boc ... avand succesuri.
bstefan
rank 1
BRAVOS SECURISTILOR LUI BASESCU TRAIAN,CAND LI SE SPUNE ADEVARUL IN FATA ALEARGA TOTI SA FACA ZID IN FATA PRIMULUI CORUPT AL TARII,
Da DNA este CORUPT ,DNA este corupt de Basescu Traian,DNA SE FACE LA LUCREAZA,"LUCREAZA" MULT SI PROST PENTRU A-I PACALI PE CEI CARE INTOCMESC APOI Raportul MCV.

Iata ce spun specialistii despre "Raportul" pe justitie:

"RAPORTUL PE JUSTITIE – O pojghita de sulemeneala peste problemele grave ale sistemului judiciar, pentru ca Executivul de la Bucuresti sa apara ca si-a facut temele!Comisia Europeana a dat publicitatii Raportul intermediar privind progresele Romaniei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificar (MCV), document care sfideaza, la fel ca si in anii trecuti, realitatea din domeniul Justitiei romane. Raportul este inexact, incorect si incomplet. Nici o critica la adresa Executivului de la Bucuresti! - acesta pare sa fie nucleul in jurul caruia s-a croit raportul. Mai totul este pictat in roz, iar problemele de esenta din sistem sunt ignorate, iar de laudat sunt laudate continuu exact bratele Executivului din Justitie: Ministerul Justitiei, DNA si ANI.
- Nu se spune nimic despre instantele si parchetele sufocate de dosare, care fac ca cetateanul sa nu poata beneficia de un act de justitie de calitate si cu celeritate, in schimb se vorbeste despre desfiintarea unui numar de instante si parchete;

- Nicio vorba de faptul ca in domeniul muncii, unde termenele pe lege sunt de maximum 15 zile, se dau termene de peste un an din cauza supraaglomerarii instantelor cu dosare generate de legile imbecile date de actuala guvernare. Ori ca termenele deosebit de lungi se regasesc si in alte materii. In schimb se spune doar ca Romania trebuie va trebui sa adopte "masurile de imbunatatire a celeritatii proceselor care au ca obiect cazuri de coruptie la nivel inalt";
- nu se spune nimic despre lipsa unei practici unitare si despre faptul ca ea nu poate fi asigurata tocmai pentru ca Inalta Curte de Casatie si Justitie este tinuta in continuare intr-o cladire improprie, super-aglomerata, cu judecatori insuficienti ca numar. In schimb, Inalta Curte e criticata ca nu a dat curs initiativei unor judecatori de la CAB si se afirma in treacat ca pe viitor este oportuna "punerea in aplicare a ajustarilor structurale suplimentare care se impun si a investitiilor necesare pentru a asigura celeritatea, calitatea si consecventa procesului judiciar";

- decizia aberanta a Curtii Constitutionale care a blocat complet activitatea CSM este apreciata pozitiv in raport, care in loc sa evidentieze efectele negative ale nefunctionarii CSM asupra sistemului judecatoresc, adauga: "va fi important sa se asigure functionarea intre timp a Consiliului, pana la organizarea de noi alegeri pentru pozitiile invalidate"."

