Concurs la Ministerul Muncii: A primit subiectele in plic, a copiat, dar lucrarea a trebuit refacuta

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 18:43
9246 citiri
Concurs la Ministerul Muncii: A primit subiectele in plic, a copiat, dar lucrarea a trebuit refacuta
Foto: Centrul de Investigatii Media

Candidatul care trebuia sa ocupe un important post de consilier pentru afaceri europene in timpul mandatului fostului ministru al Muncii Mariana Campeanu a primit subiectele de la examen in plic, si totusi a copiat, dupa care lucrarea a trebuit refacuta pentru ca nu era suficient de buna.

Dezvaluirea a fost facuta intr-un interviu acordat pentru Centrul de Investigatii Media de Paula Manuceanu (foto), fost consilier al Marianei Campeanu, care a fost condamnata la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare in prima instanta in acest dosar, aflat inca pe rolul instantelor.

Fostul sef de cabinet al ministrului Campeanu, 3 ani de inchisoare cu executare pentru coruptie

Manuceanu a povestit ca in octombrie 2012 a primit de la sefa ei, Iuliana Corut, numarul de telefon si numele mamei candidatului in favoarea caruia urma sa fie fraudat concursul respectiv, dupa care a cerut CV-ul tanarului, pe nume Cristian Ferchedau.

"CV-ul era pentru acest concurs, sa fie ocupat acest post. Dupa acest CV s-a intocmit spre aprobare nota cu conditiile de studii si vechime, in asa fel incat cel care era cu dedicatie sa poata sa indeplineasca toate conditiile de concurs", a declarat Manuceanu pentru sursa citata.

Colegii din Directia de Resurse Umane "au facut ce stiau ca au de facut", iar in timpul examenului, secretara comisiei a sunat-o si i s-a plans ca cel pentru care fusese pregatit postul copia cu ajutorul telefonului mobil, cu toate ca anterior primise subiectele.

Ulterior, Manuceanu a fost din nou sunata la telefon pentru ca tanarul nu scrisese "mai nimic", iar situatia trebuia sa fie aranjata. Prin urmare, candidatul a fost rechemat la minister, de unde plecase, pentru a-si rescrie lucrarea, ceea ce s-a si intamplat - in biroul sefei de cabinet a ministrului Mariana Campeanu.

Foile au fost duse secretarei comisiei de examen, care "probabil" a inlocuit lucrarea din concurs.

"Fapta am facut-o, asta e. Am incalcat legea, m-au prins, pe cei din comisie nu i-a prins", a declarat Paula Manuceanu in interviul citat.

Femeia a mai sustinut ca in timp ce candidatul refacea lucrarea, mama lui a incercat sa ii ofere o punga de bani drept mita, dar ea a refuzat, lucru confirmat de procurorii DNA, care nu o acuza de luare de mita.

"Noi nu punem intrebari, cei care suntem crescuti in administratie publica pe resurse umane nu punem intrebari ce e in spate. Nu punem intrebari, ca altfel zburam! (...) Noi asta stim, ca vine de sus, politic. Nu stim ce e in spate, ca daca as fi stiut ca in spate e vorba de mita va spun ca nu mai stateam de vorba", a mai declarat Manuceanu.

Ea a mai declarat ca dupa ce s-a deschis ancheta, a fost concediata de Mariana Campeanu. Ea sustine ca a aflat din inregistrarile de la dosar ca ministrul stia despre concursul fraudat si ca a fost pusa de Iulia Corut sa jure ca nu o sa spuna adevarul.

DNA: Ministrul Mariana Campeanu stia de spaga luata de angajati

"Trebuie sa intre cine trebuie. Trebuie sa ia concursul cel care trebuie sa intre, indiferent daca e prost, daca e destept. D-aia si merge tara asta asa, ca oamenii buni... Asta e. Uitati, prostii: a avut subiecte si n-a fost in stare sa invete, mai si copiaza. Pe urma trebuie sa-i schimbi lucrarea, sa incalci inca o data legea, ca sa intre cine trebuie, ca ti se spune 'e jale cu asta, trebuie sa intre!'. Daca nu le faci jocul, te da afara, te ameninta (...)

Am incalcat legea, imi suport consecintele! Dar pentru ce? Fraudarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de conducere si executie din sistem s-a facut, se face si se va face mult si bine", a mai declarat Paula Manuceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#fraudare concurs ministerul Muncii Campeanu, #concurs DNA Campeanu ministerul Muncii , #justitie