Condamnarea la 7 ani de inchisoare a fostului senator Olosz Gergely, anulata

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 17:27
1627 citiri
Condamnarea la 7 ani de inchisoare a fostului senator Olosz Gergely, anulata
Foto: Arhiva

Curtea de Apel Bucuresti a anulat condamnarea la sapte ani de inchisoare primita de Olosz Gergely la Tribunalul Bucuresti, pe motiv ca aceasta instanta nu era competenta sa judece dosarul, intrucat fostul senator are calitatea de avocat, ceea ce atrage competenta Curtii de Apel.

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, in 17 iulie, pe fostul senator Olosz Gergely la sapte ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care este acuzat ca, in perioada in care a fost presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), a ajutat reprezentantii unor firme sa obtina contracte oneroase.

Alaturi de Gergely au fost condamnati Ion Bircina, la patru ani de inchisoare cu executare, Costin Iliescu, Catalin Stan si Ovidiu Ionel Badea, la cate trei ani de inchisoare cu suspendare.

Decizia Tribunalului Bucuresti a fost atacata cu apel, in 26 iulie, la Curtea de Apel Bucuresti, atat de cei cinci inculpati si de Directia Nationala Anticoruptie, cat si de partea civila Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

De ce a primit fostul senator Olosz Gergely 7 ani de inchisoare

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis, in 2 octombrie, apelurile, au desfiintat in integralitate sentinta din 17 iulie a Tribunalului Bucuresti si au constatat ca solutionarea cauzei in prima instanta revine CAB.

Instanta a dispus inaintarea dosarului in vederea repartizarii aleatorii, cauza urmand sa se rejudece in fond la Curtea de Apel Bucuresti.

Dosarul a ajuns la Tribunalul Bucuresti dupa ce instanta suprema a admis, in 17 mai, ca nu mai are competenta de a judeca acest caz ca urmare a faptului ca Olosz Gergely nu mai este senator.

De altfel, potrivit avocatilor fostului parlamentar, nici procurorii in faza de urmarire penala, nici judecatorul Mitu Stegaru de la Tribunalul Bucuresti, nu l-au intrebat pe Olosz care este profesia sa, tinandu-se cont doar de calitatea de parlamentar.

Judecatorul Mitu Stegaru, de la Tribunalul Bucuresti, care l-a condamnat pe Olosz Gergely la sapte ani de inchisoare, arata, in motivarea deciziei, ca noul Cod Penal prevede pedepse "mult mai blande" pentru coruptie, iar din acest motiv fostul senator a urmarit tergiversarea dosarului.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Olosz Gergely condamnare, #Olosz Gergely condamnare inchisoare anulata, #Olosz Gergely inchisoare , #justitie