Cititi:
http://www.luju.ro/international/ue/raportul-pe-justitie-o-pojghita-de-sulemeneala-peste-problemele-grave-ale-sistemului-judiciar-pentru-ca-executivul-de-la-bucuresti-sa-apara-ca-si-a-facut-temele
oscar
rank 5
Raportul pe justitie este facut pe prietenii lui macovei de la Ce ce vor iesi cu pensii de 9000 euro si avizat de ministrul justitiei si apoi de base
Ma indoiesc de obiectivitatea personalului tehnic de la CE si de pregatirea juridica a acestuia.
Tot ce este scris in raport seamana leit cu ce spune base si macovei care are si prietenii printre cei care redacteaza raportul.
De ce nu se mai pomenneste nimic de dosarul lui nutzy in care procurorii au dat nup in 3 ore in decembrie 2009 ca sa poata fi ministru al turismului si dezvoltarii,de dosarul flota,dosarele fostului ministru al comunicatiilor, primarului falca si a lui macovei cu Fredom House si casa parintilor etc.
De ce nu se spune de abuzurile unor procurori de la diicot si dna privind unitatile de masura diferite cu care sunt cercetati cei din pdleba si cei din opozitie.
Ghilotina
rank 5
vaaaaaiiii .... ca sa vezi , astia de la CE nu se uita la Antena 3 ....
Asa ca toate aiurelile astea nu-i impresioneaza defel .
As zice .... din contra .
De cauza Voiculescu .....
I.E.Feher
rank 1
O stie mai ascunsa, dar cred ca este un novum: "Edili liberali ai Hunedoarei, daţi pe mâna judecătorilor, pentru zeci de infracţiuni"
Primar si viceprimar, plus doamna de la finantele orasului. Uf, un oras ramane fara conducere!
rc
rank 5
bestial comentariu
ce stiu aia din comisia tehnica pentru justitie al CE? sa va explice oscar aici cum sta treaba de fapt.
Intre ce trebuie sa fie justitia si ce crede usl ca ar trebui sa fie, e distanta mare. nu stiu de ce, dar parca CE are mai mare credibilitate decat usl.
oscar
rank 5
V-ati repezit ca fata mare sa ma criticati Valabil pt cei trei corifei portocalii
Indoctrinati si talibanizati de un presedinte jucator pt el si camarila si de un partid fara doctrina sau cu doctrina diferita in functie de interese dati cu ghioaga in balta.
Ce am scris ramane.Unii mai cunosc si mecanismele CE si modul infantil de lucru al marii birocratii europene platita gras de fraieri ca noi(mai ales) si ca altii.
De ce nu sunt publicate sursele de informatii care au stat la baza raportului.
Tot ce este la CE sunt politicieni de rangul doi sau incomazi din tarile membre.
Extazul din fotoliu sau din fata monitorului fata de raport este boala veche la rumani.
PT unul nu va bucurati de primarul din Deva ca si voi aveti penali ca falca,pinalti,flutur
Dr Felix
rank 5
vrei sa spui ca Base si cu Macovei au influentat raportul?
Pai, daca e asa, atunci BRAVO LOR ca au o asemenea influenta in CE/UE!
DAN-795
rank 5
Raportul CE , cred ca face o mare eroare, pentru ca daca s-au facut progrese pe justitie acestea se datoreaza doar televiziunilor Vintu si Voiculescu si justitiarilor OANA, URSU SI DUMITRESCU , cei legati la ochi si care au supt prin batista ....,
.
Dr Felix
rank 5
vantu si voiculescu justitiari?! ma faci sa rad, mersi
Stiam ca Voiculescu este ex-securist turnator dovedit, ca Vantu are mari probleme tocmai cu justitia (noroc ca ginecologul ii da scutire pt penitenciar), si de aceea am o usoara doza neincredere in ceea ce spui. Eventual daca te referi la vechea zicala romaneasca "lupul s-a tocmit cioban la oi ca sa cante din cimpoi", atunci DA, sunt de acord cu tine.
amadeo
rank 4
@dr.Felix, Dan vorbea de cei doi ce o primeau prin batista de la Vamtu.
Vantu se lauda ca el trage pe p... prin batista. Astia doi au fost cobaii lui Vantu. Ea afirma ca este cea mai fericita manipulatoare de la IRealitatea twc.
Marcia
rank 2
'afara' ?
pardon, este insa tot din'auntru
conti
rank 5
Raportul CE pe justitie lauda DNA si critica Parlamentul
Asa se percepe de toata lumea.Daniel Morar merita felicitari,chiar daca uneori se comit abuzuri.Principiul:"decat un nevinovat in puscarie,mai bine un hot in libertate" trebuie sa functioneze si la DNA.
Vasi
rank 5
Ceea ce mi-e greu sa inteleg, este...
...insistentza cu care, de fiecare data, este laudata DNA, o institutie care, de 5-6 ani n-a reusit sa finalizeze nici un caz cu adevarat serios! Si tzara geme de corupti, pungasi, evazionisti, tzepari la bugetul statului etc., ramasi cu totii nepedepsiti!
instabil13
rank 1
DNA nu judeca
d'aia!
rc
rank 5
foarte simplu
pentru ca dna si-a facut treaba dar multe cazuri nu au fost rezolvate pentru ca parlamentul a blocat ancheta, iar povestile cu dosare politice au trecere doar la votanti psd si pnl. Adaugati mitinguri de sustinere pentru anchetati, sustinerea membrilor csm pentru al doilea manadat in ciuda constitutiei, cazul voicu care a demonstrat ca paralmentari cumpara judecatori, si faptul ca parlamentul se amesteca in general in treburile justitiei. Treaba dna este sa documeteze cazuri si asta fac. condamnarile sunt la judecatori. orice interventie a parlamentarilor in justitie e o problema pentru romania.
veni-vidi-ciuciu
rank 5
DNA nu da sentinte, dar stiai asta de mult!
DNA aduna doar probe!
Iar acele probe ajung pe masa judecatorilor (daca nu cumva sunt blocate de Parlament). Judecatorii sunt singurii care au dreptul sa finalizeze un proces, printr-o sentinta!

