Un deputat a publicat adresa de mail a comisiei lui Iordache. Cei nemultumiti de proiectul Legilor Justitiei sa ii scrie

Sambata, 28 Octombrie 2017, ora 14:16
7083 citiri
Un deputat a publicat adresa de mail a comisiei lui Iordache. Cei nemultumiti de proiectul Legilor Justitiei sa ii scrie
Foto: Pixabay

Saptamana viitoare se anunta a fi cruciala pentru modificarile Codului Penal, in special in ceea ce priveste abuzul in serviciu. Iar in conditiile in care toti cei implicati doar au mimat dezbaterea pe aceasta tema, Ion Stelian-Cristian de la USR a facut publica adresa de e-mail prin intermediul careia toti cei interesati isi pot expune parerea in fata decidentilor.

El este membru in Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul Justitiei, condusa de social-democratul Florin Iordache, fostul ministru responsabil de OUG 13.

Saptamana aceasta, in ciuda opozitiei celor mai importante institutii din justitie, ministrul de resort, Tudorel Toader, a venit in fata acestei comisii si le-a predat practic proiectul de modificare a Legilor Justitiei.

Ion Stelian-Cristian sustine ca PSD doar mimeaza o dezbatere publica, motivul real al realizarii acestei comisii fiind "inserarea, printre multe modificari necesare, a celor care ii intereseaza cel mai mult si pentru care sunt dispusi sa arunce in haos o tara intrega: neutralizarea abuzului in serviciu, 'rezolvarea' problemei confiscarii extinse si, mult mai grav, promovarea unei legislatii care sa subjuge intrega justitie", scrie deputatul USR pe Facebook.

El sustine ca PSD-ul nu doreste ca masurile sa fie analizate temeinic si tocmai de aceea social-democratii au respins solicitarea USR de efectuare a unei dezbateri publice in cadrul comisiei, cu participarea inclusiv a reprezentantilor societatii civile.

"A nu se intelege gresit: la sedinte sunt prezenti si cativa reprezentanti ai unor asociatii profesionale care activeaza in domeniul Justitiei si care au puncte de vedere pertinente, dar nu este de ajuns. In atare situatie, USR-ul a organizat o dezbatere publica pe tema modificarii abuzului in serviciu, insa cred ca ar fi de bun augur ca membrii acestei comisii sa afle nemijlocit care este parerea oamenilor despre subiectele discutate", a punctat Ion Stelian-Cristian.

Astfel, "pentru a facilita dialogul, dezbaterea, exprimarea punctelor de vedere venite din partea cetatenilor, ONG-urilor, mediului academic, persoanelor care activeaza in sistemul judiciar etc.", el a publicat adresa de email a acestei comisii, unde cei interesati isi pot trimite opiniile referitoare la aceste propuneri: comisie.coduri@cdep.ro.

Pentru a facilita acest demers, el a atasat si cateva modele de solicitari.

Ministrul Justitiei este criticat din toate partile si e acuzat ca a incalcat procedurile legale, inclusiv de Curtea Suprema.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#mail comisiei modificare legi justitie, #comisie modificare legi justitie, #modificare Legi Justitie , #justitie
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Ar fi fost mult mai utila o adresa de e-mail care sa bata cu biciul!
Poza bum
bum
rank 5
eu sunt foarte multumit si vreau sa se puna capac cu ordonanta 13