Cristian Cioaca scapa de arest

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 21:00
4717 citiri
Cristian Cioaca scapa de arest
Foto: bzi.ro

Magistratii au respins, miercuri seara, cererea de arestare a lui Cristian Cioaca. Decizia a fost data dupa 5 ore de audieri. Politistul va fi cercetat in libertate, au decis judecatorii.

Dupa decizia instantei, Cristian Cioaca a declarat reporterilor razand ca s-au spus multe despre el si ca il asteapta un copil acasa, informeaza Realitatea TV.

Cristian Cioaca s-a aflat, miercuri, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, disparuta din august 2007. Politistul a fost retinut pentru 24 de ore.

Politistul a fost adus la Bucuresti cu mandat de aducere, deoarece legea nu le permite anchetatorilor sa elibereze pe numele sau o noua ordonanta de retinere. A fost dus la Parchetul instantei supreme pentru a fi anuntat ca s-a pus in miscare actiunea penala in cazul lui, pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu.

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a declarat ca propunerea de arestare preventiva a lui Cristian Cioaca a fost facuta pentru acuzatiile de omor calificat si profanare de morminte, urmand ca dosarul sa fie judecat de Tribunalul Bucuresti.

Avocata Elodia Ghinescu a disparut de la domiciliu in noaptea de 29 spre 30 august 2007 si de atunci trupul ei nu a mai fost gasit. Cristian Cioaca a fost principalul suspect in cazul mortii Elodiei, dar nu s-au gasit niciodata suficiente probe.

In alt dosar, fostul politist a fost acuzat ca i-a spart casuta de email si i-a citit fraudulos corespondenta sotiei sale, fiind condamnat la inchisoare cu suspendare.

El a fost acuzat de Curtea de Apel de "furt intre soti", dupa ce s-a constat ca Cioaca si-ar fi pagubit sotia de bunuri in valoare de 500.000 de lei si pe familia acesteia de bunuri in valoare de 200.000 de lei. Printre lucrurile revendicate de familia Ghinescu se numara decoratii militare, costume nationale, o haina de blana si doua rochii de mireasa ale avocatei. Din cabinetul Elodiei au disparut bunuri precum: carti de specialitate, diplome, mobilier si un laptop.

Acum, cazul crimei a fost preluat de un nou procuror, care a descoperit in septembrie pete de sange in apartamentul celor doi, cu un aparat de inalta tehnologie. Petele nu au fost descoperite la ancheta initiala. In baza acestor noi probe, Parchetul a cerut instantei arestarea fostului politist.

Decesul Elodiei Ghinescu a fost stabilit pentru 30 august 2007, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, care permite trimiterea in judecata a lui Cristian Cioaca pentru omor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Cristian Cioaca liber, #Cioaca arestat, #Cioaca arestat 24 ore, #Cioaca acuzat omor Elodia , #justitie