Iar in ultimii 5 ani justitia a fost condusa de Voicu prin intermediul lui Costiniu, Pivniceru si Barbulescu!

Asa ca, daca ai avea voie sa gandesti, ai pricepe unde a fost buba timp de 5 ani de zile!
Abia acum, de cand Voicu a ajuns la mititica , Costiniu a demisionat iar Barbulescu a fost maturata din CSM, incep sa se miste lucrurile!
Ghilotina
rank 5
... din pacate mai este mult de munca . A mai ramas la C Apel madam Costiniu , mai este inca madam Pivniceru ... mai sunt destui .
Si judeca nu din burta , ci fac chiar abuz in serviciu .
Partea proasta este ca pana acum CSM a fost umbrela protectoare , sindicat care le lua apararea in loc sa-i cerceteze .

Va mai amintiti de generalul Secu Marian Ureche , de Rodica Stanoiu ? De SIPA ?
De Ristea Priboi deputatul-general SIE ? Mai mult, Năstase a incercat să-l impuna in fruntea Comisiei parlamentare pentru controlul SIE .
De HAdrian HNastase , info la Priboi !??

Tariceanu , iubitor de Secu . Marele disparut Priboi a fost ales pe 11 mai 2006 in Consiliul de Administratie al BIOFARM, companie producatoare de medicamente.
Dar dumnealui era si sef la AGVPS , unde primul vanator al tarii era .... HNastase ....

Apropos ... coana Stanoiu avea nume de cod ..... PAULA .... hahahahahaha !

Fratilor !
Cum de se uita asa repede ororile astea !??
Cronos
rank 3
Intrebati-i pe profesorii de la UBB de ce justitia "n-a reusit sa finalizeze nici un caz"
Este " farmecul" justitiei romane de "flirta" cu inculpatul zeci de ani :))))
Eugen16
rank 5
GRESIT
Justitia nu flirteaza. Justitia se inbuiba,executa ordine de partid, sau in cel mai bun caz nu vrea morcovul in fund, de las ce este.
amadeo
rank 4
@eugen, eu cred ca asa a fost. Moda se mai incearca si azi dar fara succes.
"Presedintele CSM il acuza pe Adrian Nastase de atac la independenta justitiei
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecatorul Horatiu Dumbrava, a declarat astazi, la bilantul Parchetului de pe langa Tribunalul Targu-Mures, ca i se pare anormal ca "un deputat, fost prim-ministru, care are calitatea de inculpat intr-un dosar" sa trimita informari la CSM de la Camera Deputatilor in care sa sustina ca “toti judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) sunt unelte politice".
Sursa: CODRIN PRISECARU Intrebat de ziaristi daca parlamentarul respectiv este Adrian Nastase, presedintele CSM a dat din cap afirmativ.

