Ziare.com

Curtea de Apel Alba Iulia anuleaza pedeapsa pentru un abuz in serviciu pe motiv de dezincriminare

Luni, 13 Februarie 2017, ora 19:19

   

Curtea de Apel Alba Iulia anuleaza pedeapsa pentru un abuz in serviciu pe motiv de dezincriminare
Curtea de Apel Alba Iulia a emis prima decizie in care constata dezincriminarea unor prevederi ale infractiunii de abuz in serviciu si a stabilit incetarea executarii pedepsei de trei ani de inchisoare cu suspendare data in cazul fostului secretar general al Consiliului Judetean Hunedoara Dan Daniel, acuzat ca ar fi intervenit intr-un concurs organizat la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Instanta si-ar fi putut baza decizia pe hotararea Curtii Constitutionale din 15 iunie 2016, care mentinea abuzul in serviciu, dar dadea o alta interpretare sintagmei "indeplineste in mod defectuos".

Decizia Curtii de Apel Alba Iulia este definitiva, iar instanta urmeaza sa faca publica hotararea dupa ce aceasta va fi motivata.

In 15 iunie 2016, Curtea Constitutionala stabilea ca dispozitiile articolului 297 alineatul 1 din Codul Penal privind abuzul in serviciu sunt constitutionale in masura in care prin sintagma "indeplineste in mod defectuos" din cuprinsul acestora se intelege "indeplineste prin incalcarea legii".

Dupa ce a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, Dan Daniel a formulat, in octombrie 2016, la Tribunalul Hunedoara, o contestatie la executare, care, in 16 noiembrie, i-a respins-o ca nefondata. Ulterior, Dan Daniel a atacat decizia la Curtea de Apel Alba Iulia, care in 9 februarie i-a admis contestatia.

Astfel, Curtea de Apel Alba Iulia a desfiintat in totalitate incheierea Tribunalului Hunedoara, a constatat "dezincriminarea faptei prevazute de art.297 alin.1 Cod Penal raportat la art. 13 ind. 2 din Legea nr.78/2000 pentru care a fost condamnat" (abuzul in serviciu - n.r.) si a dispus "incetarea executarii pedepsei de 3 ani inchisoare, a pedepsei complementare a interzicerii exercitarii pe 2 ani a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4446 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Rasul Curcilor! )))))))))))) Tinerii "frumosi si destepti" s-au

..lasat prostiti de Macovei, Werner, Ciolos, Sistemul Toxic!
Curtea de apel Alba a dat drumul la inchiderea dosarelor facaturi cu care se lauda Kovesi!

 

De vor prinde că i-ați manipulat și ați bel.to

Unde sunt tinerii frumoși și liberi???
Mai ies in piața, mai au sandwisuri că mie și mie foame

 
 

Deci, Juriști' lu' Pește Prăjit, textele "e" abrogate din 23 august

2016!
Pe de altă parte, chiar dacă și numai o virgulă nu corespunde Constituției și nu a fost pusă in acord cu aceasta in 45 de zile, tot textul e abrogat, pentru că intreaga sa filosofie nu mai corespunde celei avute in vedere de legislator!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor