Tribunalul Bucuresti, despre clasarea dosarului "10 August": "Hotararea a fost luata pe baza dispozitiilor legale, nu pe emotii si sentimente"

Miercuri, 03 Martie 2021, ora 14:51
5738 citiri
Tribunalul Bucuresti, despre clasarea dosarului "10 August": "Hotararea a fost luata pe baza dispozitiilor legale, nu pe emotii si sentimente"
Tribunalul Bucuresti, despre decizia privind Dosarul 10 August FOTO Facebook

Reprezentantii Tribunalului Bucuresti au precizat, in urma reactiilor fata de decizia de respingere a cererii DIICOT de redeschidere a urmaririi penale in dosarul "10 august", ca hotararea judecatoreasca este adoptata pe baza dispozitiilor legale incidente cauzei si pe baza probatoriului administrat, "nu pe baza de emotii si sentimente".

"Constatand ca reactiile manifestate provin preponderent din partea reprezentantilor puterilor legislativa si executiva, Tribunalul Bucuresti reaminteste dispozitiile constitutionale conform carora in statul de drept si in democratie cele 3 puteri ale statului: legislativa, executiva si judecatoreasca sunt separate si in echilibru, colaboreaza si se respecta reciproc, independent daca solutiile adoptate de fiecare dintre acestea sunt sau nu in acord cu asteptarile exponentilor lor", a transmis Tribunalul Bucuresti.

Biroul de Informare si Relatii Publice al Tribunalului Bucuresti a transmis, miercuri, precizari fata de reactiile exprimate in spatiul public cu referire la hotararea judecatoreasca pronuntata de Tribunalul Bucuresti in dosarul nr.26704/3/2020.

Astfel, instanta a aratat ca, in pronuntarea solutiilor, judecatorii sunt independenti si se supun numai legii, in conformitate cu art. 124 alin. 3 din Constitutia Romaniei.

Hotararea nu este adoptata pe baza de emotii

"Hotararea judecatoreasca este adoptata pe baza dispozitiilor legale incidente cauzei si pe baza probatoriului administrat pe parcursul fazelor procesuale specifice, nu pe baza de emotii si sentimente.

Constatand ca reactiile manifestate provin preponderent din partea reprezentantilor puterilor legislativa si executiva, Tribunalul Bucuresti reaminteste dispozitiile constitutionale conform carora in statul de drept si in democratie cele 3 puteri ale statului: legislativa, executiva si judecatoreasca sunt separate si in echilibru, colaboreaza si se respecta reciproc, independent daca solutiile adoptate de fiecare dintre acestea sunt sau nu in acord cu asteptarile exponentilor lor", au subliniat reprezentantii Tribunalului Bucuresti.

Conform acestora, "discursul public la adresa hotararilor judecatoresti pronuntate trebuie sa fie caracterizat de echidistanta, pentru ca numai respectand ordinea de drept si hotararile judecatoresti se va restabili echilibrul social incalcat".

Cererea DIICOT, respinsa

Cererea DIICOT de redeschidere a urmaririi penale in Dosarul 10 august a fost respinsa, marti, 2 februarie, de Tribunalul Bucuresti. Decizia este definitiva.

Copresedintele USR-PLUS Dacian Ciolos a afirmat ca decizia ca dosarul 10 august sa nu fie redeschis este un lucru la care nu se astepta si considera ca Parlamentul poate ancheta acele evenimente. Astfel, liderul PLUS a spus ca "o comisie parlamentara poate aduce lumina necesara in acest caz, dincolo de responsabilitatile penale".

La randul sau, prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat ca a avut "imaginea unei tari abandonate, unde Justitia umbla cu capul spart". Liberalul a afirmat ca "Justitia din Romania n-a inteles absolut nimic din lupta romanilor" si a anuntat ca situatia va fi transata la CEDO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primele reacții după atacul Israelului asupra Iranului: Șefa CE, Italia și China fac apel la detensionare / Oman condamnă gestul
Primele reacții după atacul Israelului asupra Iranului: Șefa CE, Italia și China fac apel la detensionare / Oman condamnă gestul
Oman, sultanat din Golf care a jucat mult timp rol de mediator între Teheran şi occidentali, a condamnat vineri ”atacul israelian” în Iran, după exploziile produse în zori în provincia...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Tribunalul Bucuresti, #10 august, #reactii , #justitie