Sotia lui Daniel Chitoiu si Ilie Carabulea, trimisi in judecata in dosarul Carpatica

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 16:34
6231 citiri
Sotia lui Daniel Chitoiu si Ilie Carabulea, trimisi in judecata in dosarul Carpatica

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, in dosarul de coruptie al fostului presedinte al ASF, Dan Radu Rusanu, si pe omul de afaceri Ilie Carabulea, precum pe sotia fostului ministru de Finante, Laura Chitoiu, dar si pe alte 9 persoane.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, Ilie Carabulea este acuzat de "constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta (doua infractiuni), dare de mita (doua infractiuni), folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, in forma continuata (3 acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la uz de fals".

Dan Radu Rusanu, trimis in judecata

La randul sau, Laura Chitoiu, sotia fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu, este acuzata de constituirea unui grup infractional organizat si abuz in serviciu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti.

La sfarsitul lunii februarie, procurorii anticoruptie au dispus urmarirea penala in cazul lui Dan Radu Rusana, la acea data inca presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Astfel, anchetatorii au extins urmarirea penala in dosarul Carpatica, in care omul de afaceri Ilie Carabulea a fost arestat.

Dan Radu Rusanu, arestat preventiv (Video)

Procurorii il acuza pe Dan Radu Rusanu ca, in decembrie 2013, "a exercitat presiuni, in calitate de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, asupra mai multor societati de asigurari, urmarind si reusind impunerea inculpatului Mustatea Radu, la conducerea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (B.A.A.R.), (asociatie profesionala formata din toate societatile de asigurari din Romania, autorizate sa practice asigurari de raspundere civila auto obligatorii si mandatate sa elibereze documente de asigurare de raspunde civila auto Carte verde) ".

In data de 5 martie, Dan Radu Rusanu a demisionat de la conducerea ASF, dupa ce a judecatorii au decis sa il aresteze preventiv pentru 30 de zile. El se afla inca in arest.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Laura Chitoiu trimisa judecata DNA, #Ilie Carabulea trimis judecata DNA, #dosar ASF trimitere judecata , #justitie