Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Vot in cazul Vlad Cosma: Colegii din Parlament il apara de arest

Luni, 17 Februarie 2014, ora 14:32
4714 citiri
Vot in cazul Vlad Cosma: Colegii din Parlament il apara de arest
Foto: Romania Libera

Deputatii din Comisia juridica au respins, luni dupa-amiaza, ridicarea imunitatii colegului lor, social-democratul Vlad Cosma, 14 voturi fiind impotriva cererii Ministerului Justitiei si doar 7 pentru.

Potrivit deputatului PSD Ciprian Nica, vicepresedinte in comisia juridica a Camerei Deputatilor, 7 voturi au fost pentru ridicarea imunitatii lui Vlad Cosma, 14 impotriva, 2 abtineri, iar 3 voturi au fost anulate.

"Nu suntem instanta de judecata, nu am analizat temeinicia acestor probe, dar din luarile de cuvant ale colegilor mei, au fost nemultumiti de materialul probator trimis de DNA prin Inalta Curte" a spus Nica, care a precizat ca Vlad Cosma nu a fost niciodata citat la DNA.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca cei 6 deputati liberali din comisia juridica au votat pentru ridicarea imunitatii lui Vlad Cosma.

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a evitat sa faca prea multe comentarii referitoare la avizul negativ dat de deputatii din comisia juridica privind ridicarea imunitatii social-democratului Vlad Cosma, urmarit penal de DNA.

"Toti parlamentarii care sunt in plen dezbat un raport propus de comisia juridica. Va rog sa va duceti la comisia juridica, ei va vor explica ratiunile care sunt in interior.

Nu presedintele Camerei are atributii sa raspunda in numele membrilor comisiei juridice. Supozitiile dvs si faptul ca vreti sa transferati asupra mea ce s-a discutat de 20 de parlamentari din comisia juridica este imoral. Ce s-a discutat in interior nu stiu si nu ma intereseaza. Nu este atributul presedintelui si nici al Camerei cum voteaza ceilalti 403 parlamentari", a spus Valeriu Zgonea.

Deputatul PSD Vlad Cosma a fost audiat luni in comisia juridica a Camerei Deputatilor, fiind urmarit penal pentru trafic de influenta. Ministerul Justitiei a solicitat incuviintarea arestarii preventive.

Concluzia de luni a comisiei juridice a Camerei Deputatilor va merge in plenul Camerei Deputatilor, unde raportul comisiei va fi dezbatut.

Cazul Vlad Cosma: Deputatii decid daca isi lasa colegul arestat

Vlad Cosma si tatal sau, presedintele CJ Prahova Mircea Cosma, sunt pusi sub urmarire penala de DNA Ploiesti, din luna decembrie, dupa denuntul facut de omul de afaceri Ion Dumitru la adresa lui Razvan Alexe, un apropiat al conducerii PSD Prahova, care a fost arestat preventiv in acest dosar.

Deputatul PSD si presedintele CJ Prahova sunt acuzati de procurorii DNA ca ar fi cerut si primit peste 4,4 milioane de lei de la denuntatori, reprezentantii unor societati comerciale.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#aviz negativ Vlad Cosma, #vot impotriva ridicare imunitate Cosma, #vot Camera Deputatilor Vlad Cosma, #Vlad Cosma urmarit penal DNA , #justitie