Condamnari definitive in jaful secolului: Vezi cati ani de inchisoare au primit hotii de tablouri

Joi, 27 Februarie 2014, ora 15:46
6774 citiri
Condamnari definitive in jaful secolului: Vezi cati ani de inchisoare au primit hotii de tablouri

Principalii suspecti in cazul furtului de tablouri de la muzeul din Rotterdam au fost condamnati definitiv la inchisoare, joi, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti.

Principalul vinovat in acest dosar, Radu Dogaru a primit 6 ani de inchisoare, iar complicele sau, Eugen Darie a fost condamnat la 5 ani si 4 luni de detentie, relateaza Digi 24.

Jaful de tablouri de la Rotterdam: Ce a dezvaluit cenusa gasita in casa unui suspect

Cei doi fusesera condamnati pe fond la cate 6 ani si 8 luni de inchisoare, conform unei decizii date de Judecatoria sectorului 3, in noiembrie 2013. Pedeapsa li s-a redus inca de atunci cu o treime, avand in vedere ca si-au recunoscut vinovatia.

Radu Dogaru este acuzat de furt calificat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, in vreme ce Eugen Darie este acuzat de complicitate la furt calificat.

NYT, despre drumul tablourilor din muzeul din Rotterdam pana in soba din Carcaliu

Cei doi au participat, alaturi de alti complici, la cel mai mare furt de tablouri din ultimii 100 de ani. In noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, romanii au patruns in Muzeul Kunsthal din Rotterdam, de unde au sustras sapte tablouri a caror valoare totala este estimata la 18 milioane de euro.

Capodopere carate cu sacosa de rafie si arse in soba din baie, alaturi de sosoni

Tablourile sustrase sunt "Tete d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" si "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancee" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" si "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.

Jaful de tablouri de la Rotterdam: Cenusa analizata provine de la trei lucrari arse (Video)

Romanii au carat de la muzeu tablourile cu niste sacose de rafie, dupa care le-au ascuns in fete de perne pentru a le transporta cu masina in Romania, in localitatea tulceana Carcaliu, acolo au fost ascunse in casa mamei lui Radu Dogaru, Olga Dogaru.

Aceasta ar fi ingropat tablourile in cimitirul din sat, dupa care, de frica, le-ar fi dezgropat si ar fi ars cel putin trei dintre ele in soba din baia casei sale, impreuna cu niste sosoni de cauciuc. Restul tablourilor ar fi fost vandute pe piata neagra din Belgia sau unui magnat rus.

Condamnari in "Jaful secolului": Cati ani de inchisoare au primit hotii tablourilor din Rotterdam

Pentru Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat si Adrian Procop, ceilalti inculpati in dosar, procesul continua.

I.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#condamnari definitive jaful secolului, #furt tablouri muzeu Rotterdam, #hoti tablouri Olanda Romania , #justitie