Serban Nicolae nu exclude asumarea raspunderii pe Legile Justitiei, dar Coalitia inca nu a decis

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 15:32
3987 citiri
Serban Nicolae nu exclude asumarea raspunderii pe Legile Justitiei, dar Coalitia inca nu a decis
Foto: Facebook/Serban Nicolae

Coalitia de guvernare a discutat, luni, despre pachetul de legi pe Justitie, liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae, afirmand ca nu exclude si procedura asumarii raspunderii pe marginea acestuia.

"Am discutat (in coalitie - n.red.). S-a creat si o oarecare confuzie cum sa n-ar exista o propunere legislativa in acest sens. Ar fi stupid, pentru ca pe propunerea legislativa s-a pronuntat CSM-ul, s-au propus o serie intreaga de amendamente din perspectiva unor asociatii ale magistratilor, ale judecatorilor din Romania. Este nefiresc sa spui ca nu exista. Nu exista un proiect in forma finala pe baza observatiilor, propunerilor, amendamentelor facute.

Pe de alta parte, nici sa ne lungim foarte mult nu mai putem, pentru ca ideea de a face un proiect perfect va omori ideea de dezbatere. E foarte posibil sa fie asumat, exista o comisie comuna a Senatului si Camerei Deputatilor care sa analizeze asemenea proiecte, e foarte posibil sa fie o initiativa parlamentara. Cred ca cel putin la Senat va trece in aceasta sesiune, daca nu chiar sa fie adoptat in aceasta sesiune si de Senat si de Camera. (...) Senatul e decizional", a precizat Serban Nicolae, la Parlament.

El a mentionat ca se vor discuta, intre altele, si acele propuneri care pun in aplicare directive europene care sunt ceva mai usor de determinat si au un caracter oarecum imperativ.

"In primul rand, se va discuta probabil de chestiunea legata de prezumtia de nevinovatie, de acea directiva europeana uitata oarecum la noi de dragul spectacolului, de dragul unor interese pe care n-as vrea sa le analizez foarte mult acum, acea pasiune de a prezenta oamenii incatusati, de a da in detaliu acuzatiile ca si cum ar fi certitudini in privinta unor fapte savarsite si asa mai departe.

In sfarsit, s-a lamurit toata lumea ca in Romania este un mecanism destul de neeuropean si contraproductiv sa tot prezinti oameni in catuse, oameni acuzati de diverse fapte ca si cum ar fi certitudine savarsirea lor si ca trebuie sa intram in randul lumii, ca toata lumea", a detaliat liderul senatorilor PSD.

La inceputul saptamanii trecute, premierul Mihai Tudose a emis ipoteza ca proiectul de modificare a Legilor Justitiei sa fie asumat ca initiativa parlamentara. Problema a fost ridicata si in timpul celor doua CEx-uri ale PSD de zilele trecute, aparand informatii pe surse ca premierul ar fi reusit sa isi impuna dorinta.

Vineri, intrebat de acest lucru, Liviu Dragnea a spus ca luni coalitia va lua o decizie cu privire la mai multe legi, intre care si Legile Justitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#legi justitie asumare raspundere , #justitie