Schimbare la Sectia speciala de anchetare a magistratilor: CSM l-a validat ca sef pe Gheorghe Stan, adjunctul Inspectiei Judiciare

Luni, 28 Ianuarie 2019, ora 16:41

   

Schimbare la Sectia speciala de anchetare a magistratilor: CSM l-a validat ca sef pe Gheorghe Stan, adjunctul Inspectiei Judiciare
Procurorul Gheorghe Stan este seful Sectiei pentru investigarea magistratilor, numirea sa fiind validata luni de plenul CSM cu 11 voturi "pentru".

"A fost numit cu 11 voturi "pentru" candidatul Stan la sefia Sectiei", a declarat Tudorel Toader, la iesirea din CSM.

Concursul s-a desfasurat in perioada 1 noiembrie 2018-10 ianuarie 2019. In 10 ianuarie a avut loc interviul, cel mai mare punctaj fiind obtinut de catre Gheorghe Stan, adjunctul Inspectiei Judiciare.

Gheorghe Stan a obtinut un punctaj de 9,33, in timp ce Florena Sterschi a obtinut 8,33 puncte. Fiecare dintre cei doi candidati a sustinut un interviu de o jumatate de ora.

Gheorghe Stan a afirmat atunci ca exista un "sentiment de insecuritate in ceea ce priveste protectia imaginii procurorului si a activitatii acestuia si a persoanei sale", vorbind, de asemenea, despre "frecventa ridicata a modificarilor legislative din ultima perioada care ingreuneaza asimilarea si punerea lor coerenta si clara in practica si intr-un timp cat mai scurt".

Florena Esther Sterschi asigura in prezent interimatul la conducerea sectiei speciale.

Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie si-a inceput activitatea pe 23 octombrie 2018, avand competenta exclusiva de a efectua urmarirea penala pentru infractiunile savarsite de judecatori si procurori, inclusiv judecatorii si procurorii militari si cei care au calitatea de membri ai CSM.

Sectia a preluat dosarele care ii vizeaza pe magistrati aflate in lucru la DNA si la alte unitati de Parchet, precum si dosarele solutionate.

Citeste si:

Gheorghe Stan este adjunctul sefului Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru, pentru care Guvernul Dancila a dat ordonanta de urgenta pentru a li se prelungi mandatele. Curtea Constitutionala a fost sesizata in acest caz.

Citeste mai multe despre Instanta sesizeaza CCR in cazul ordonantei date cu dedicatie pentru sefii Inspectiei Judiciare, "bratul armat" al lui Tudorel Toader.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de6238 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
oranghutan
rank 5
Dom'ne, înseamnă că ie bine
a fost pus acolo un cadru de nădejde, care nu se va lăsa cumpărat de dujmanii boborului si care va duce la indeplinire toate ordinele primite
Nasty
rank 5
PSD si-a pus in functie inca o sluga
Pe scurt, sectia de judecatori din CSM (afiliata PSD/Latrina3/GuitzaTV) a numit conducerea sectiei de anchetare a magistratilor, sectie formata doar din procurori!
Parerea sectiei de procurori a fost ignorata complet!
Stan este cel care - pe vremea lui Kovesi - a coordonat descinderea la DNA prin care Inspectia Judiciara a controlat dosarele delicate ale sefilor PSD (dosare aflate in cercetare), pentru a se vedea ce contin.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor