Tudorel Toader vrea sa aduca inca 41 de oameni la Sectia Speciala pentru investigarea magistratilor

Luni, 01 Aprilie 2019, ora 16:50
13867 citiri
Tudorel Toader vrea sa aduca inca 41 de oameni la Sectia Speciala pentru investigarea magistratilor
Foto: Arhiva Digi24 TV

Ministerul Justitiei, condus de Tudorel Toader, a lansat in dezbatere publica un proiect de hotarare de guvern, prin care se suplimenteaza cu 41 numarul de posturi de la Sectia speciala de investigare a magistratilor.

Infiintarea Sectiei Speciale a fost vehement contestata de magistrati, care cer desfiintarea ei, ingrijorati fiind de presiunile politice care pot fi facute prin intermediul acesteia la adresa lor. In replica, ministrul Tudorel Toader nu numai ca nu intentioneaza sa o desfiinteze, ci o face si mai puternica.

Proiectul de HG are un articol unic: "Numarul maxim de posturi prevazut pentru Ministerul Public la art. 1 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 39/2014 privind stabilirea numarului maxim de posturi pentru Ministerul Public, cu modificarile si completarile ulterioare, se suplimenteaza cu 25 de posturi de ofiteri si agenti de politie judiciara, 7 posturi de specialisti, 6 posturi de personal auxiliar de specialitate si 3 posturi de personal conex, care revin Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie".

Propunerile, sugestiile si opiniile cu valoare de recomandare referitoare la "Proiectul de Hotarare privind suplimentarea numarului maxim de posturi pentru Ministerul Public" pot fi transmise in scris pe adresa Ministerului Justitiei, pe fax, la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail dean@just.ro.

In nota de fundamentare se precizeaza, printre altele, ca Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie a inceput sa functioneze la data de 23 octombrie 2018.

"In prezent, in cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie nu exista niciun post de ofiter sau agent de politie judiciara. De asemenea, Sectiei nu i-a fost repartizat niciun post de specialist.

In prezent, in cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie isi desfasoara activitatea un numar de 11 ofiteri de politie judiciara delegati din cadrul Ministerul Afacerilor Interne si un numar de 3 specialisti antifrauda delegati de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

In acest context, este imposibila desfasurarea in conditii optime a activitatii Sectiei, in vederea realizarii atributiilor specifice de urmarire penala si a scopului pentru care aceasta a fost infiintata de catre legiuitor", se mai arata in nota de fundamentare.

Ministerul Justitiei sustine si ca "numarul de posturi de personal auxiliar de specialitate din cadrul Sectiei este insuficient, in conditiile in care fiecare sectie/serviciu de la nivelul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie are in schema cate un grefier sef si 1-5 grefieri".

Printre altele, MJ mai spune ca "personalul insuficient atrage in mod inevitabil prelungirea permanenta a programului de lucru, facand dificila exercitarea dreptului la concediu de odihna al personalului Sectiei".

"Fata de cele prezentate, rezulta ca cele 25 de posturi cu care Sectia functioneaza in prezent sunt insuficiente in raport cu volumul mare de lucru", concluzioneaza autorii proiectului supus dezbaterii publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#suplimentare posturi sectie speciala magistrati, #Tudorel Toader angajari sectie Florea , #justitie
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Pe acest dezlăntuit nu-l opreste nimeni? Cu ce-l santajeaza PSD sau
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5