"Presiuni asupra judecatoarei lui Sorin Ovidiu Vintu. CSM a sesizat autoritatile
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), subordonata Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), cu privire la faptul ca site-ul "Cotidianul.ro" a publicat acum trei zile o fotocopie a cartii de identitate a judecatoarei Camelia Bogdan de la Tribunalul Bucuresti, magistratul care judeca dosarul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de favorizarea infractorului.
"
marius64
rank 4
COLECŢIA „BIBLIOTECA ENCICLOPEDICĂ DE ISTORIE A ROMÂNIEI" ... EXTRAS DIN - RAPORTUL PE JUSTITIE - MCV-ul OLTENIEI
Izvoarele dreptului.
Marii boieri si-au apărat prerogativele judecătoresti nu numai prin lupta desfăsurată impotriva tuturor jurisdictiilor concurente, dar cel putin in egală măsură prin apărarea pravilei si a obiceiului.
Rezervele for¬mulate de austrieci cu privire la legiuirea autohtonă si la aplicarea ei, interpretate de boieri ca o intentie de abrogare, au provocat reactia lor hotărată, Raportul inaintat in 1718 de generalul Steinville Consiliului de război, care transmitea conducerii imperiului cele dintai indicatii asupra organizării judecătoresti a provinciei, cuprindea o aluzie la pravilă: "Valahii nu au avocati si nici notari, legile lor sant insemnate intr-o carte pe care o numesc pravilă; pentru inceput ar fi incă de păstrat, cu exceptia acelora (dintre legile pravilei) care se află in contradictie cu bunele obiceiuri si care de aceea ar trebui inlocuite cu altele, mai de folos binelui obstesc".
Textul e mult prea vag pentru a ne ingădui să intrevedem care anume din dispozitiile pravilei li se pareau austriecilor contrarii "bunelor obiceiuri", si "dreptătii" — adăuga Eugen de Savoia in memoriul inaintat impăratului.
De altminteri, in acest stadiu lipsa unei formule de schimb, conducerea imperiului nu putea decat să tina in vigoare legiuirea, eventualele modificări urmand să intervină doar into-o etapă mai avansată, după ce pravila va fi fost tradusă in limba latină si supusa examenului juristilor austrieci.
Abia după "cercetarea ei temeinică" la Viena — recomanda Eugeniu de Savoia — pravila avea să fie promulgată de impărat, in calitatea sa de "principe al tării"2.
Recunoscută, cu titlu provizoriu, lege a tării, prin decretul imperial, din vremea lui Matei Basarab avea să reapară ***and in dialogul dintre boieri si austrieci .
Reactionand, fără indoială, la o initiativă austriacă rămasă necunoscută, boieri interveneau hotărat, cateva luni mai tarziu, in favoarea mentinerii pravilei si impotriva inovatiilor pe tăram juridic: "rugăm cu toată plecăciune Excelenta sa (generalul Steinville) ca problemele si cauzele judiciare să se savarsească potrivit legilor cuprinse in pravilă; căci dacă s-ar schimba legile si s-ar introduce altele, ne va fi foarte greu să ne obisnuim cu ele";
Boierii se opuneau hotărat introducerii unei instante străine si cereau, in concluzii justitia să rămană in intregime in mainile Administratiei, "care va hotări cauzele si procesele judiciare potrivit pravilei...
Atasamentul răspicat afirmat al boierimii oltene pentru pravila lui Matei Basarab da in vileag insemnătatea acestui monument de drept in viata societătii romanei a doua jumătate a veacului al XVII-lea si la inceputul celui de-al XVIII . ...
marius64
rank 4
... continuare ... MCV OLTENIEI ... DUPA APROAPE 300 DE ANI ...
Atasamentul răspicat afirmat al boierimii oltene pentru pravila lui Matei Basarab da in vileag insemnătatea acestui monument de drept in viata societătii romanei a doua jumătate a veacului al XVII-lea si la inceputul celui de-al XVIII . Elaborată si intrată in vigoare intr-o perioadă de dominatie necontestată a boierimi, indreptarea legii nu a fost — cum s-a crezut mult timp — exclusiv al unei politici de prestigiu care il indemna pe domnul Ţării Roma¬nesti să nu lase fără răspuns initiativele rivalului său din Moldova; pravila lui Matei Basarab a devenit, la scurt timp după promulgarea ei, unul din izvoarele de seamă ale activitătii judecătoresti din Ţara Romanească.
Dar, desi nu a inlăturat din sistemul judiciar obiceiul, a cărui sferă de aplicare nu avea să se restrangă simtitor decat intr-o perioadă mai tarzie, indreptarea legii a marcat o etapă insemnată in dezvoltarea si aplicarea dreptului scris, expresie a pro¬greselor centralizării in cadrul statului boieresc.
Nu e mai putin adevărat totusi că, luptand pentru mentinerea pravilei, boierii olteni apărau in primul rand, atributiile lor judiciare, situatia lor de interpreti de neinlocuit prin străini ai legiuirii lui Matei Basarab.
Raportul exact dintre pravilă si obicei in viata judiciară a epocii e impo¬sibil de stabilit in conditiile documentatiei de care dispunem; e mai mult decat sigur insă că obiceiul guverna necontestat activitatea judiciară locală, in cadrul satului si al judetului, si e probabil că si in activitatea Administratiei, cel putin cat timp aceasta s-a aflat sub autoritatea boierimii oltene, obiceiul e cel care in mod frecvent solutiona pricinilel.
Obiceiul si pravila (consuetudo et dictamen, leges moresque patriae) erau in chip egal invocate de boieri ori de cate ori aveau de infruntat initiativele reformatoare ale austriecilor pe tăram judiciar.

