Articol citit de 16184 ori
Adevarata fata a PNL
a gălbejimii avida de ciolan, de functii, de smenuit si sifonat bani, si de sfidat populatia. O grupare CRIMINALA pusa pe vandut tara.
A stopa, stopare, la toamna tatatie. Este o parafrazare a unei
glume de la ora de latina, nu un cintec popular. A STOPA nu exista in limba romana. Traducem din angleza. Oricum demagogia, ticalosenia, face sa pierzi. Ride IED de voi si nu numai.
nu asta este subiectul euca
subiectul este nepotismul aplicat la greu de psd de multi ani si invatat si de pnl, ca doar de asta au fost mai multi ani impreuna in USL.
Cat despre a stopa, vorbesti aiurea, exista si in limba romana si il gasesti in toate dictionarele.
A PNL? Haideti sa fim seriosi!
A tuturor partidelor politice posibile si imposibile, inclusiv din cea mai mare democratie a lumii, Statele Unite ale Americii.
Sa lasam lozincile la o parte si sa recunoastem un lucru evident: daca din politica nu s-ar putea castiga, profita, specula si chiar a fura, nu ar mai face nimeni politica. Poate s-or gasi doi-trei idealisti rataciti prin lumea asta mare. Si ce rezolvam cu ei, atat timp cat marea majoritate gandesc cu totul altfel? Motorul actiunii ramane interesul personal si recompensa materiala individuala. In fapt, este firesc. Traim intr-o lume materiala. Ne trebuie bani chiar daca nu ne-am dori altceva decat acces la cultura. Ori, stim bine, dorintele si ambitiile oamenilor sunt mult mai mari. Iar a celor care se baga in cloaca numita politica sunt uriase.
Nu spun ca nu ar fi posibile anumite corectii in situatia creata de democratia liberala care, departe de a fi perfecta, isi arata minusurile.
In sistemul democratic actual avem oameni alesi prin vot liber si democratic. Acestia, conform legilor, pot numi de sus in jos in posturi importante din toate institutiile statului. Primii numiti sunt premierul si membrii guvernului. Apoi secretarii de stat si tot felul de alti demnitari, conducatori, sefi din institutiile statului, ajungandu-se pana la spitale si scoli. Acesta este modelul democratic.
Ocuparea posturilor prin concurs? De acord, este bine si frumos. Dar cine organizeaza concursurile? Cine evalueaza candidatii? Cine blocheaza posturile daca trebuie pastrate pentru anumiti favorizati? Care altii decat politicienii alesi sau numiti in functii importante in stat?
Desigur ca s-ar putea limita puterea alesilor de a-si pune colegii de partid in functii inalte. Dar pentru asta ar fi necesare modificari constitutionale si de legislatie. Cine sa le faca? Cine sa gandeasca si sa legifereze un alt sistem in care sa nu primeze politicul, ci specializarea, experienta, competenta dovedita in activitatile anterioare? Asta ar insemna sa trecem de la democratia actuala la asa numita meritocratie. Ce partid sau politician ales in Parlamentul tarii ar fi interesat de asa ceva? Cu alte cuvinte sa renunte la posturile calde si cu salarii foarte mari pentru colegii lor care i-au poropulsat acolo unde au ajuns de pe listele electorale ale partidului.
Nu vi se pare ca problema seamana foarte bine cu cea a pensiilor speciale? Haideti sa ramanem cu picioarele pe pamant. Nu se va renunta la sistemul democratic actual cu numirile de sus in jos, asa cum nu se va renunta la niciun privilegiu, inclusiv salariile si pensiile speciale.
Desi reportajul Recorder i-a costat pe PNL-isti cel putin 5% din
voturi si au fost obligati sa-si asocieze la guvernare USR si UDMR, cei 17 golani pusi sefi la APE de PNL, fara pregatire, fara concurs, sunt mai departe, bine -merci in functii. Marele USL traieste, cum o sa schimbi derbedeii din functie daca ei au fost acolo sa fure - de data asta pentru PNL, caci asa vede si PNL-ul ca si PSD functiile de conducere in administratia de stat.
Sa zicem ca Orban
A fost numit pe pile si dupa aia a ocupat pozitia prin concurs. Hai sa zicem ca concursul a fost trucat.
Dar numirea facuta de Pnl e mult mai proasta decit ce s-a facut pina acum.
Orban a perpetuat nedreptatea. Lantul slabiciunilor.
Orban se fereste sa justifice numirea lui pentru ca este mult mai proasta.