Ziare.com

Sefa ICCJ: Se impune mentinerea MCV - ce spune despre dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 22:20

   

Sefa ICCJ: Se impune mentinerea MCV - ce spune despre dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis
Presedintele instantei supreme, Livia Stanciu, a declarat marti ca se impune mentinerea Mecanismului de Cooperare si Verificare, pentru ca sunt inca multe obiective nefinalizate, dar a precizat ca este de acord cu afirmatia presedintelui Klaus Iohannis ca tindem spre acest obiectiv.

"Din punctul meu de vedere, inca se impune mentinerea MCV, pentru ca inca sunt multe obiective care nu sunt finalizate. Sigur ca tindem, si sub acest aspect sunt de acord cu ceea ce a spus presedintele statului, ca tindem pentru ridicarea acestui mecanism, dar el inca se impune a fi mentinut, pentru ca toate obiectivele sunt stabilite si au fost stabilite de comun acord, pentru ca eu il socotesc in principal si l-am socotit mecanism de cooperare si subsidiar doar de verificare, iar reprezentantii Comisiei Europene, cel putin in ceea ce priveste activitatea instantelor, au demonstrat acest lucru, de aceea cred ca se impune a fi mentinut", a spus presedintele ICCJ, dupa sedinta de plen a CSM.

Oficial CE: Raportul MCV pentru Romania va fi publicat la inceputul anului 2015

Presedintele Klaus Iohannis a spus, la sedinta plenului CSM, ca unul dintre obiectivele majore ale sistemului judiciar trebuie sa fie ridicarea MCV, iar Romania sa fie evaluata cu obiectivitatea pe care o merita.

Iohannis a aratat ca declara cu responsabilitate, in fata membrilor CSM, faptul ca "a venit momentul, la opt ani de la instituirea MCV-ului, ca Romania sa fie evaluata cu obiectivitatea pe care o merita si sa se constate ca acele conditionalitati, sub rezerva indeplinirii carora am devenit stat membru, au fost indeplinite".

Mesajul lui Iohannis pentru Justitie: Un magistrat e atat de independent cat alege el sa fie

"Cred ca unul din obiectivele majore ale sistemului judiciar trebuie sa fie ridicarea MCV", a spus Iohannis, precizand ca, pentru indeplinirea acestui obiectiv, "toate institutiile din justitie, dar si Parlamentul si puterea executiva trebuie sa isi dea concursul pentru ca, atunci cand actualul CSM si actualul Parlament isi termina mandatele, sa poata bifa aceasta reusita".

Potrivit sefului statului, "2015 este al optulea an in care Romania se afla sub instrumentul instituit de Comisia Europeana, numit Mecanismul de Cooperare si Verificare".

Livia Stanciu, despre dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a mai afirmat, marti, ca dosarul de incompatibilitate al presedintelui Klaus Iohannis isi urmeaza cursul firesc, ca si pana acum.

"In mod cert, dosarul isi urmeaza cursul firesc, asa cum si l-a urmat si pana acum", a spus Livia Stanciu, intrebata daca presedintele Iohannis va fi tratat ca un justitiabil obisnuit.

ICCJ urmeaza sa ia o decizie definitiva privind starea de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, in calitate de fost primar al Sibiului, constatata de Agentia Nationala de Integritate.

Iohannis nu scapa de procesul cu ANI: CCR a decis ca Legea incompatibilitatii e constitutionala

In 24 aprilie 2013, ANI anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate, intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor SC Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

In septembrie 2013, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia acestuia la raportul de evaluare al ANI si a dispus anularea deciziei. Hotararea a fost contestata de ANI la instanta suprema, iar urmatorul termen in proces va avea loc in 14 ianuarie 2015.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3700 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ha ha ha ...

""In mod cert, dosarul isi urmeaza cursul firesc, asa cum si l-a urmat si pana acum""

si uite asa , romanii'nteligenti au votat un presedinte santajabil !

bravo !

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor