CSM: Viorica Costiniu, aparent incompatibila, poate judeca dosarele DNA

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 16:34
2872 citiri
CSM: Viorica Costiniu, aparent incompatibila, poate judeca dosarele DNA

Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca judecatoarea Viorica Costiniu poate judeca in continuare dosare instrumentate de Departamentul National Anticoruptie, in ciuda dubiilor ca aceasta nu e obiectiva in ce priveste institutia care are in lucru dosarele sotului sau, Florin Costiniu.

"Solicitarea a fost analizata de inspectia judiciara, concluziile acesteia fiind ca sotia inculpatului Costiniu participa la solutionarea dosarelor instrumentate de DNA, aceasta nu reprezinta o abatere disciplinara, judecatorului nu i se poate cere sa se abtina si ca faptul ca sotul ei este judecat intr-un dosar al DNA se poate aprecia, "ca doamna judecator se afla intr-o stare de aparenta incompatibilitate".

Cu egalitate de voturi, patru la patru, sectia pentru judecatori a Consiliului a stabilit ca fosta presedinta a AMR se poate pronunta in continuare pe dosarele DNA", informeaza Evenimentul Zilei.

DNA sesizase inspectia judiciara a CSM dupa ce judecatoarea Costiniu eliberase opt dintre vamesii din Vama Albita arestati fiindca luasera mita, pentru motive considerate derizorii.

Printre ele, faptul ca "marea majoritate a imaginilor sunt fara chipul lucratorului de politie, care nu poate fi identificat", "bancnotele nu se pot distinge", "nu se poate stabili titlul cu care s-au dat" sau "mentiunile din procesele-verbale intocmite de investigatorul sub acoperire nu se coroboreaza in totdeauna cu celelalte probatorii".

Florin Costiniu are un dosar instrumentat la DNA in care e acuzat de luare de mita pentru rezolvarea mai multor cazuri de coruptie.

#Viorica Costiniu CSM, #Viorica Costiniu dosare DNA , #justitie