SERBAN PAPACOSTEA
OLTENIA SUB STĂPÂNIREA AUSTRIACĂ (1718-1739)
Editie ingrijită de GHEORGHE LAZĂR

EDITURA ENCICLOPEDICĂ
Bucuresti — 1998

Pag. 285 - 287
tr2006
rank 5
@marius64: Merci pentru lectia de istorie.
E vreun mesaj ascuns in comentariul tau sau pur si simplu vrei sa ne lamuresti care e chestia cu pravilele?
marius64
rank 4
tr2006 ... nu stiu de unde sa incep ... cu tine !
daca nu stii ce este aceea o pravila ... care reglementa "dreptul" si cum si cine aplica acele "legi" in Tarile Romane ... in vreme ce in U.E. de la vremea aceea sistemul de drept civil si penal era la alt nivel ... nu poti intelege nimic ! ... nici ce inseamna actuala reforma ... in justitie !

... ca sa ma lamuresc in ceea ce te priveste !... zi ce inseamna , la ce se refera si in ce consta M.C.V. pentru Romania ?

DACA STII ESTI O.K.
DACA NU STII ... esti la nivelul oltenilor din anii 1730 !
... si cred ca nu sti ! ... atat.
parca ai fi Talmacean de la pdl.
tr2006
rank 5
@marius: Incepe de la inceput...
Ai inceput la pagina 285 si te-ai oprit la 287. Baga, nene, toata cartea!
ncp
rank 2
sunt unii pe aicea
care se oftica
tavi49
rank 5
NU SE OFTICA , ASA SUNT EI OFTICOSI !!!
Raportul zice bine numai ca P.P-ul(procuroriul Pontel),nu le mai are cu limba din justitzie, el acum cica e prim ministru,in umbra sau in devenire!
tavi49
rank 5
SI PE LA ANTENE NU SE PRINDE BRUXELESUL!
Au totul pe radio FELIX!
Calianu
rank 3
Raportul CE pe justitie lauda DNA si critica Parlamentul ....
Din punct de vedere electoral sunt foarte derutat.Mai este putin si vin alegerele.Eu cu cine votez? Pana acum am crezut ca,D.N.A intervine numai la comanda politica si de vina este numai Basescu. Oare Victor Ponta si Crin Antonescu nu vor protesta impotriva Consiliului Europei,care apara "DICTATORUL DE LA COTROCENI"?
ulivia
rank 1
De ce sa fii derutat?DE CE AU NEVOIE DE LAUDE PDL-isti ?NUMAI COMUNSITII ASASINAU SA FIE LAIDATI DE STALIN.
Daca esti contribuabil roman, nu contrabandist si nici evazionist fiscal asemeni gruparii Udrea-Cocos ,sau familiei lui Boc Emil, sau altor potentati penali ai vremii, nu ai de ce sa fii derutat ,cel mult poti fi REVOLTAT,ca-n tara ta esti batjocorit de o prostituata ,de un alcool si de bocii.

In ceea ce-l priveste pe DICTATORUL DE LA COTROCENI, acesta exista si a impus in Romania cea mai crunta dictatura de la primul guvern stalinist, guvernul Gheorghiu Dej si pana astazi.

Raportul CE nu lauda si nu critica pe nimeni ,ci doar face o insumare a celor savarsite in justitia romaneasca.

Un guvern ,un presedinte de tara ,nu au nevoie de laude si de osanale de la nimeni(NUMAI COMUNISTII APLAUDAU CAND STALIN II LAUDA),pe ei doar istoria,JUSTITIA si poporul ii poate judeca.

NICI O lauda NU MAI POATE SCHIMBA PAREREA DEZASTROASA A ROMANILOR DESPRE HAITA MAFIOTA PDL-UDREA BASESCU BOC.
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Minus 5 pt Ulivia
Din oficiu, pt ca nu citesc ineptiile acestei fiinte! :)
bstefan
rank 1
NEAM DE TRAITA,TOT NEAM DE TRAISTA RAMANE,De ce sa citesti ciuciule ,tu bati , nu gandesti.
Cand un procuror este laudat atunci este ca si cum ar primi mita.Singura LAUDA a unui procuror .chiar de ;la DNA este atunci cand in tara care-l plateste sa-si faca munca nu mai exista o criminalitae si o infractionalitate extrem de crescuta.Ultimul spectacol dat de Bsasesuc Traian si complicii lui din DNA,DGA a scos la lumina faptul ca la vamile romanesti CONTRABANDA ESTE ATATA DE MARE INCAT PANA SI VRABIILE DIN ZONA I0-AU SPOAGA SA O DUCA COTROCENISTULUI.

dna, dga nu pot fi laudate ,pentru ca actiunile lor sunt noinprocedurale:
Iata aici un exemplu,chioar de la are4satrile din vame,procurori care nu stiu ca respecte codul penal si nici nu stiu care le sunt limitele de competenta,procurori DNA si DGA CARE ARESTEAZA CA ZALUDII PENTRU CA SA LE ORDONA CONTRABANDISTUL SEF:

"Avocatul Catalin Dancu acuza DNA de incalcari flagrante in dosarul vamesilor de la Naidas: inregistrati nule, necompetenta teritoriala, investigator instigator etc!Un maldar de nereguli ale procurorilor anticoruptie au fost descoperite de avocatul Catalin Dancu aparator in dosarul 1211/2/2011 in care sunt anchetati vamesii si politistii de frontiera de la Naidas. Maestrul Dancu puncteaza pentru Lumeajustitiei.ro toate incalcarile flagrante ale anchetatorilor, dar si pe cele ale judecatorilor care au emis mandate de arestare, asa dupa cum sunt ele mentionate mai jos:

"In primul rand, in referatul cu propunere de arestare preventiva se fac referiri la inregistrari in mediul ambiental care de altfel sunt singurele probe in acuzare la acest moment, indicandu-se file si volume din dosar. Cu surprindere, studiind dosarul de urmarire penala, am constatat ca acele file nu exista si mai mult volumul cu inregistrari ambientale nu a fost pus la dispozitia instantei de catre DNA."

http://www.luju.ro/avocati/cazul-avocatului/avocatul-catalin-dancu-acuza-dna-de-incalcari-flagrante-in-dosarul-vamesilor-de-la-naidas-inregistrati-nule-necompetenta-teritoriala-investigator-instigator-etc

Niste zarzavagii ca voi oricum nu inteleg nimic,voi securistii politiei politce a lui Basescu traian stiti doar sa puneti mana poe bata.
ovidiuar
rank 1
BUNA TARA,REA TOCMEALA!
POATE DOAR PRIN DEPULARE SAU CU APLICAREA UNOR PEDEPSE INTENS MEDIATIZATE PT CEI CORUPTI,INCLUSIV MAGISTRATI SI PARLAMENARI ,INDIFERENT DE CULOAREA POLITICA.
SA NU UITAM CA CIBUCUL SI MITA AU LA BAZA CRED CEVA GENETIC.CA DOAR DIN BALCANII SUNTEM,OBICEIURI FANRIOTE.
Dr Felix
rank 5
pe malul apei Ana mulge ***; in oglinda apei se vede invers
De ce la noi toti striga impotriva DNA-ului?! Pt ca la noi sunt multi hoti care se tem de DNA. Cine sunt acesti hoti care se tem de DNA? Toata lumea ii stie numai ca unii le plangem de mila cand suntem anuntati ca ei au scutire de la ginecolog cum ca nu suporta regimul din Penitenciar. Frumoasa tara, pacat ca-i locuita!
Dr Felix
rank 5
ca sa vezi ca nici v.a.c.a. nu mai poti scrie pe forumuri
Ce bine ne-ar prinde niste nemti in justitie. Atunci sa vezi ce curatenie s-ar face printre politicieni, moguli si lideri sindicali. Ba cred ca nu ne-ar strica si niste jurnalisti germani. Iar noi o sa le trimitem niste jurnalisti integri si apreciati de la Antene si I-Realitatea. Corect?
lool
rank 5
PE ROBERTA ANASTASEI CINE TREBUIA SA O ARESTEZE CA A FURAT VOTURI IN PARLAMENT ??? TRAIASCA LUPTA ANTICORUPTIE.
.
Conservatorul
rank 5
ILUZIA RAZBOIULUI ANTICORUPTIE IA IMBROBODIT PE REPREZENTANTII UE
Lupta anticoruptie de la vami a fost doar o fumigena care s-a oprit din ordinul aceluias personaj care a comandato adica Traian Basescu deoarece firele investigatiei se apropiau periculos de el prin arestarea directorului vamilor. Ce nu stiu europeni din UE este faptul ca nimeni de la nivel inalt nu va fi condamnat in dosarul Vama, in afara vamesilor si politistilor de rand care nu reprezinta nici un pericol pentru presedinte si partid. Metoda aceasta de a lansa fumigene gen schimbarea premierului cu unul independent sunt des folosite de presedinte pentru a distrage atentia de la subiecte care-i sunt nefavorabile ca imagine. Sunt metode care se invata la scoal de securitae.
Calianu
rank 3
Cine minte,raportul Comisiei U.E sau titularii de brevet,"JOS GUVERNUL BOC, JOS BASESCU".
Buna seara.
Nu sunt de acord cu comentariile"ULIVIA", din urmatoarele trei motive: 1.cand de adresezi unei persoane necunoscute,codul de maniere elegante ne obliga sa folosim pronumele de politete .Acest lucru se invata si la liceul din comuna Pechea,judetul Galati, desi predomina etnia regelui Cioaba., 2.eu nu am vorbit de Stalin si POPORUL rus,libertate ne-a adus etc. si de la o posta comentariile persoanei mentionate sunt marcate de subiectivism si de politicianism, 3.subiectul comentariilor nu a fost nici:Stalin,Boc,Udrea,Basescu etc, ci doar despre raportul U.E asupra justitiei,in speta Directia Nationala Anticoruptie,ce a primit un calificativ bun. D.N.A,,la origine a fost creata in 2003,pe timpul guvernarii lui Adrian Nastase,corectata de Macovei.. Subiectul se invarte in jurul acestei institutii, ce la noi este blamata de politicienii si spre surprinderea mea,apreciata pozitiv de RAPORTUL comisiei din U.E. Sa lamurim totusi problema, este obiectiva D.N.A, asa cum o apreciaza comisia uniunii europene, sau este o institutie ce trebuie desfiintata pe motiv ca actioneaza la comanda politica si impotriva opozitiei,respectiv impotriva lui Victor Ponta sau Crin Antonescu? Aprecierele sunt contradictorii, cineva minte fara nerusinare. Deci,cine minte raportul Comisiei Europene sau Ponta si Antonescu ? Nu este vorba nici de Udrea,Boc sau Basescu. Ce legatura exista intre....prefectura si Stalin? Mentionez ca sunt membru P.S.D,onorific din anul 2000 . Mentionez ca am fost si membru P.C.R,dar nu am facut bataturi in palma ca Ion Iliescu,cu ocazia celor 14 congrese ale partidului "iubit"
.Totusi, vorba lui I.L.Caragiale, in 2012, "EU CU CINE VOTEZ "? Pentru a primi raspuns,sunt obligat sa mai citesc odata, O SCRISOARE PERDUTA " si nu ma multumesc sa dau votul gratuit celor care vor sa guverneze o tara numai pe baza a doua lozinci: "JOS GUVERNUL BOC, JOS BASESCU".
TARANISTUL
rank 2
ASCULTATI COMISARI BOLSEVICI! (ULIVIA,BOBY 23,KIATRA NEAMT ETC.)
Urmarindu-va pe acest forum cum loviti tastatura improscand imprecatii in dreapta dar fara stanga incepusem si eu sa cred doua lucruri:1.DNA si ANI sunt instrumentele politice ale tiranului Basescu prin care acesta ii persecuta pe ingerasii VOICU,NICOLESCU,VANTU etc);2.Betivul de Basescu nu are nici o influienta pe plan international,deci cu atat mai putin la Bruxeles.Iar acum surpriza: aflu ca singurele institutii laudate sunt tocmai ANI si DNA iar concluzia voastra este ca Basescu a influientat rapportul si ca Comisia Europeana e corupta de Basescu si nu se pricepe la justitie!Chiar nu aveti rusine si simtul ridicolului?Aveti o minima decenta si dispareti de pe forum macar cateva zile!Nu vreti cumva ca Romania sa se retraga din UE si noi toti sa repetam ca niste papagali concluziile anchetelor securiste de la Realitatea si Antena 3?
La munca tovarasi,macar pentru cateva zile!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor