Curtea Suprema confirma redeschiderea urmaririi penale fata de procurorul Lucian Papici

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 16:22
4125 citiri
Curtea Suprema confirma redeschiderea urmaririi penale fata de procurorul Lucian Papici

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis vineri cererea Parchetului General de redeschidere a urmaririi penale fata de procurorul Lucian Papici (foto).

"In baza art.335 alin. 4 C.pr.pen., confirma redeschiderea urmaririi penale in dosarul nr. 118/D/P/2012 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timisoara fata de numitii Fazakas Roxana, Mirea Florin Alexandru si Boureanu Cristian Dan sub aspectul infractiunilor prevazute de art. 367 C.pen. si art. 211 C.pen., precum si in dosarul nr. 2/D/P/2010 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Hunedoara fata de numitii Papici Lucian Gheorghe si Andrei Horatiu Ciprian sub aspectul infractiunilor prevazute de art. 302 alin. 2 C.pen. (fost art. 19 alin. 1 din Legea nr. 51/1991) si art. 365 C.pen. (fost art. 46 din Legea nr. 161/2003), dispusa prin ordonanta nr. 2303/C/2015 din 2 septembrie 2015 emisa de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", se arata in decizia Curtii Supreme.

Primul dosar, instrumentat de DIICOT Timisoara, a fost redeschis pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de minori.

Presa a relatat ca in acest dosar au fost efectuate cercetari privind traficul de persoane si viza o retea de proxenetism care opera intr-un bar din Timisoara, detinut de un var al lui Lucian Papici, si in care este implicata si Fazakas Roxana, denumita "Barbie de Romania".

Surse judiciare au declarat ca, in al doilea dosar, instrumentat de DIICOT Hunedoara, procurorii au trimis in judecata 43 de persoane, acuzate ca au folosit softuri de interceptare pentru telefoanele mobile, in care erau implicati magistrati, avocati si oameni de afaceri.

Unul dintre inculpatii din acest dosar, Aurel Puica, i-a cumparat sotiei sale un telefon mobil, care avea instalat un soft de spionare, denumit FlexiSpy, prin care erau urmarite mesajele tip SMS si care permitea localizarea telefonului prin GPS.

Sotia lui Aurel Puica a vandut telefonul altei persoane, care l-a randul ei a vandut mobilul lui Papici, acesta din urma facandu-l cadou sotiei sale.

Procurorul Papici: Nu au cum sa intoarca dosarul Dragnea. Alte zeci de persoane vor fi trimise in judecata

Papici: Am fost informati de servicii ca se pregateste o frauda de proportii la referendum

La acea vreme, procurorii DIICOT Hunedoara au decis neinceperea urmaririi penale impotriva lui Papici, pe motiv ca acesta nu stia ca telefonul avea instalat acel soft.

Procurorul va fi acum urmarit penal de Parchetul General pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art. 302 alin. 2 din Codul penal: "Violarea secretului corespondentei. (2) Interceptarea, fara drept, a unei convorbiri sau a unei comunicari efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicatii se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda".

De asemenea, el va fi cercetat pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art. 365 Cod penal (operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice).

Ponta: Papici a fost parasutat de la Timisoara pentru a executa ordine, era un fel de paria

Lucian Papici a condus Sectia I de combatere a coruptiei din DNA iar in luna august a cerut CSM sa se reintoarca la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, solicitarea sa fiind aprobata.

El a devenit cunoscut dupa ce a condus ancheta in mai multe dosar importante de la DNA, printre care si dosarul "Referendumul", in care Liviu Dragnea a fost trimis in judecata.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...