Cum negocia un functionar public mita in bazin, de frica DNA

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 12:18
10558 citiri
Cum negocia un functionar public mita in bazin, de frica DNA

Daniel-Marin Bran, fostul consilier al vicepremierului Daniel Constantin (PC), este acuzat de DNA ca a cerut mita 400.000 de euro pentru a bloca o ancheta a procurorilor anticoruptie desfasurata la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

"Iti garantez 100% ca vei primi scoatere de sub urmarire penala", i-a spus Bran lui Catalin Dumitru, fost vicepresedinte al ANRP, cei doi nestiind ca sunt interceptati intr-un dosar privind o retrocedare suspecta de 5,2 milioane de euro, scrie Evenimentul Zilei.

Dumitru fusese presedintele PC Teleorman, iar la sedintele de partid il cunoscuse pe Marin Bran.

Ancheta DNA a pornit de la omul de afaceri clujean Michael Muresan, care avea un dosar de restituire la ANRP, in care cerea suma de 5,2 milioane de euro.

Potrivit DNA, Muresan a incercat doua variante de corupere a demnitarilor din ANRP, dandu-i lui Bran 500.000 de euro si lui Dumitru inca un milion de euro, scrie sursa citata.

In operatiune a fost implicat si un avocat din Satu Mare, despre care vicepresedintele ANRP a spus ca este prieten cu procurorul DNA care investiga prima mita. Dumitru a povestit ca intalnirea cu avocatul satmarean a avut loc, de frica interceptarilor... in pielea goala. Cei doi s-au intalnit intr-un bazin de apa termala al unui centru de agrement de langa Satu Mare.

Mai mult, Dumitru fusese sfatuit sa-si cumpere un telefon si o cartela pe care sa le foloseasca doar pentru discutiile de acest fel, ca sa nu fie interceptat.

Bran s-a intalnit de mai multe ori cu Dumitru, in Bucuresti, si i-a spus ca pentru 400.000 de euro ancheta urma sa fie inchisa automat.

Marin Bran este arestat din decembrie 2013 pentru spaga de 500.000 de euro primita de la afaceristul Michael Muresan. In urma cu o saptamana, procurorii DNA au extins ancheta si asupra lui Michael Muresan, Dumitru Catalin si a fiului acestuia, Catalin - Alexandru Dumitru Radulescu si, cu totii, - mituitori, mituti si intermediari - au fost arestati preventiv.

Omul de afaceri Michael Muresan, retinut in dosarul spagii de un milion de euro de la ANRP

Mita de un milion de euro: Fostul vicepresedinte al ANRP si fiul acestuia, arestati pentru 30 de zile

Printre acuzatiile aduse de DNA intregii grupari sunt cele de spalare de bani, dare si luare de mita, cumparare de influenta si falsuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marin Bran mita ANRP, #mitar Autoritatea Restituirea proprietatilor, #interceptari mita ANRP , #justitie