Ziare.com

Coruptie la Primaria Bucuresti: Madalin Dumitru, arestat preventiv

Joi, 19 Iunie 2014, ora 17:09

   

Coruptie la Primaria Bucuresti: Madalin Dumitru, arestat preventiv
Madalin Dumitru, fostul sef al Directiei Infrastructura din Primaria Capitalei, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, in urma unei decizii definitive a Curtii de Apel Bucuresti, el fiind acuzat de procurorii anticoruptie ca cerea comisioane pentru contracte derulate de municipalitate.

Curtea de Apel Bucuresti a admis contestatia procurorilor anticoruptie formulata dupa ce Tribunalul Bucuresti a dispus, 7 iunie, ca Madalin Dumitru sa fie cercetat in libertate, sub control judiciar.

"Admite propunerea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia Nationala Anticoruptie privind arestarea preventiva a inculpatului Dumitru Madalin-Ionica pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data incarcerarii. Dispune emiterea mandatului de arestare preventiva", potrivit deciziei luate joi de Curtea de Apel Bucuresti.

Madalin Dumitru, suspendat din functia de director al Directiei Infrastructura din Primaria Capitale, a fost retinut in 5 iunie, fiind acuzat de fals in declaratii, efectuare de acte de comert incompatibile cu functia, participatie improprie la delapidare, luare de mita, abuz in serviciu si trafic de influenta.

Procurorii DNA au cerut Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a lui Madalin Dumitru, insa instanta a dispus, in 7 iunie, cercetarea acestuia in libertate, sub control judiciar.

Anchetatorii au aratat, in referatul prin care au cerut arestarea preventiva, ca "este cert ca inculpatul Dumitru Madalin Ionica pretindea comisioane pe contractele derulate de Primaria municipiului Bucuresti, fapt ce explica sursa de finantare a achizitiilor de bunuri mobile si imobile pe numele sau si al altor persoane, in conditiile in care venitul declarat de inculpat nu acopera cheltuielile cu autoturismele utilizate, excursiile in strainatate, concediile de lux".

Astfel, potrivit procurorilor, in declaratia de avere din 4 noiembrie 2008, Madalin Dumitru a declarat ca are in proprietate: un teren in localitate Moroeni, judetul Dambovita; un teren intravilan, o casa si trei apartamente in Bucuresti; un spatiu comercial in localitatea Niculesti, judetul Dambovita; o casa in Voluntari, judetul Ilfov.

Procurorii au precizat ca in 3 februarie a fost dispusa in acest caz inceperea urmaririi penale pentru efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia si incheierea de tranzactii financiare utilizand informatii obtinute in virtutea functiei, abuz in serviciu si luare de mita, fapte in legatura cu procedurile de achizitie si contractele derulate de Primaria Capitalei in perioada 2010 - 2014, contractarea si subcontractarea lucrarilor aferente proiecte: "Diametrala N-S strapungere str. Buzesti - str. Berzei - str. Uranus"; "Reabilitarea infrastructurii de baza in Centrul istoric al municipiului Bucuresti"; "Reteaua metropolitana de fibra optica a municipiului Bucuresti pentru telecomunicatii - Net City"; "Pasaj subteran Piata Presei Libere"; "Modernizare strazi cu lunii de tramvai - obiectiv 5 - Soseaua Tunari"; "Reabilitarea Infrastructurii educationale in municipiul Bucuresti"; concesiune serviciu public de iluminat in Capitala.

Potrivit anchetatorilor, Madalin Dumitru s-a folosit de atributiile ce ii reveneau in emiterea autorizatiilor, avizelor, realizarea procedurilor de achizitie, derularea contractelor pentru a-i determina pe antreprenori sa-i remita foloase necuvenite.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2362 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa traiasca Medelin, sa scape de la parnaie,

Cand totul e construit, pan'la ultima odaie!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor