Consilier al lui Iohannis acuzat de santaj. Cum reactioneaza - UPDATE

Sambata, 08 Octombrie 2016, ora 13:25
10016 citiri
Consilier al lui Iohannis acuzat de santaj. Cum reactioneaza - UPDATE

Consilierul prezidential Andrei Muraru se afla in centrul unui scandal dupa ce in presa au aparut sambata informatii conform carora ar fi urmarit penal, impreuna cu fratele sau, pentru santaj si folosire de informatii ce nu sunt destinate publicarii. Muraru se apara si spune ca nu are niciun fel de calitate, in niciun dosar.

In presa a fost publicata sambata informatia ca Judecatoria Sector 5 a decis, pe 5 octormbie, sa admita plangerea lui Corneliu Turianu, membru al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), fata de ordonanta de clasare data de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 5 in cazul plangerilor sale facute impotriva fratilor Andrei si Alexandru Muraru.

Turuianu sustine ca cei doi frati au sustras mai multe dosare de la Ministerul Justitiei, printre care si pe al lui, si au folosit informatiile pentru a-l santaja sa elibereze postul de la CNSAS.

"Dupa un control atent, Ministerul de Justitie, prin Corpul de control, a stabilit ca dosarul meu a disparut din arhiva Ministerului de Justitie. A mai constatat ca au disparut inca 16 dosare ale fostilor ministri, ale unor judecatori, al domnului Valeriu Stoica... Atunci am aflat cu stupoare, in urma cercetarilor Corpului de control, ca cel care a luat dosarele din Ministerul de Justitie este Muraru Alexandru, fratele geaman al lui Andrei Muraru, actualul consilier al presedintelui. Ce a facut cu ele? I le-a dat fratelui sa santajeze. A rezultat ca, pana la urma, dumnealui a vrut sa-si introduca fratele la CNSAS", declara Turianu in iulie 2016 intr-o emisiune televizata.

Presupusul furt de documente din Ministerul Justitiei ar fi avut loc in 2007, pe cand ministru al Justitiei era Tudor Chiuariu, o parte din dosarul profesional al fostului judecator Turianu fiind depus de fratii Muraru ca probe impotriva acestuia. Corneliu Turianu a mai anuntat atunci ca i-a actionat de cei doi frati in judecata.

Muraru reactioneaza: Informatiile sunt complet false!

In replica, Andrei Muraru a scris pe Facebook ca informatiile privind deschiderea urmaririi sale penale intr-un dosar de santaj "sunt complet false". Consiliewrul prezidential a explicat ca este vorba despre o cercetare in rem, iar el nu are nicio calitate in acest dosar, fiind vorba despre plangeri "repetate" despre care Parchetul a stabilit deja ca nu exista nicio fapta penala.

"Informatia vehiculata astazi (sambata - n.r.) in mass-media potrivit careia as fi acuzat intr-un dosar penal este complet falsa. Nu am nicio calitate in niciun dosar penal, nici de suspect, nici de invinuit. Este vorba despre o cercetare 'in rem', deschisa ca urmare a plangerilor repetate depuse de un individ de cativa ani de zile, pentru care Parchetul a constatat in doua randuri ca nu exista nicio fapta penala", a scrie Andrei Muraru, pe Facebook.

Citeste si:
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...