Traian Berbeceanu, trimis in judecata - este acuzat de fals si spalare de bani

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 16:04
3891 citiri
Traian Berbeceanu, trimis in judecata - este acuzat de fals si spalare de bani

Traian Berbeceanu, fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba, a fost trimis in judecata, miercuri, de catre procurorii DIICOT.

Berbeceanu este acuzat de luare de mita, spalare de bani, fals in inscrisuri, fals in declaratii, complicitate la infractiunea de delapidare, precum si pentru sprijinire de grup infractional organizat - fiind acuzat ca ar fi favorizat o grupare de evazionisti, potrivit unui comunicat postat pe site-ul DIICOT.

Berbeceanu, din nou in vizorul DIICOT - este acuzat de fals si spalare de bani (Video)

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucuresti, Berbeceanu fiind judecat in stare de libertate.

De asemenea, au mai fost trimisi in judecata anchetatorii fostului sef BCCO Alba, adica seful DIICOT Alba, un procuror si un politist.

Seful DIICOT Alba, sub control judiciar, dupa ce a fabricat probe in dosarul lui Berbeceanu

"Am facut mai multe cereri de probatiune, care sa ajute la aflarea adevarului, una dintre cereri a fost trimisa DIICOT prin avocatii mei. Nici pana in ziua de azi nu mi s-a comunicat ce s-a intamplat cu acea cerere de probatiune.

(...) Unii dintre procurori s-au retras din ancheta, probabil ca au considerat ca nu sunt probe temeinice pentru vinovatia mea. (...) Sper ca se va face dreptate si, daca este cineva care trebuie sa raspunda, sa raspunda pana al capat", a spus Berbeceanu, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Seful DIICOT Alba, urmarit penal: A fabricat probe in dosarul comisarului Traian Berbeceanu

Pe 16 mai, procurorii DIICOT l-au acuzat pe Traian Berbeceanu de luare de mita si spalare de bani. El mai are un dosar pe rol, deschis de DIICOT Alba, in care este acuzat de legaturi cu lumea interlopa.

Comisarul Berbeceanu a fost arestat preventiv in luna noiembrie 2013 si a stat timp de o luna in arest preventiv. El era acuzat ca ar fi colaborat cu o grupare de interlopi si ca ar i-ar fi anuntat pe suspecti inainte de controalele si perchezitiile facute de autoritati la domiciliul acestora.

Traian Berbeceanu, primele declaratii dupa ce s-a decis ca dosarul i-a fost fabricat

La randul sau, procurorul-sef al DIICOT Alba, Ioan Muresan, este urmarit penal pentru ca ar fi instrumentat dosarul fostului sef BCCO Alba, el aflandu-se in prezent sub control judiciar. Procurorii DNA spun ca probele impotriva fostului sef al directiei de crima organizata Alba au fost obtinute in mod ilegal, unii dintre cei care au dat declaratii false fiind recompensati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Traian Berbeceanu trimis judecata, #Traian Berbeceanu DIICOT, #Berbeceanu grup infractional organizat, #Traian Berbeceanu dosar fabricat , #justitie