Continua demisiile in PSD, tensiunile sunt in crestere: Domnule Grindeanu, ai facut ceva pe numele bunicului tau!

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 22:23
80351 citiri
Continua demisiile in PSD, tensiunile sunt in crestere: Domnule Grindeanu, ai facut ceva pe numele bunicului tau!
Foto: Facebook/Calin Andrei Tuns

Demisiile in PSD continua, dupa ce Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Fostul consilier judetean al PSD Maramures si trezorier al filialei, Calin Andrei Tuns, un cunoscut om de afaceri, a anuntat miercuri pe Facebook ca isi da demisia din partid.

Totodata, el scrie ca in PSD a cunoscut multi oameni minunati, de la profesori si medici pana la muncitori, si multi dintre ei sunt indignati de actiunile Executivului.

"De-a lungul experientei mele la PSD am cunoscut multi oameni minunati! Profesori, medici, avocati, studenti, elevi, muncitori, antreprenori, femei, barbati! Multi dintre acestia astazi sunt indignati de ceea ce s-a intamplat ieri seara si azi noapte! Nu asa se guverneaza in anul 2017!", scrie Calin Andrei Tuns pe Facebook.

Totodata, el isi continua postarea cu un mesaj foarte dur la adresa primului ministru Sorin Grindeanu, afirmand ca "nu pot sa spun decat ca ai facut ceva pe numele bunicului tau scris pe peretele Memorialului Durerii de la Sighet prin aceasta atitudine!".

"Dragnea, Grindeanu si Iordache nu sunt liderii mei! Prin modul in care au incercat sa bage pumnul in gura poporului roman mi-au semnat demisia din PSD! Ei!

Domnule Grindeanu, nu pot sa spun decat ca ai facut ceva pe numele bunicului tau scris pe peretele Memorialului Durerii de la Sighet prin aceasta atitudine! Inchei citandu-l pe Ion Ratiu: 'Voi lupta pana la ultima picatura de sange pentru ca tu sa poti sa nu fii de acord cu mine!'", conchide Calin Andrei Tuns.

Alti doi social democrati au demisionat miercuri din partid. Este vorba de secretarul general al PSD Resita, Valentin Lupsa, care s-a declarat nemultumit de modul in care au fost adoptate marti seara proiectul de ordonanta de urgenta privind gratierea si ordonanta de urgenta privind modificarea codurilor penale.

Si fostul deputat PSD din perioada 2012-2016 Aurelia Cristea, care este initiatoarea legii antifumat, si-a dat demisia din partid.

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

Protestele au continuat si miercuri seara. Sute de mii de oameni au iesit in strada in toata tara, participand la cele mai mari proteste de dupa Revolutie.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache, dupa ce la sedinta a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Vezi sesizarea depusa de CSM la Curtea Constitutionala prin care ordonata ar putea fi blocata.

Totodata, presedintele Iohannis a discutat cu Avocatul Poporului, caruia i-a pus la dispozitie documente care arata ca poate sesiza Curtea Constitutionala, invitandu-l sa o faca.

I.O.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...