Suntem in razboi. Aparati-va tara!

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 11:08
113160 citiri
Suntem in razboi. Aparati-va tara!

Suntem in mijlocul unui razboi dus de Grupul infractional organizat (GIO) Dragnea impotriva Romaniei ale carui interese sunt gata sa le sacrifice pentru salvarea proprie. Iar ceea ce se intampla acum in Parlament in privinta modificarii Legilor Justitiei are datele unei jaf armat. Ziua ca hotii, de aceasta data, PSD+ALDE hacuiesc justitia.

In comisia Iordache, reprezentantele CSM doar ca nu au fost injurate atunci cand au incercat sa arate ca amendamentele CSM nu apar pe lista de dezbatere. Cu greu, dl Iordache a fost convins sa le lase sa vorbeasca, doar pentru a le spune ca nu au niciun drept sa propuna nimic. Reprezentanta Parchetului General a parasit dezbaterile pentru ca dl Iordache a incercat sa o umileasca.

Opozitia nu a avut nicio sansa sa obtina un timp minim pentru studierea celor peste 700 de amendamente si nu a reusit sa obtina macar un program de lucru al comisiei. Ce program cand dl Dragnea a spus: IMEDIAT! Totul decurge dupa regula: alta intrebare!

Amendamentele adoptate sunt monstruoase. De exemplu, independenta procurorilor a fost anulata, nu mai exista in lege, orice lucrare a unui procuror va putea fi anulata de procurorul ierarhic superior pe orice motiv, comisiile SRI si SIE capata dreptul sa ii verifice pe magistrati, iar "judecatorii si procurorii sunt obligati sa se abtina de la manifestarea sau exprimarea defaimatoare in orice mod la adresa celorlalte puteri ale statului - legislativa si executiva", adica o extensie a celebrei Hotarari care permite cenzurarea opiniei unui judecator constitutional daca ea nu convine presedintelui CCR.

Este mai mult decat o mutilare, este o anulare a principiilor Legilor Justitiei INITIATE DE PSD, NU DE MONICA MACOVEI, in 2004 pentru ca Romania sa poata fi primita in UE. Sunt aruncate in aer principii convenite cu UE la aderare, dupa cum ni se atrage atentia in ultimul raport MCV.

Modificari demolatoare sunt adoptate intr-un ritm dement, cu sfidarea explicita a sistemului judiciar, cu exceptia unei asociatii liliputane, UNJR, cu cateva zeci de membri, devenita floare la butoniera lui Voiculescu, ale carei marote sunt satisfacute tocmai pentru a acoperi sfidarea restului magistratilor.

Si probabil ca mascarada se va incheia pana vineri cel tarziu.

Pe de alta parte, probabil ca urmeaza solicitarea revocarii Laurei Codruta Kovesi. Nu exista lider PSD care sa nu o invoce mai mult sau mai putin explicit.

Daca raportul IJ nu a dat rezultatele scontate pentru ca nu au putut sa fie nici macar scornite abateri, CCR, anexa PSD, si-a facut datoria cu toate conflictele de natura constitutionala admise impotriva DNA.

Despre felul in care DNA-Morar pare sa-l fi protejat ani de zile pe Liviu Dragnea, cu ignorarea unor documente oficiale, am scris deja, cu date, fapte si marturii.

Dragnea, cartita lui Basescu in PSD. Va fi salvat din nou?

Ulterior, fostul prefect de Teleorman, Teodor Nitulescu, povestea in emisiunea lui Rares Bogdan ca a sesizat si el la DNA-Morar neregulile lui Dragnea, insa dosarul deschis, de forma, a fost clasat urgent.

Astazi, CCR trebuie sa mai solutioneze un conflict referitor tot la un dosar al lui Drangea, invocat de Calin Popescu Tariceanu, referitor la dosarul Belina. Admiterea lui ar insemna ca CCR sa-si contrazica propria jurisprudenta recenta, mai precis Decizia 68 de anul acestea, referitoare la ancheta in cazul OUG 13, cand facea diferentierea clara intre actul normativ, care are caracter general, si actul administrativ cu caracter individual, cum este HG Belina.

Dar de cand se incurca CCR cu detalii nesemnificative precum legea, Constitutia, propria jurisprudenta? Efectul ar fi salvarea lui Dragnea in acel dosar, dar si crearea unei noi imunitati pentru ministri.

Legile Justitiei si revocarea dnei Kovesi sunt legate intre ele, niciuna nu are valoarea reala fara cealalta. Dar ambele depind de presedintele Iohannis, care poate bloca revocarea si poate temporiza legile, prin atac la CCR si prin trimiterea spre reexaminare.

Opozitia presedintelui poate fi reprimata doar prin suspendare. Sigur ca din punct de vedere politic ar fi un gest sinucigas pentru PSD. Ar fi letal pentru Romania atat in relatia cu UE cat si cu NATO, pentru ca ne-am dovedi un stat nefrecventabil care trebuie pus pe tusa, dupa cum a explicat fostul ministru Cristian Diaconescu.

Dar ma tem ca Liviu Dragnea si camarila sa nu mai sunt intr-o logica politica minimala macar. Ei sunt in logica disperarii. Si ea ii poate determina sa faca absolut orice. Daca ar fi avut cea mai mica teama de reactia euroatlantica, credeti ca ar fi trecut la acest asalt asupra legilor incalcanad toate recomandarile europene, ale MCV, ale ambasadei americane care, toate, au cerut in primul rand acordul sistemului judiciar pentru modificarea legilor?

De ce e el necesar? Pentru ca il cere Consiliul Consultativ al Judecatorilor Europeni care spune ca magistratii trebuie "consultati si trebuie sa aiba un rol activ in pregatirea oricarei legislatii privind statutul lor si functionarea sistemului judiciar".

Eu ma tem ca am ajuns in situatia fara precedent ca puterea sa fie confiscata de un om disperat de spectrul puscariei, un sef de GIO pentru care nu mai exista niciun alt argument si nicio alta logica decat propria salvare dintr-un lat care se strange tot mai mult in jurul gatului sau.

Deci suspendarea presedintelui, desi aberanta din punct de vedere politic, nu mi se pare deloc imposibila sau improbabila. Ne taie fondurile europene? Si asa PSD nu era in stare sa le acceseze, macar nu se va mai vedea neputinta si se vor lamenta cu interdictia nedreapta. Ne vor suspenda dreptul de vot in UE? Dar cand am avut noi o viziune care sa valorifice acest drept?

Ii poate opri ceva? Cred ca un singur lucru: o reactie de mari proportii a societatii de care sa se sperie nu atat Dragnea, pentru el exista o singura teama - puscaria, ci PSD, care sa inteleaga ca un este tarat spre sinucidere colectiva. Pentru ca pretul pe care Romania il va plati in bani, inclusiv europeni, in risc de securitate, in pozitie europeana, pentru scaparea lui Dragnea va avea un decont politic ulterior care va spulbera PSD.

Dar important e sa nu ajungem acolo. Important e ca acest asalt sa fie oprit inainte de a produce raul cel mare. Si pentru asta trebuie sa ne aparam tara, Romania europeana, de asaltul neobolsevicilor si al GIO-urilor unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Dragnea modificare legi justitie , #justitie