Ziare.com

Romanul despagubit de Posta Romana cu zeci de mii de lei pentru sute de scrisori pierdute: "Daca as fi utilizat adrese fictive, mi-ar fi fost returnate"

de Alina Toma
Miercuri, 24 Martie 2021, ora 23:50

   

Romanul despagubit de Posta Romana cu zeci de mii de lei pentru sute de scrisori pierdute: "Daca as fi utilizat adrese fictive, mi-ar fi fost returnate"
Ziare.com a scos la iveala cazul unui focsanean care a primit din partea Postei Romane despagubiri de zeci de mii de lei si se judeca pentru alte zeci de mii dupa ce a trimis in afara tarii sute de scrisori recomandate care nu au ajuns la destinatie. Barbatul a reactionat, explicand cum a ajuns sa se judece cu Posta Romana.

In urma articolului Ziare.com, care explica modalitatea in care Vasile B. a ajuns sa primeasca despagubiri de zeci de mii de lei de la Posta Romana pentru scrisori care nu au ajuns la destinatie, judecandu-se, totodata, pentru despagubiri de peste 50.000 de lei, barbatul a transmis redactiei un punct de vedere in care isi prezinta propria versiune.

"Despagubirile pe care le-am solicitat C.N. Posta Romana S.A. (prin instanta de judecata) au temei legal, respectiv art. 38 alin. ( 1 ), art. 46 din O.U.G. nr. 13/2013, art. 5 alin. ( 1 ), alin. ( 6) lit. a) pct. 2, alin. ( 9) din Conditiile generale privind furnizarea serviciilor postale incluse in sfera serviciului universal.

Disputa, transata de Curtea de Apel GalatiToate trimiterile postale ce fac obiectul dosarului sunt incluse in categoria trimiterilor de corespondenta internationala recomandata. Acest serviciu postal are particularitatea de a oferi garantii forfetare impotriva riscurilor de pierdere, furt, distrugere totala sau partiala ori deteriorare a trimiterii postale si in eliberarea, la cerere, a unei dovezi privind depunerea la punctul de acces sau livrarea la destinatar", a aratat focsaneanul.

Vasile B. mai aratat ca, achitand tariful solicitat de C.N. Posta Romana S.A. (n.r. 16 lei pentru fiecare trimitere), beneficia de urmarirea corespondentei. "Fiind trimiteri recomandate, in cazul in care as fi utilizat adrese fictive, toate aceste scrisori mi-ar fi fost returnate cu mentiunea "destinatar inexistent", ceea ce, in cazul meu, nu s-a intamplat.

Dosarul a parcurs etapa judecatii in fond, la Judecatoria Focsani, care, in urma probelor administrate, inclusiv a unei expertize contabile care a identificat trimiterile reclamate, mi-a admis cererea de chemare in judecata", a aratat barbatul, care a pierdut procesul in apelul de la Tribunalul Vrancea, urmand ca disputa sa fie transata de Curtea de Apel Galati.

Despagubiri de peste 40.000 de lei"In motivarea deciziei Tribunalului Vrancea nu mi se imputa faptul ca scrisorile mele contineau bucati de ziare si nici nu se face vorbire despre disfunctionalitati. Faptul ca nu as fi facut dovada calitatii mele de colectionar este o imprejurare care nici nu mi-a fost pusa in vedere de catre Tribunalul Vrancea, fiind un motiv de nelegalitate ce va fi analizat de Curtea de Apel Galati.

Referitor la despagubirile incasate in anii 2017 si 2018 (n.r. 41.000 de lei), tin sa precizez ca acestea au fost oferite de catre C.N. Posta Romana S.A. in urma sesizarii neajungerii la destinatie a mai multor colete cu valoare declarata pe care le-am expediat pe plan international si care au fost asigurate conform bunurilor supuse serviciului vamal", mai arata Vasile B., care asteapta procesul de la Curtea de Apel Galati pentru a afla daca va primi despagubirile de peste 50.000 de lei solicitate de la Posta Romana.

CITESTE SI:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre Posta Romana despagubiri Vrancea Focsani
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3208 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cine au fost băieții deștepți de după Revoluție. Stolojan, "tăticul

naționalizării valutei"

https://www.realitatea.net/stiri/actual/cine-au-fost-baietii-destepti-de-dupa-revolutie-stolojan-taticul-nationalizarii-valutei_605b6474526d47636e577282

 

Aproape sigur, a intrat pe circuit vreunul care-o are cu cartofilia

și-a șterpelit expedițiile!

 

un fel de metoda accidentu

escrocu nostru, in opinia mea, nu dovada calitatii de colectionar tre sa pfac, ci a modului in care incasa banii de la destinatari si cum isi declara veniturile la fisc.
macar o tranzactie finalizata musai sa se fi realizat, altfel reclamatia trebuia sa apara dupa prima livrare neefectuata.
jmecherie imputita prin care se dreneaza banii contribuabilului, bani colectati de stat spre a fi ciorditi de cu totu alte persoane, mult mai bine pozitionate social.

 

Va rog sa va abtineti

art. 42 Venituri neimpozabile litera g) din codul fiscal:

"In intelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sint impozabile:
g) veniturile primite ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile si mobile din *patrimoniul personal*, altele decit cistigurile din transferul titlurilor de valoare, precum si altele decit cele definite la cap. VIII^1
Din temeiurile legale citate, rezulta ca daca bunurile vindute de persoanele fizice provin din patrimoniul lor personal (nu sint cumparate in vederea revinzarii), atunci veniturile obtinute de aceste persoane fizice nu sint impozabile.
De asemenea, veniturile obtinute de persoanele fizice din vinzarea bunurilor din patrimoniul personal nu se supun contributiilor sociale.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor