Pedeapsa primita de un "mafiot" care a facut circ in sala de judecata si a hartuit o judecatoare: "Ne mai vedem noi, pustoaico"

de Paul Nedelcu , Redactor
Miercuri, 05 Mai 2021, ora 22:30

   

Pedeapsa primita de un "mafiot" care a facut circ in sala de judecata si a hartuit o judecatoare: "Ne mai vedem noi, pustoaico"
Un barbat din Focsani, cunoscut in oras sub numele de "Upi Mafiotul" a fost condamnat la 10 luni si 20 de zile de inchisoare cu suspendare pentru ultraj judiciar, hartuire si incalcarea solemnitatii sedintei, iar mai apoi a urmarit-o pe judecatoare pe la portile instantei.

O prima sentinta in acest caz a fost pronuntata recent, de Judecatoria Braila, urmand ca apelul sa fie judecat la Curtea de Apel Galati. Incidentul a avut loc in noiembrie 2019, intr-o sala de judecata de la Judecatoria Focsani.

Barbatul, care contesta in instanta o amenda a Politiei Locale s-a aratat nemultumit de faptul ca dosarul sau a fost supus judecatii abia in jurul orei 14.00. Potrivit rechizitoriului, barbatul "a manifestat un comportament necorespunzator si sfidator la adresa instantei de judecata, adresand cuvinte si gesturi jignitore, intervenind in repetate randuri peste judecatorul de sedinta".

"In ciuda apelurilor repetate la calm si la respectarea ordinii si solemnitatii sedintei de judecata adresate de catre presedintele completului de judecata, inculpatul a continuat sa aiba un comportament necorespunzator, devenind din ce in ce mai agresiv verbal, aspecte ce au fost de natura sa afecteze solemnitatea procedurilor judiciare desfasurate in fata instantei de judecata, dupa care a procedat la amenintarea presedintelui completului de judecata C6M1, prin adresarea expresiilor "noi discutam altfel, nu asa" si "ne mai vedem noi, pustoaico", aducand, totodata, la cunostinta instantei ca este cel mai periculos om din 20 de tari", au mai aratat procurorii.

Potrivit rechizitoriului, ulterior, in aceeasi zi si in mod repetat, a supravegheat usa pe care ies judecatorii de la instanta si a asteptat/stationat/plimbat in jurul cladirii Palatului de Justitie, pana dupa ora 16.00.

Apararea lui "Upi"Atat in cursul anchetei, cat si in cursul procesului, "Upi" s-a aparat spunand ca nu a amenintat-o pe judecatoare, dar i-a spus "ne auzim noi fato", in contextul in care urma sa se intalneasca la urmatorul termen in respectivul dosar.

Barbatul a recunoscut ca s-a intors cu spatele la instanta de judecata, deoarece in occident in momentul in care te intorci cu spatele inseamna ca recuzi instanta de judecata. De asemenea, "Upi" a recunoscut ca a precizat in timpul sedintei de judecata faptul ca politia este smechera si ca i-a spus judecatoarei ca o sa cerceteze modalitatea in care a ajuns magistrat.

De asemenea, "Upi" a aratat ca dupa terminarea sedintei de judecata nu a avut nicio discutie cu vreun jandarm in legatura cu locul unde se afla iesirea magistratilor si nu afirmat ca-si va face dreptate singur.

Pedeapsa primita de barbatIn urma procesului, Judecatoria Braila l-a condamnat pe "Upi" la 10 luni si 20 de zile de inchisoare cu suspendare pentru ultraj judiciar, incalcarea solemnitatii sedintei de judecata si hartuire.

"Instanta retine ca infractiunile deduse judecatii au adus atingere autoritatii judiciare, precum si a unuia sau unora dintre atributele fundamentale ale persoanei, au avut ca urmare perturbarea activitatii instantei de judecata si incalcare libertatii psihice a persoanei vatamate careia i-a fost cauzata o stare de temere.

Instanta va avea in vedere totodata si faptul ca inculpatul a fost prezent la fiecare termen de judecata, are studii liceale, iar conform fisei de cazier judiciar atasata la dosarul cauzei, are antecedente penale in strainatate.

Astfel, avand in vedere circumstantele reale si circumstantele personale ale inculpatului, retinute mai sus, instanta se va orienta la cate o pedeapsa intr-un cuantum indreptat spre minimul special prevazut de lege, cuantum suficient in opinia instantei pentru atingerea scopului si indeplinirea functiilor de constrangere, de reeducare si de exemplaritate ale pedepsei", se arata in sentinta Judecatoriei Braila, care nu este definitiva.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de8665 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
BRRC
rank 5
Uaileuuu
l-a nenorocit pe toata viata :)))
colegul
rank 2
Pedeapsă?
In ce țară din vest ar mai fi fost in libertate? Cred că il luau cu cătușe incă din sala de judecată.
Stefannel
rank 5
Daca nu are protectie
Normal, ca nu are protectie precum protestatarul securici de serviciu Ceausescu.
Pacifistul
rank 5
Inca o dovada desi romanii stiu...
Intreaga justitie este patrunsa de teama si coruptie , ar spune romanasul...Cand un excrement isi permite ce relatati voi (evident, fara ce v-a dat ala peste tot) si de frica il rugati sa ,,accespte,, minim ca sa fie bine, deja inca o dovada de ce au fugit jumatate dintre romani din tara...
Pacifistul
rank 5
Inca o dovada desi romanii stiu...
Intreaga justitie este patrunsa de teama si coruptie , ar spune romanasul...Cand un excrement isi permite ce relatati voi (evident, fara ce v-a dat ala peste tot) si de frica il rugati sa ,,accepte,, minim ca sa fie bine, deja inca o dovada de ce au fugit jumatate dintre romani din tara...
z123456
rank 5
lasa ca asa le trebuie
la multi judecatori care de multi ani joaca dupa interesul mafiotilor (inclusiv cea politica) dand pedepse simbolice pentru fapte grave. La fapte pentru care in occident sau America se dau 10-15 ani de puscarie la noi se da suspendare....
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor