Coruptie pe piata de energie: Vicele ANRE si un director Enel, cercetati in libertate

Sambata, 07 Iunie 2014, ora 12:05

   

Coruptie pe piata de energie: Vicele ANRE si un director Enel, cercetati in libertate
Vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare a Energiei (ANRE), Claudiu Dumbraveanu, care a fost retinut, joi, de procurorii DNA, pentru luare de mita si trafic de influenta, va fi cercetat in stare de libertate.

De asemenea, si directorul din cadrul ENEL Florin Gugu va fi cercetat in stare de libertate, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins cererea DNA de arestare preventiva a acestora intr-un dosar de coruptie.

Decizia aceasta nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, informeaza Romania TV.

Dumbraveanu (foto) a fost retinut, joi, alaturi de directorul ENEL, Florin Gugu, pentru luare si, respectiv, dare de mita. Retinut a mai fost si un asociat al societatii Electroalfa International, acuzat de complicitate de luare de mita.

Dupa retineri, ENEL a anuntat ca va colabora cu statul roman pentru a clarifica situatia.Vicepresedinte ANRE, retinut de DNA - care sunt acuzatiile (Video)

DNA a anuntat ca, in 2013, Sorin Dumbraveanu a pretins si a obtinut, de la Gugu, foloase necuvenite pentru Electroalfa International, al carei asociat este Gheorghe Ciubotaru.

ANRE este o autoritate autonoma al carei scop este reglementarea si supravegherea pietei de energie electrica, termica si a gazelor naturale. Aceasta functioneaza sub controlul Parlamentului si se finanteaza din surse proprii, care provin din taxele percepute pentru emiterea autorizatiilor de functionare sau licentelor.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2435 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
alphpha
rank 5
E
vreo Agentie sau vreo Companie de stat a carei conducere sa nu fie corupta ?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor