Tudose: Voi tine cont de parerea protestatarilor la Legile Justitiei. Toader a prezentat ce a inteles din discutiile cu ceilalti

Marti, 29 August 2017, ora 22:15
5417 citiri
Tudose: Voi tine cont de parerea protestatarilor la Legile Justitiei. Toader a prezentat ce a inteles din discutiile cu ceilalti
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat marti ca, inainte de a trimite Parlamentului proiectul privind modificarea legilor Justitiei va tine cont atat de parerea manifestantilor din Piata Victoriei, cat si de avizul CSM, spunand ca ministrul Tudorel Toader a venit doar cu "o schita de proiect a ceea ce a inteles din discutiile cu ceilalti".

"Tudorel Toader a venit cu o schita de proiect a ceea ce a inteles domnia sa din discutiile cu ceilalti sau a preluat mot-a-mot sugestiile unor actori din domeniul justitiei. A iesit cu ele pe piata, a provocat dezbateri. Va trimite acest proiect la CSM, sa vedem cu ce vine. Oficial, acel proiect inca nu a venit la Guvern", a declarat Mihai Tudose la Romania TV.

Seful Guvenului a promis ca, inainte de a trimite pachetul de legi Parlamentului, va lua in considerare opiniile din sistemul judiciar, dar si pe cele ale protestatarilor din Piata Victoriei.

"Cand va veni, va asigur ca voi tine cont atat de avizul CSM, cat si de pozitia tuturor celor din piata. Cand vorbesc de 'piata', vorbesc chiar si de piata din fata cladirii Guvernului, dar si din aceasta 'piata' a lumii justitiei", a promis Tudose.

Pe 23 august, ministrul Justitiei a prezentat proiectul de lege asumat de Guvern prin care vor fi modificate legile Justitiei, anuntand o serie de schimbari importante pentru procurori si judecatori.

Una dintre modificari este aceea ca procurorii sefi ai DNA, DIICOT si Parchetului General vor fi numiti fara acordul presedintelui si vor avea mandate mai lungi.

De asemenea, magistratii nu vor mai fi anchetati de DNA, ci de o noua directie, separata de cea anticoruptie si de DIICOT iar Inspectia Judiciara ar urma sa treaca in subordinea Ministerului Justitiei.

A doua zi, procurorii DNA au transmis ca ei nu au fost consultati in niciun fel cu privire la aceste modificari.

Iata care a fost reactia dura a presedintelui Klaus Iohannis, dar si reactia DIICOT la aceste propuneri de de modificare a Legilor Justitiei.

Si Ambasada SUA a reactionat, aratand ca a primit cu ingrijorarea anuntul facut de Toader privind modificarile si a amintit ca parteneriatul strategic dintre Romania si SUA are la baza angajamentul fata de valorile democratice, buna guvernare si consolidarea statului de drept.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Tudose protestatari legi justitie, #Tudose Toader legi justitie , #justitie