Cornel Penescu s-a predat la sediul IPJ si va fi transferat la penitenciar (Video)

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 20:25
3541 citiri
Cornel Penescu s-a predat la sediul IPJ si va fi transferat la penitenciar (Video)
Foto: ofsaid.ro

Omul de afaceri Cornel Penescu, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita, s-a predat vineri seara la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Arges din Pitesti.

"Persoana in cauza s-a prezentat din proprie initiativa la sediul institutiei, de unde urmeaza sa fie efectuat transferul la penitenciar", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Arges, comisarul sef Danut Dinu.

Dupa indeplinirea procedurilor legale, Cornel Penescu va fi escortat la Penitenciarul Colibasi, pentru executarea pedepsei, conform aceleiasi surse.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) l-a condamnat definitiv vineri pe omul de afaceri Cornel Penescu la trei ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita. In acelasi dosar, senatorul PP-DD Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si fals intelectual.

Un complet de cinci judecatori de la ICCJ le-a respins vineri recursurile lui Solomon si Penescu, precum si pe cele ale altor doi inculpati, mentinand sentinta data anterior de un complet de trei judecatori de la instanta suprema.

In consecinta, fostul administrator al firmei PIC, Gheorghita Pieca, a ramas cu pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare, iar directorul magazinului PIC din Craiova, Dragos George Stancu, a primit un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de 3 ani si 6 luni.

Instanta i-a confiscat lui Antonie Solomon suma de 50.000 euro ce a facut obiectul luarii de mita si a mentinut sechestrul pe aceasta suma gasita de procurori la domiciliul fostului primar.

Inculpatii au fost trimisi in judecata pe 19 martie 2010, intr-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie.

Mita de 50.000 de euro catre Antonie Solomon

Potrivit DNA, in perioada februarie - noiembrie 2006, Antonie Solomon, in calitate de primar al municipiului Craiova si de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova, a primit, cu titlu de mita, suma totala de 50.000 de euro, in mai multe transe, de la Cornel Penescu, pentru a-si indeplini in mod necorespunzator atributiile de serviciu.

Banii au fost primiti de primar pentru a facilita, cu incalcarea normelor legale, emiterea unei autorizatii de constructie continand elemente nereale pentru hypermarketul PIC din Craiova, precum si pentru a inlesni emiterea unei aprobari privind asigurarea transportului public pana in zona unde era amplasat respectivul hypermarket, mentioneaza procurorii anticoruptie.

La randul sau, directorul hypermarketului PIC din Craiova, Dragos George Stancu, este acuzat ca, la cererea lui Penescu, a incercat sa mituiasca un functionar al Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Dolj, pentru a evita o amenda.

Al patrulea inculpat din dosar, Gheorghita Pieca, este acuzat ca, in calitate de administrator al firmei PIC, "a intocmit sub semnatura proprie si a depus la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Dolj un proces verbal de receptie partiala, datat 27 martie 2006, in care se precizeaza ca la acea data au fost receptionate fizic lucrarile la hypermarketul PIC din municipiul Craiova, atestand in mod nereal ca respectivele lucrari au fost executate cu autorizatie de construire", se arata in rechizitoriu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cornel Penescu predat politie, #afacerist Cornel Penescu mita, #mita Cornel Penescu Antonie Solomon , #justitie